An old classic + moving out talk

Nå har jeg offisielt (med litt tungt hjerte) sendt inn oppsigelse av leiligheten jeg leier nå, og i mars står min nye perle ferdigstilt etter over halvannet år med planlegging og venting. Herregud så det kribler i magen! Det kommer til å bli så utrolig fint, ned til hver minste detalj. Jeg har virkelig lagt mye tid ned i prosjektet slik at jeg får alt som jeg vil ha det, og det håper jeg viser å ha lønnet seg når jeg først får nøklene i hånden. Om du som leser her nå og enda er ung og bor hjemme med familien – jeg vet at det frister å flytte ut og leie, men vær så snill – om du har muligheten, bo hjemme til du har spart opp egenkapital. Nå har jeg betalt leie i over to år og med enkel regning svir det i lommeboken. Dagens gode råd fra meg til deg!

Well, I’ve officially sent in my termination papers for the apartment I’m renting right now, and even though I have mixed feelings about leaving this gorgeous place my stomach fills up with butterflies when I think about my new place. I’ve been working on it for over a year and a half, and It’s gonna be just perfect! If you read this and still live at home with your parents – please continue even though you want to move out. I can tell you that paying rent for over two years has basically been a pain in the ass! My advice for you is to save money for your own very special place. It’s worth it!

An old classic + moving out talk

H a p p y

Med tanke på at flytting foregår om under to måneder har jeg gått gjennom plagg for plagg i garderoben. Nå blir det bloppis på gang! Jeg fant igjen denne lekre ullkåpen i kamel som jeg kjøpte meg for halvannet år siden, og den er så fin og deilig! Igjen ble jeg minnet på hvor viktig det er å investere i tidløse klassikere istedenfor masse tull som går av moten før du rekker blunke. Nå derimot skal den av, jeg stikker på kickboksing i kveld!

I’m moving to my own place in only two months, so today I’ve been giving my wardrobe a big detox. My goal is to bring as little as I can with me! As I was looking through my outerwear I found this gorgeous wool coat that I bought a year ago. That was a great reminder about investing in timeless and classy pieces – always. Not silly crap that goes off fashion in a short time! Well, now my coat is going off again. Kickboksing is on tonight!

An old classic + moving out talk

Coat: Zara
Sweater: H&M
Jeans: Mango
Shoes: Bianco
Bag: YSL


Previous Post
Next Post

39 thoughts on “An old classic + moving out talk

 • Du är så vacker Eirin – kommer att vara trevligt att se den nya lägenheten xx

 • Nydelig antrekk! Gleder meg til å se leiligheten ferdig 🙂

 • Susanne casandra

  Så fint antrekk?Så gøy at leiligheten din snart står klart , gleder meg til å se hva du legger ut på bloppis 🙂

 • Hei-hei 🙂 Har sendt deg en mail

 • Ingrid

  Jeg syntes sofaen din er så fin, skal du ha den med deg til den nye leiligheten? Hvis den skal selges er jeg veldig interessert 🙂

  • Eirin Kristiansen

   Hei Ingrid! Den skal selges 🙂 Send meg gjerne en mail så skal du få den til en god og rimelig pris. Klem!

 • OMG, jeg elsker vesken din! Har siklet på den kanskje et år nå..Heldiggris:D

 • lisa

  Det er veldig mye press på unge i dag at man skal begynne så veldig tidlig med å spare på BSU og opparbeide seg egenkapital. Jeg har følt et stort press og vært veldig stresset for hvor lite jeg har klart å spare. Husk på at det for mange unge, og spesielt studenter, er flere fordeler med å leie. Man slipper mange store utgifter man er nødt til å ta selv dersom man eier. Det lønner seg heller ikke å kjøpe dersom man ikke skal bo samme sted over flere år. Bare en liten tanke 😉

  • Eirin Kristiansen

   Hei Lisa! Ja, klart det er press. Men jeg mener at om man har råd til å betale en stram leie hver måned, kan man gjerne vurdere å betale “leie” til sin egen BSU konto istedenfor 🙂 Når det kommer til sted av kjøp så er jeg ikke helt enig der. Jeg for eksempel har kjøpt på Bjorøy, men velger jeg å flytte kommer jeg ikke til å selge med det første. Da leier jeg den ut!

   • Christina

    Hei! Det vil sjeldent lønne seg å leie ut leiligheten sin for å bo et annet sted, da du må skatte av leieinntektene du får dersom du ikke selv bor i leiligheten. Spesielt når du er ung og gjerne ikke har så mye penger spart opp. Derfor vil det som regel ikke lønne seg å kjøpe et sted dersom du ikke vet om du skal bo der en god stund. Det vil jo også være mye kostnader i forbindelse med kjøp og overtagelse av boligen, og det spås at boligprisene skal falle. Det kan altså være gode grunner for å leie bolig midlertidig, spesielt for unge og studenter. Bare et godt tips!

    • Eirin Kristiansen

     Tjah, fra mitt perspektiv kommer det helt an på hvordan du vrir og vender på det. Bolig er det beste man kan investere i!

 • Malene

  Hva er navnet på buksen fra mango?

  • Eirin Kristiansen

   Du det vet jeg ikke, har den ikke i nærheten akkurat nå 🙁

 • TONJE

  Hyyyyyll!! Si fra da du åpner “nettbuttikken” med klær!!!

  • Eirin Kristiansen

   Will do! Men denne gangen blir det nok salg i Bergen i et lokale sammen med noen andre bloggere 🙂 Klem

 • Malin

  Hei!:) Hvor har du kjøpt ysl vesken din?:)

  • Eirin Kristiansen

   Hei! Den kjøpte jeg på Vincci i Bergen 🙂

 • Elise

  Så fin veske 🙂 hva heter modellen? Er den kjøpt her eller i utlandet?

  • Eirin Kristiansen

   Usikker på navn, men den er kjøpt i Bergen på Vincci 🙂

 • Fantastisk fin kåpe! Så gøy at leiligheten snart er ferdig 🙂 Jeg har leid i tre år nå, er på fjerde året, og det er jo virkelig bortkastede penger.. Men i London er boligprisene så høye at det dessverre ikke er aktuelt å kjøpe :/

  • Eirin Kristiansen

   Takk, Christina! Ja jeg har full forståelse at det er vanskelig. Jeg hadde leid jeg også om jeg hadde studert i utlandet! Klem

 • Sofie

  Heisann Eirin!

  Lurte på hvilken farge du har på stripene dine, mener du skrev du hadde både highlights og lowlights?

 • M

  Kan man bo hjemme er dette helt klart det beste. Vi har leid nå i 10 år, alt fra 9000,- til 14000,- i måneden. Tør ikke regne på dette en gang. Leier nå for 14.000 og det er en ond ond spiral. Får ikke spart nok og dukker stadig opp nye ting som tar av sparepengene. Har man mulighet til å bo hjemme eller få noen til å stille som kausjonist så er man veldig heldig. Vi er langt langt unna å ha nok egenkapital til egen bolig og det er kjempe irriterende. Henger over oss hele tiden 🙁

  • Eirin Kristiansen

   Føler med dere, jeg har jo som sagt ikke hatt mulighet til å kjøpe selv grunnet tidlig utflytnig og stram leie. Det er kjedelig 🙁

 • Lisa

  Hei hei Eirin! Her kommer en liten skrytemelding<3, for det fortjener du!
  Vil bare si at jeg ELSKER stilen, bloggen, bildene og smilet ditt. Du er så flink til å variere innleggene dine. Spesielt elsker jeg oppskriftene og Eirin tipser! Utrolig gøy med Eirin og Cath serien og det er alltid så utrolig koselig og morsomt å sette seg ned å se på videoene deres. Elsker generelt å se videoene du legger ut siden du har en sånn fantastisk utstråling! Så det hadde vert utrolig gøy om Q&Aen ble på film;)
  Virker som du har masse inspirasjon for tiden, og jeg elsker det! Stå på videre<3
  Stor klem fra meg;))

  • Eirin Kristiansen

   Hei Lisa! FOR en koselig melding å starte dagen med 🙂 Tusen takk for det <3 Ha en super dag! Klem

 • Elise

  Hei vakre 🙂

  Den kåpen var veldig fin 🙂 hvor er den fra?

  Tenkte litt på det med at du skal selge klærne dine som ikke brukes. Du som har så mye penger. Ville det ikke vært fint å gitt de til noen som trenger det? Jeg jobber på sykehus. Hadde en pasient som var innlagt hos oss i 4 uker. Hun hadde bare 1
  bukse , 1 singlet, hettegenser, undertøy som hun hadde brukt i et år. Det gjør meg vondt at vi som er veletablerte selger klær vi ikke bruker lenger. Hvis alle kan avse litt
  så kan flere ha det litt bedre.
  Håper du ikke tar det som kritikk for det var virkelig ikke ment sånn 🙂

  • Eirin Kristiansen

   Hei Elise 🙂 Kåpen er fra Zara!

   Jeg forstår deg veldig godt, og er absolutt enig i poenget ditt. Jeg skulle kanskje sagt det oftere, men jeg donerer faktisk bort enormt mye klær. Det jeg selger er av dyrere ting som jeg gjerne vil få noe igjen for slik at jeg kan bytte det ut med noe nytt. Nå nylig gav jeg over 4 bossekker og to bagger med klær til flyktningene i forbindelse med veldedigheten på Hotel Norge i Bergen..

   <3

 • E

  Hm tænker også at du skal overveje det faktum, at det at leje også giver dig en hvis frihed til at kunne flytte rundt som det passer 😀 Jeg kunne for eksempel ikke tænke mig at købe bolig i min hjemby allerede nu, for så er det givetvis der jeg skal bo i noget tid i hvert fald! Hvilket ikke passer mig som ung – jeg vil gerne flytte lidt her, flytte lidt der – hvis du forstår. Så at leje er bestemt ikke bortkastet penge, det er helt supert når man er ung og stadig har lyst til en vis frihed!

  • Eirin Kristiansen

   Det forstår jeg veldig godt! Jeg har selv gjort det og angrer ikke akkurat på det 🙂

   • E

    Hey du, tak for konstruktivt respons. Var bange for om du tog det forkert. Men ja helt enig, er 94er som du, og slet ikke færdig med at rejse!! 😀

 • Så spennende med innflytting i egen leilighet. Gleder meg til å følge deg tiden videre.
  Ellers har jeg et tips til “bærekraftig” shopping som du er inne på her; ikke kaste klærne eller gi de til Fretex. Gjem de heller bort en stund. Jeg har ofte opplevd at jeg glemmer hva klær jeg har og plutselig etter 1 år får de plutselig fornyet “glans”. Nesten som å gå på vintage shopping hos seg selv og alt er i din størrelse og stil høhø.

  • Eirin Kristiansen

   Feel you! Hendt mange ganger at jeg har angret på noe.. Haha :O

 • Synes det er flott at du skriver om BSU og slikt jeg. Er mange unge som tenker at de måå flytte ut tidlig (meg blant annet), og det å leie er så sinnsykt dyrt. Selv har jeg og samboeren kjøpt leiligheten vi bor i nå og det sparer vi faktisk en del penger på – i forhold til om vi skulle betalt leie her i området. Men det er klart, vi er jo heldige som har fått litt hjelp også – det er det jo ikke alle som har! Ellers vil jeg skryte litt av deg. I en så ung alder, så har du virkelig utrettet mye bra altså. Du driver ditt eget firma, du har kjøpt egen leilighet, og du står virkelig på. Du er dyktig! Håper du har en strålende dag <3

 • marita

  hey hey! do You have a code number (reference number) of this coat form Zara? <3

Comments are closed.