D53A0459

Jeg elsker en godt stekt laks med masse sitronpepper, og tilbehøret er vel så viktig. Det er sjelden jeg deler middagsretter her inne da jeg.. Vel… er veldig mye mer et frokostmenneske! Men denne middagen her går så ofte igjen på kjøkkenet mitt, at jeg bare måtte dele den med dere. En lettere, men samtidig raskere og sunnere middag får du ikke! Og det beste av alt er at det er så godt at tanken på sunnheten selv blir eliminert ved første gaffel.

// I love a good salmon with a lot of lemon pepper seasoning, and the sides of the meal is just as important. I know I don’t share a lot of dinner recipes with you guys, but that’s simply because I’m such a breakfast person. Haha! But this dinner is so ridiculously yummy and I make it all the time, so of course I want to share it with you. It’s super easy, yummy and healthy. The best part is that as soon as you take the first bite you don’t even consider it as healthy.

D53A0339

· Laksefileter med sitronpepper ·

Kjøp naturelle laksefileter, og stek dem i margarin toppet med masse sitronpepper. Det er helt himmelsk til laks! Strø også litt dill over på slutten av steketiden for litt spenst i smaksløkene. Tips: det er også veldig godt å slenge litt pinjekjerner i pannen mot slutten av steketiden.

// Roast natural salmon fillets in the pan with a lot of lemon pepper on top. It’s like the perfect seasoning to salmon! I also recommend having some dill on the top. A little tip: at the end of the roasting throw some pine nuts into the pan as well for a nice taste. It’s a really nice combination. Trust me!

D53A0406

· Brokkoli- og blomkålmos ·

Brokkoli- og blomkålmos er et must, spesielt for deg som kanskje ikke er helt fan av å spise grønnsakene som de er. Dette smaker rett og slett bare digg! Kok opp 50/50 med to store never blomkål og brokkoli. Kjør alt med en håndmikser, og vend inn en halv boks kremfløte (hell litt og litt om gangen til du oppnår ønsket konsistens), 1-2 ss margarin, salt, pepper og gjerne litt parmesan om du vil. Det er såå godt! Gi det et forsøk, du vil ikke angre.

// Have you ever tried mashed broccoli and cauliflower? If not, don’t wrinkle your nose –  you just have to! It’s super delicious, especially for you who don’t ‘love’ eating your vegetables just as they are. Boil 50/50 broccoli and cauliflower. Throw out the water and mash it together with a hand blender. Add 2 dl whipping cream, 1-2 tbsp butter, salt and pepper. Throw in some parmesan also if you’d like! It’s like the perfect touch to the dish.

D53A0331

Jeg har alltid litt rå rødløk på siden, det gir en god crunch og masse smak til måltid. Sølvløk er også godt!

// I like to have some raw red onion on the side as well, to give the whole dish some extra spice and crunch.

D53A0395

· Nydelige småpoteter ·

Potetene… Hvor skal jeg begynne! Jeg er egentlig ikke noe særlig glad i vanlige poteter sånn ellers, men småpoteter er helt himmelsk å steke i ovnen med masse krydder, litt olje, flak av havsalt og friske urter. De stekes på ca. 225 grader i 20-25 minutter til de får en gyllen og fin farge.

// Oh the potatoes! I’m actually not that big of a fan when it comes to regular potatoes, but I love love love baby potatoes that you bake in the oven with a lot of seasoning, olive oil, herbs and  maldon sea salt. It’s so good! Put the oven on 225 °C and let them get all nice and golden in about 20-25 minutes.

D53A0380

.. Ikke glem rømme og friske sitronskiver!

// .. Don’t forget sour cream and fresh lemon slices!

D53A0443

I det siste har jeg sett disse geniale pakkene med småpoteter ferdig krydret og ‘marinert’ i alle butikker. Et lite tips om du ikke vil bruke penger på en hel haug ulike krydre og urter i farten – jeg synes de er kjempegode og de har kommet godt med under flyttingen med tomme kjøkkenhyller. Haha!

// Lately I’ve been seeing these packages with potatoes in the stores, and they’re all prepared as they is. Perfect if your in a hurry or don’t have all the ingredients to make them yourself! I’ve been buying these a lot lately because of the whole moving process. My kitchen has literally been empty. Haha!

D53A0494

Voila! Enklere blir det ikke. Bon appétit!

D53A0432

Previous Post
Next Post

27 thoughts on “Favorite dinner recipe

 • Susannecasandra
  Dette så kjempe godt ut 🙂
  Håper du koste deg på lunsj med Cath:)
  Men et spørsmål , er det lenge til restene etter klesalget kommer ?:)

 • Margrete
  Tusen takk for oppskriften!! Denne gleder jeg meg veldig til å teste ut! 🙂 Og så fin gryte og stekepanne fra Eva Trio! Hvilken størrelse har du i de to? 🙂 Hvilken laks bruker du forresten å kjøpe?

 • Liv
  Hvilken størrelse og modell har du i skinnjakken din fra acne?

 • Monika
  Dette skal jeg prøve, så veldig godt ut 🙂 Kan jeg spørre hvorfor du bruker margarin, og ikke ekte smør?

 • Hvor er bestikket fra?

 • Sigrid
  Hei!
  Hvor er marmor platen/skjærefjølen du har på kjøkkenbenken fra? ☺

 • g
  Omg jeg sikler her!!!

  Men er ikke dette veeeldig kaloririkt? Hehe 🙂

  Stooor klem fra Stavanger <3

 • M
  Det så godt ut! 🙂

  Dette spørsmålet har ikke noe med dette innlegget å gjøre, men hvilken iMac har du? Valgte du den med 2 TB lagringsplass (altså den dyreste av dem)? Jeg har lyst på iMac selv, men må spare en stund til før jeg har råd. Hvilken anbefaler du?

  • Hei! Jeg valgte den med mellomstor lagringsplass 🙂 Suuperfornøyd! Gikk for den største skjermen, og angrer ikke et sekund.

 • This dish look so incredibly good! I will definitely try it out, thanks! Also trying to eat healthy most of the time and don’t have many recipes, so I hope you’ll post more like these x http://www.carolineko.blogspot.com

 • Anine
  Åh, så godt det ser ut!?? Det skal jeg prøve! Men hvordan gjør du det med den grønnsaksmosen? Skal den være kald slik at den er ferdig når du har most grønnsakene og tilsatt det som skal i, eller varmes den i gryten igjen?

  Ha en strålende dag ? klem til deg

  • Den er fremdeles varm når den er ferdig 🙂 Sett gjerne kremfløten ut i romtemperatur litt før du tilsetter, men det skal i grunn gå fint uansett. Jeg tenker ikke over det!

 • ÅH, NAM! Jeg laget meg faktisk laksefilét med sitronpepper og båtpoteter til middag på mandag – så utrolig godt <3 Neste gang skal jeg teste ut alt det gode tilbehøret ditt også for litt ekstra god smak 😀 Takk for tips!

 • Ser helt nydelig ut!

 • Andrine
  For noen nydelige bilder du tar? Har du noen tips? Hvilket kamera er det du bruker? 🙂

 • M
  Takk for svaret om iMac, men jeg er ikke helt sikker på om jeg skjønte hva du mente. Altså den 27″ iMac med I TB (?) harddisk eller Fusion Drive? Jeg ser på Apple sin nettside at man også kan betale ekstra for bedre prosessor, større minne, annen mus og styreflate. Gjorde du det? Klem! 🙂

  • M
   Beklager at jeg maser 🙂 Kanskje du kunne linket til den for meg? Det er nok lettere enn å forklare

 • Martine Evju
  Hei Eirin!
  Takk for en inspirerende og motiverende blogg du har!
  Vet du hva bestikket heter? Er det «gullfarget»? 🙂

 • Elizabeth
  This looks amazing! Salmon is one of my favorite foods, but I’ve never tried it with lemon pepper before. I usually use old bay, lemon juice, and dill, or cajun seasonings with a mango salsa and farro salad. I’ll definitely have to try this recipe as well! Thanks so much for sharing. I’d love to see more recipes like this, too!

 • Rebecca
  Hej fine Eirin. Tak for en fin blog! Må jeg spørge hvor dine fine glas er fra? knus!

Comments are closed.