D53A1050

· Important thoughts over a cup of coffee ·

D53A0969

Jeg tror ikke jeg er alene om å føle på at tiden flyr, noen ganger oftere enn jeg i det hele tatt klarer å registrere. Vipps så var det jul, vipps så var det bursdag, vipps så lå jeg på solsengen i Spania, vipps så var jeg på jobbreise i en annen by. Vipps så våknet jeg opp på et upersonlig hotellrom, vipps så spiste jeg middag i Stavanger rundt bordet med besteforeldrene mine. Vipps så slo virkeligheten meg, hvor er jeg egentlig og hva gjør jeg akkurat nå? Hjelp!

// Time flies and I believe I’m not alone with the thoughts of life rushing by a little too fast. Poof Christmas is here, poof it’s my birthday, poof I’m laying on a sun bed in Spain, poof I’m in another city on a business trip, poof I woke up in an depressive hotel room, poof I’m gathered around the dining table at my grandparents house. Poof reality hits me, where am I and what am I actually doing right now? Help! I need to work on being more present.

D53A1017

...

De siste ukene har jeg tenkt ekstremt mye mer på dette med å være mer ’tilstede’ og bli flinkere til å nyte, til tross for at jeg liker å yte. Som barn husker jeg at jeg var så mye mer flinkere å tenke over hvor jeg var akkurat der og da, nyte situasjonen, og ikke tenke for mye på ‘hva som er neste’. Nå om dagen føler jeg meg fanget i en boble, og det eneste jeg tenker på er neste steg, istedenfor å tenke over steget jeg er i der og da om dere skjønner. Jeg har forhørt meg litt rundt, og det er ikke én person som har sagt seg uenig. Vi må stresse ned, vi må nyte, vi må være mer tilstede! Livskvaliteten vil bli en helt annen.

// The last couple of weeks I’ve been thinking a lot about being more present and enjoying life. As a child I remember being so much better a appreciating the moment and not worrying too much about what’s next! Lately I’ve been feeling like I’m all caught up in a bubble of unawareness, worrying about the future and past, not being present in the current situation I find myself in. I believe we all have a lot to learn when it comes to being more aware of this problem. Being more present and aware will take the life quality to a whole nother level! We basically need to de-stress and enjoy more. Here’s a few tips!

Café

· 5 essential rules│slow down and enjoy life more ·

Mens teknologien utvikles for å gjøre livene våre enklere, blir de ironisk nok mer overfylt med oppgaver og stress. Vi har det mer hektisk enn noensinne, tar oss oftere vann over hodet, og det er så lett å glemme hvorfor vi egentlig er her. Lidenskapen min for det jeg gjør og jobber med hver dag tar absolutt livskvaliteten min til nye høyder, men ikke så mye som den kunne gjort om jeg var mer tilstede. Jeg har funnet en strategi som har hjulpet meg mye.

// While technology is continually developing to save us more time and making life easier for us, we ironically get more tasks and more things to do. My passion for what I do and what I work with definitely takes my life quality to a whole nother level, but I have improvement to do. I believe being more present will give me so much more passion in life in general! I’ve worked on a little strategy the past few weeks and I can already feel myself being more present.

D53A1106

1. Vær tilstede og lev mer i nuet. Når du for eksempel er på café med en venn, jeg tipper jeg ikke er alene om å tenke på fortid, fremtid, bekymringer eller andre gjøremål mens jeg faktisk er der. Jeg tenker kanskje over en klein hendelse dagen før, eller hva jeg skal ha til middag senere.. Kanskje jeg kommer på en regning jeg må huske å betale før forfall, eller en telefonsamtale jeg burde ta. Når disse tankene oppstår, må man heller prøve å dra seg selv og tankene sine tilbake til nuet. Fokuser på der du er nå, hvem du er med, omgivelsene, hva kaffen smaker, hvordan vennen din har det.. Husk at dette er en avtale du har gledet deg til, så ikke kast den bort å tenke over hva som er neste! Det tar tid og trening å endre tankegangen, men vipps så har du lært deg det.

// 1. Be more present. When I’m for example at a café with a friend, I often find myself focusing on the past or future, worrying about other tasks I should do when I’m done. Here’s where the awareness comes in, and when you find yourself distracted from the current situation your in, you’ll have to drag yourself back to present. Rather focus on whom your with, how the coffee tastes, the environments.. It takes practice, but before you know it you’ve learned!

D53A0987

2. Gå mer ‘offline’. Selv jeg som lever av sosiale medier, er jeg innforstått med viktigheten av å logge av i ny og ne. Jeg har laget en regel for meg selv om at mobilen skal være i flymodus når jeg spiser (spiller ingen rolle om det er alene eller i selskap) og ikke minst når jeg sover, slik at jeg ikke blir avbrutt i de viktigste timene hvor jeg skal koble ut og hente energi. Det er overraskende befriende, og dette har definitivt hjulpet meg mye med å roe ned!

// Go ‘offline’. Despite the fact that I live by social media, I’m aware of the importance of going offline every now and then. I’ve made a rule for myself, saying that my phone should be in flight mode every time I eat (doesn’t matter if it’s by myself or in company) and sleep. It’s the most important time!

D53A1128

3. Sett pris på omgivelsene. Vi tilbringer mye tid i hjemmene våre, på kontoret, jobben, dagligvaren.. Det er likevel viktig å ta seg tid til og nyte, gjerne sette av en time om dagen hvor du enten går tur i fri natur, legger merke til fargen på trærne, den friske luften, tar et dypt åndedrag.. Og som jeg har sagt før, Yoga eller meditering er også noe man burde prioritere. Her lærer man virkelig kunsten med å koble ut hjernen, være i nuet og ikke minst så forbedrer man helsen.

// 3. Appreciate the environments. We spend a lot of time in our homes, at the office, in the grocery store.. It’s still really important to remember to enjoy the natural environments, such at nature for example. If possible, take an hour off through the day and go for a walk. Take a deep breath and be aware of the beautiful surrondings. And of course, don’t bring the phone.. Yoga is also a great thing to do, and it really helps you learn how to be more present.

D53A1010

4. Fokuser på dem du er med. Enten det er på vennekveld, i en familiemiddag, på besøk hos noen, eller en tur med hunden for den saks skyld. Legg telefonen og alle ‘devices’ i fra deg, og vær tilstede. Jeg har gått fra å sitte med nesen ned i mobilen til og nærmest synes det er litt respektløs å sitte på telefonen når man er med noen. Det er dessuten hardt ‘å roe ned’ når det konstant tikker inn nye beskjeder eller nyheter. Sist jeg hadde venner på besøk la vi alle telefonene våre på lydløs i en skuff, og det er lenge siden vi har hatt det så hyggelig i hverandres selskap. Anbefales på det varmeste!

// 4. Focus on whom you’re with. If your having a friends night, family dinner, or even just go for a walk with your dog! Put all your devices away and be present in the momemt. Before I used to sit on my phone all the time instead of interacting with the people I was with. Today on the other hand I almost find this a little offensive! The last time I had friends over we all put our phones away in a drawer, and I dare to say that it turned out to be the best night ever.

D53A0980

5. Ikke utsett ting du kan gjøre nå. Istedenfor å utsette oppgaver, har jeg lært at det lønner seg å være supereffektiv i for eksempel arbeidstiden slik at jeg kan skru 100% av når jeg er ferdig. Istedenfor å gjøre ‘litt jobb’ når jeg er på kontoret, og tenke at jeg kan gjøre resten av gjøremålene når jeg kommer hjem, så gjør jeg meg 100% ferdig der og da. Da har jeg kvelden fri til å legge bort både datamaskin og iPhone, og bare være. Hvorfor utsette til i morgen, det du kan gjøre i dag – er det ikke det dem sier? Få ting gjort, slik at de ikke ligger i bakhodet ditt og gnager hele tiden. Det er den verste følelsen!

// 5. Don’t delay things you can do now. Instead of delaying tasks, I’ve learned that it’s much better to just be super effective and get shit done right away. Taking myself as an example:  I used to think that I could do some work at the office, and then work through the rest on my to do list when I got home. NO! Getting everything 100% done right away gives me spare time to just relax and be me when I get home. It’s better to get things done right away!

Previous Post
Next Post

29 thoughts on “Slow down│enjoy life more

 • Susannecasandra
  Er så enig med deg , disse tingene må alle bli bedre på. Jeg skal ha bursdags fest nå på lørdag da skal jeg vertfall prøve å Si at vi alle skal legge mobilen i en kurv 😉
  Ha en fin tirsdag <3

 • Okei, jeg elsket dette blogginnlegget! Du er virkelig dyktig. Ønsker deg en strålende dag videre <3

 • Marie D.
  Så fin du ble på håret, nydelig farge og lengde! Også veldig gøy med et litt annerledes blogginnlegg 😀

 • Kan jeg spør om en ting?du viste får en stund sia noen vinrøde sko, kan du legge ut et antrekks innlegg med de?:)

 • Alexandra
  Dette innlegget traff meg midt i hjertet! Så utrolig viktig. Prøver og prøver å leve i nuet, men sliter med å ikke skulle planlegge fremtiden til minste detalj.. Det irriterer meg at jeg holder på sånn..! Hjelper kanskje å få noen konkrete punkter, du er flink!:)

 • Erica
  Hei! jeg har et spørsmål angående salg. Du selger jo en del klær, vesker, osv — men hva gjør du med de pengene ? pleier du å sette det meste inn på spare konto, for jeg har endelig begynt å selge en del på finn og andre apper.
  Hva anbefaler du meg å gjøre?

 • Emma
  Hei!! Jeg kommenterer sjældent herinde, og især fordi jeg synes det har været så upersonligt på bloggen på trods af at folk har efterspurgt mere personlighed og DIG. Men med dette indlæg synes jeg virkelig du er på sporet af noget mere personligt – fantastisk indlæg!!! Stor ros 🙂

 • Tale
  Så utrolig fin og fresh du ser ut på disse bildene! Jeg antar at vesten er fra Zara, men hvor er genseren fra? Har en strålende ettermiddag!

 • Maiju
  I can so realte to this! It’s pretty sad how many situations I find myself scrolling my phone instead of focusing on what really is happening and what is around me. I do realize that at some point and stop it but I just really hope I wouldn’t be so addicted to my phone.
  Also, worrying about the future… I have learned not worry about the past. What have happened, happened. But not worrying about the future – still working on it.
  Thank you for these tips, absolutely gonna try all of these to improve myself being more present.
  Have a lovely week beautiful ♡

 • Sandy
  Åh, for noen gode punkter! Noe jeg stadig diskuterer med venninner, og er så enig i det du sier! Jeg har nå slått av lyd på meldingene mine, da folk ringer om det haster -og det var helt fantastisk (!!) setter stoor pris på de siste innleggene dine, så inspirerende 🙂

 • Fantastisk innlegg! Jeg er så enig med deg, og dette er noe jeg ofte reflekterer over! Selv har jeg blitt flinkere til å legge mobilen litt lenger unna enn på bordet ved siden av meg når jeg gjør andre ting, slå den på lydløs til en hver tid hvor jeg ikke trenger å snakke i telefonen eller svare på meldinger, og gå ut uten å ta den med meg. Sosiale medier er fantastisk, men de er virkelig også avhengige og stjeler ofte gleden av her og nå <3

 • Charlotte
  Jeg er helt enig i det du sier, Eirin : ) Kunne ikke vært mer enig faktisk, men det er ikke så lett å nyte livet når man skal prestere på skolen 5 dager i uken + masse lekser, år inn og år ut. Deretter komme i full jobb og etablere seg med barn, bleieskift, netter med lite søvn +++ på toppen av det hele.
  Livet handler om å prestere, det er i hvertfall slik samfunnet har skapt det. Og til hvilken gullmedalje? Jo døden.
  Ganske trist, spør du meg og mange andre. Det er ikke rart man ser triste og slitne mennesker overtalt, selv i verdens beste land.
  Derfor er det så beundringsverdig med mennesker som deg, som kan faktisk leve av bloggen, og ikke går rett i det kjedelig og meningsløse «a4 livet» : )
  Ha en kjempe fin uke! : )

 • Linn
  Kjempefint innlegg! Når det er sagt, så har eg tenkt over at du postar utruleg mykje på Snapchat. Særleg då du var på Gran Canaria tykte eg at du la ut i overkant mykje av det same opp att og opp att, og eg vart redd for at du ikkje slappa ordentleg av på ferien din og var meir oppteken av sosiale media enn av å NYTE. Byrja også å tenkje over kva kjærasten din kanskje tykkjer om at du postar så mykje og så ofte, men det er ikkje min business 🙂 Kanskje dette var før du fekk dei tankane som du delar i dette innlegget? Det er i alle fall veldig flotte tankar som nok dei aller fleste av oss har behov for å lese! Har stoppa meg sjølv i å skrive dette til deg før, men no når du sjølv bringer temaet på bane så vågar eg å dele det 🙂 Du er veldig dyktig i det du gjer og er ein stor inspirasjon for så mange! Håpar du ikkje tek denne kommentaren ille opp, er kun meint som ei lita tidlegare bekymring for deg 🙂 Stor klem!

 • Oda M
  For et fantastisk flott innlegg Eirin! Er så enig med deg når det kommer til disse punktene, men lett å glemme i en hektisk hverdag. Håper du får en kjempefin tirsdagskveld ✨ Ta gjerne en titt innom instagramprofilen min; odamw.

  Klem ♥️

 • A
  Kjempe fint innlegg! 🙂
  Jeg kan tenke meg at dette har noe med det å gjøre, men lurer på hvorfor du er så privat angående forholdet ditt?

 • Henriette
  Heisann! Jeg syntes du har så fantastisk flott klesstil, og lurer på om du kunne lage et innlegg med «must-have» klesplagg/sko/jakker osv til høst/vinter 🙂 syntes det er så vanskelig å kle seg fint når det er så kaldt ute. klem

 • Sara
  Hei Eirin! Når har du tenkt til å svare på spørsmålsrunden?? Jeg syns vi har ventet lenge nå hihi 😀

 • Facinating post 🙂 Love your ideas

 • Therese
  Hvilken café er dette? Er det i Bergen? 😀

 • Siri
  Gud jeg er SÅ enig med deg! Spesielt med offline-tid av mobilen, av og til får jeg de sykeste abstinensene!

  Litt spørsmål ut av det blå, husker du hvilken farge det er på parketten du har i det nye huset ditt nå? Jeg skal velge parkett til nytt hus (ett-stavs) og synes din ser så fantastisk fin ut!! :*

 • Marita
  Har nylig begynt å lese bloggen din, og ville bare si at du har fått deg en ny fast leser! Du virker så utrolig genuin, og fantastisk hyggelig. Tusen takk for disse tipsene 🙂 Har bokmerket dem til en travel dag!

  Lurte på om du muligens kunne ha en «Bergen-guide». Jeg flytter dit for å studere neste år, og har begynt å se på leiligheter osv. Lurte på om du kanskje kunne tipse om hvor det er greit å bo når man ikke har bil, men heller ikke råd til å kjøpe leilighet til 2,5mill. Og også tips om hvor man burde spise og hva man kan gjøre på?

 • Vilde
  Akkurat dette innlegget trengte jeg å lese.. Fikk meg til å stoppe opp å tenke! I alle bekymringer og en hektisk hverdag glemmer man hva som faktisk er viktig. Dette skal jeg bli flinkere å tenke på ofte:) Tusen takk for påminnelsen, og et fantastisk innlegg!

 • Jeg er så enig med deg 🙂
  I dag er vi (eller i hvertfall jeg) så opptatte av å være så effektive hele tiden. Da jeg er på kafé og drikker kaffe skriver jeg huskelister på mobilen, mens da jeg har «tatt kvelden» sitter jeg og tenker igjennom alt jeg må gjøre dagen etter. Man må jobbe litt med seg selv for rett og slett å leve litt i nuet som du sier. Nyte den koppen med kaffe da man først er på kafé, og faktisk ta kvelden da man har inntatt sofakroken.
  Man trenger å bli minnet på dette en gang i blant 🙂

 • You look pretty, love all the details and grey-white tones! 🙂

  Eneli
  Beauty – Travel – Lifestyle
  Do-Dolce Blog
  & Bloglovin

Comments are closed.