DSC01446

“Then the Grinch thought of something he hadn't before! 
What if Christmas, he thought, doesn't come from a store. 
What if Christmas...perhaps...means a little bit more!”

Siden jeg var barn har alltid julen betydd mye for meg. Det er den koseligste tiden på året spør du meg, og for hvert år som jeg blir eldre vokser bare gleden større og større. Tradisjonene blir også flere og flere, og det er viktig for meg å sette pris på de små tingene som bringer frem julestemningen i desember måned. Som jeg skrev på mål for november så skulle jeg lage meg en liste over ting jeg vil gjøre og som jeg gleder meg til i desember, og jeg deler den gjerne til inspirasjon for dere da det var mange som ønsket det. La oss være flink til å sette pris på hver eneste dag i desember, og for en gangs skyld tenke more is more. La oss gjøre dette til den koseligste julen noensinne! Her er 16 ting jeg gleder meg spesielt mye til.


enhvitjulNår snøen daler blir jeg som et lite barn. Da er julen komplett! Byen blir hvit og vakker, og jeg elsker lyden av knakende snø under skoene. Jeg elsker også å sette opp fakler utenfor inngangspartiet når julebesøket kommer. Det lyser så fint i snøen! 1. juledag i fjor dro hele familien på en lengre tur i disse vakre omgivelsene som dere ser på bildet under. Det var så deilig å bevege litt på skrotten etter mye julemat og avslapning. Lukten av ren snø og barskog mens man trekker inn den kalde og friske luften er ganske magisk. Spesielt i selskap med dem man er glad i.

IMG_8840

juleverkstedmedfamilieogvennerHvert år drar jeg hjem til mamma en dag i desember, og der lager hele familien pepperkakehus. Vi pynter og styrer på, og når alle er ferdig lager vi en stor pepperkakeby. Mamma gjør alltid mye ut av det og julen generelt, og jeg elsker det! I år har jeg bestemt meg for å invitere til juleverksted hjemme hos meg selv med venner også. Da blir det baking av kakemenn og pepperkaker med gløgg i glasset og julemusikk på høytalerne.

kakaogløggJulen handler om kos og hygge. Jeg elsker å ta på meg det mykeste og deiligste tøyet jeg har, hoppe i tøflene å koke opp kakao eller gløgg. Deretter siger jeg godt ned i sofakroken og koser meg med Billy (dette blir vår første jul!..), julefilmer og julekalendere på skjermen. It never gets old!

out in the snow

pepperkakebyenSiden 1991 har barnehager, skoler, bedrifter og tusen privatpersoner laget pepperkakehus til Pepperkakebyen i Bergen sentrum. Det sies å være den største og flotteste i hele verden! Her må jeg alltid ta turen minst en gang i desember å «booste» julestemningen. Pepperkakebyen holder åpent fra 22. november til 31. desember og jeg kan anbefale på det varmeste å ta turen hit. Lukter godt av pepperkaker gjør det også! Mmm..

julefilmer og julekalendereJeg har alltid noen faste julefilmer jeg bare se hvert eneste år. Faktisk så har jeg en hel kasse fylt med favoritt julefilmene mine på dvd! Jeg bestemte meg for to år siden at når jeg en gang får familie selv, så skal jeg sørge for å bringe videre julefavorittene. Nå når jeg fysisk har dem alle vet jeg at jeg er sikret, og den kassen skal jeg passe godt på. Siden jeg var barn har jeg også fulgt fast med på Jul i Blåfjell og Jul på Månetoppen, og i tradisjons tro ser jeg alltid en episode hver dag i desember. Om det er av interesse lager jeg gjerne et innlegg med mine favorittfilmer!

julemusikkMamma sin juleplate med Dolly Parton & Kenny Rogers – Once Upon a Christmas går på repeat i desember. Det har den gjort i alle år, og jeg går aldri lei! Ellers har jeg også min egen spilleliste med julesanger som jeg liker å høre på hjemme eller i bilen. Dere kan lytte til den her om dere vil!

julemorgenHver jul drar jeg til familien og bor hjemme for noen dager. Mine besteforeldre flyr også inn fra Stavanger, og alle er samlet i det koselige huset til mamma som er pyntet i alle kriker og kroker. På julemorgenen våkner jeg alltid grytidlig, og julesokken mamma har laget henger klar på døren fylt med julefilm, magasiner og godteri. Den og dynen tar jeg med meg inn i sofaen i kjellerstuen, og der sitter min lillesøster, morfar og jeg i timesvis og koser oss med juleprogrammer på tv mens mamma og resten av gjengen styrer og steller i stand julefrokost og julemiddag. Her står selvfølgelig Tre nøtter til Askepott også på programmet. Lukten av ribbe sniker seg sakte men sikkert ned i kjellerstuen og vi gleder oss til mat!

IMG_8836

julemiddagenPå julaften spiser vi i tradisjons tro juleribbe til middag, og riskrem til dessert. Den har selvfølgelig en mandel gjemt i seg, og det er alltid like spennende å se hvem som får den i dessertskålen sin. Julemiddagen må være det store høydepunktet i desember, og jeg spiser meg alltid så mett at det gjør litt vondt. 1. julemiddag spiser vi kalkun med deilig tilbehør, og det er minst like godt. Jeg gleder meg allerede til å hive innpå, haha!

julegaten19. november er det åpning av julegaten i Strandgaten i Bergen hvor julelysene tennes kl 18. Dette er verdt å få med seg! Her blir det julelys og dekorasjoner så langt øyet kan se. Butikkene holder også nattåpent denne kvelden, så kanskje du kan gjøre et kupp eller to!

juletreetNå som jeg har blitt eldre og flyttet for meg selv er det klart at jeg har mitt eget juletre å pynte! Det bruker jeg god tid på, og det blir til blikkfanget i hele leiligheten. Og siden det er «my house and my rules» så får treet komme opp litt tidligere enn det kanskje skal. Det må jo nytes, spør du meg! Jeg gleder meg til å henge opp de fine julekulene jeg har kjøpt i New York. Jeg kjøper med meg en julekule hjem hver gang jeg besøker byen.

DSC09306

julegavehandelenFor mange er nok selve julegavehandelen et styr uten like, men jeg må innrømme at jeg synes det er litt koselig å gå rundt og handle, omringet av julelys, musikk og dekorasjoner. Mennesker farter rundt overalt, og man prøver å finne det fineste man bare kan til dem man er glad i. Jeg elsker å kjøpe julegaver og glede andre! At det er litt kaos gjør meg ingenting, det booster bare julefølelsen enda litt til. 

NewyorkFor tredje år på rad får jeg oppleve litt jul i New York. Det har blitt til et must, og denne tradisjonen håper jeg har kommet for å bli! Vi har mye å lære av USA når det kommer til både julepynting og stemning synes jeg. Der er alt pyntet og nøye planlagt ned i hver minste detalj, og alle menneskene er litt ekstra koselige denne årstiden synes jeg. Det skal bli deilig å kjøpe med en Chai Latte som jeg kan varme hendene på mens jeg spaserer nedover 5th Ave. Får du ikke julestemning av denne byen så vet ikke jeg! Satser på å gjøre store deler av julegaveshoppingen her også ♥

julekonsertHva er vel koseligere enn å ringe julen inn ved å dra på en julekonsert? Jeg har ønsket meg billetter til julekonserten med Kurt Nilsen to år på rad nå, men har enda ikke fått fingrene i noen. Er det mulig å bli så fort utsolgt! Ellers er det alltid like koselig å dra på forestilling med Plutti Plutti Pott, så jeg får nøye meg med det i år. Om noen ønsker å selge meg to billetter så er jeg villig til å betale godt for dem! Haha.. Det er vel lov å prøve seg!?

fløyenOm det daler nok snø over byen er det fast tradisjon å samle en gjeng og ake ned Fløyen. Det er en helt ubeskrivelig følelse å ake nedover de fine hvite bakkene mens tunge og snøfylte grener henger over løypene. Det føles nesten som å være i et eventyr – bare med litt sug i magen!

DSC01432

Skjermbilde 2015-11-15 kl. 12.04.00Jeg e l s k e r kakemenn, og hvert år bringer mormor med seg en hel haug til Bergen når hun og morfar kommer på besøk. Hun lager verdens beste, ingen kan sammenlignes! Ellers tenker jeg å prøve meg på litt diverse julebakst selv i år, men kakemennene overlater jeg til henne.

skiturerJeg er veldig glad i å stå på ski, og det beste jeg vet er når vi drar en gjeng til fjells på hyttetur. Da står vi i trekket på dagtid, og koser oss inne i hytten med spill og kakao på kveldstid. Ellers er det en veldig fin skiløype like ved her jeg bor også, så jeg trenger ikke dra langt for å spenne skiene fast på bena. I fjor fikk jeg meg nye langrennski, så gjett om de skal brukes mye i år! Da skal tursekken pakkes med varm drikke og kvikklunsj.

DSC08957

Skjermbilde 2015-11-15 kl. 13.39.10

Previous Post
Next Post

44 thoughts on “16 ting jeg gleder meg til i desember

 • Ann-Kristin
  Utrolig fin liste! Gleder meg så til jul og tilbringe den med de som betyr mest 🙂 Lurte litt på hvor i New York du kjøper julekulene?

  • Eirin Kristiansen
   Hei Ann-Kristin! Jeg kjøper dem enten hos Macy’s (de har en helt egen etasje med julepynt og nydelige dekorasjoner) eller i den store julebutikken som du finner i Little Italy.

 • Sofie
  For et koselig innlegg Eirin! Fikk skikkelig julefølelse ?? Hadde vært flott med noen flere innlegg framover om litt tips i førjulstiden, som oppskrifter på julebakst og hva man kan finne på som aktiviteter på et juleverksted!

  • Eirin Kristiansen
   Hei Sofie! Så hyggelig at det falt i smak 🙂 Tips kommer i fleng, jeg har allerede planen klar. Klem!

 • Herlig innlegg! Synd jeg ikke bor i Bergen, vil så gjerne se pepperkakebyen. Skulle også ønske jeg kunne få en smak av NY i desember. På meg blir det heller mye jobbing, men får se frem til New York i mars, istedet 🙂 Var der jo akkurat også 😛 I år skal jeg for første gang feire julen i norge, pleier alltid å ferie i Stockholm, hos familien. Men med jobb på julaften, må jeg gjøre det beste ut av det! Kjøpe julefilmer, se snøen dale og bake pepperkake! Jeg er sikker på at det blir en fin jul alikevel, min favorittid på året <3

  • Eirin Kristiansen
   Jul i Stockholm høres vanvittig koselig ut. Det kunne jeg tenkt meg å oppleve en gang! <3

 • Gina
  Hei. Så kjekt innlegg. Blir lite julestemning på meg i år, i og med at jeg må øve til eksamen hele desember.. 🙁 skal likevel prøve å kose meg litt.
  Lurte på om du kan lage et innlegg om litt varme vintersko og jakker som samtidig er litt fin? Synes det er vanskelig å finne.. ?
  Ha en fin dag videre!

 • Therese Bjørstad
  Åååå, får bare sååå julestemning av dette innlegget! Jeg virkelig elsker at du også elsker jul, så jeg gleder meg til å få masse inspirasjon og juleglede fra deg fremover ? Og jeg må bare si at jeg hadde satt veldig pris på et innlegg om favoritt julefilmene dine! Ha en fin søndag videre <3

  • Eirin Kristiansen
   Så koselig å høre, Therese <3 Innlegg med mine favorittjulefilmer kommer 🙂

 • Marie
  For et utrolig koselig innlegg! Nå gleder jeg meg enda mer til jul, og til å komme i gang med forberedelsene. Lag veldig gjerne et innlegg med dine favorittjulefilmer:-) Ha en fortsatt fin søndag!

 • Carina
  Elsket dette innlegget! Gleder meg så sinnsykt mye til jul! Er den absolutt koseligste høytiden etter min mening 🙂

 • Åh, for et herlig innlegg! Jeg ser at vi deler mye av det samme, og det synes jeg er så koselig. Julen er virkelig en tid man skal nyte så godt det lar seg gjøre. Gleder meg så enormt til desember 🙂

 • Eirin
  Hei! Virkelig herlig innlegg – du inspirerer på så mange fronter! Har et spørsmål, følger deg på snapchat, og mener jeg så et bilde med en høytaler på tvbenken din (hvit en) – og lurer på hva den heter og hvor man får tak i? Den var så stilig!!

  • Eirin Kristiansen
   Hei! Liker navnet ditt 😉 Den er fra Geneva. Kjøpte den hos Expert! Vanvittig bra lyd i den!

 • charlotte
  så koselig innlegg! hvem skal du reise med?:)

 • Får så mye julestemning at jeg får lyst til å gråte :’)

  http://livethoughts.blogg.no/

 • Ingvill
  Så koselig innlegg 🙂 vil veldig gjerne se et innlegg om favorittfilmene dine om julen!

 • Lene
  Så herlig innlegg! Er det mulig å få oppskriften på kakemennene? 😀

 • For et koselig innlegg! Jeg har mange av de samme punktene på min liste – Julefilmer, musikk, baking, julemorgen og julekalender. Jeg må også alltid ta en runde i julebyen her hjemme i Egersund 🙂

 • Margrete
  Takk for nok et inspirerende innlegg, Eirin! Du er kjempeflink! Setter stor pris på at du deler alt med oss!!

 • For et fint innlegg, jeg slenger meg på denne listen! Håper jeg får oppleve NYC før jul også 😀

 • Anna
  Åå takk søte deg! Satt egentlig å følte meg litt ensom i kveld, men dette fikk virkelig opp humøret og fikk meg virkelig til å glede meg til jul 🙂 Hurra!

 • synne
  Jeg gleder meg til noe du nevnte over her som du ville. Jeg skal på julekonsert med Kurt Nilsen sammen med kjæresten min og mamma!! Gleder meg kjempe mye 🙂

 • E
  Og ENDELIG kom jeg også i julestemning i år – taaaak for det :-*

 • Stine
  For et koselig innlegg! Gleder meg masse til jul<3 hadde vært gøy med et innlegg om favoritt julefilmene dine, og idéer til hva man evt kan lage på juleverksted 🙂

 • Å så koselig 🙂 gleder meg så til jul <3 ønsker deg en fin start på uken imorgen også håper jeg du har hatt en fin helg <3 🙂

 • For et herlig innlegg! Blir sååå glad av å lese dette 😀 Må si jeg fikk litt gode minner også, da jeg ser gaten jeg har bodd i i så mange år på et av bildene. Jul i Morvik altså <3 Håper vi får en snøfylt jul i år – det er såå fint! Håper du har hatt en strålende helg. Gleder meg til å titte innom her for inspirasjon i uken som kommer!

 • Line
  Hei Eirin:)

  Har du sluttet meg ukentlig spørsmål og svar? Føler det er lenge siden sist.

  • Eirin Kristiansen
   Hei Line! Nei, det har jeg ikke. Hadde tekniske problemer i går så fikk ikke ut spørsmålsinnlegget som var planlagt :/ Det kommer neste søndag.

 • Lovise
  Hei Eirin! Har ett spørsmål om den kåpen du har fra by Malene Birger (Arinas coat). Jeg vurderer å kjøpe denne, men må da bestille fra internett da jeg enn så lenge ikke har funnet den i butikk. Jeg får derfor ikke mulighet til å prøve den på før jeg eventuelt kjøper den og lurte derfor på hvordan den var i størrelsen? Er litt kjipt å kjøpe på nett om jeg bommer på størrelsen siden den koster så mye. Jeg er til vanlig en størrelse 38.

  • Eirin Kristiansen
   Hei! Størrelsen er helt normal / naturlig oversized 🙂

 • Kamilla
  Hei eirin, jeg la merke til at moren din hadde røde jukesokker til å ha bestikk i og lurte på om du kunne spørre henne hvor hun hadde kjøpt dem? Jeg er på jakt etter det, men finner de ingen plass! Klem

  • Eirin Kristiansen
   Hei Kamilla! Det var en kunde av mamma som strikket dem til henne 🙂

 • Malin
  Snøen daler ned som bare det her hjemme i dag, så nå kan julen bare komme <3

  Til helgen kommer jeg til Bergen for første gang. Har du noen tips til hva jeg må få med meg? Hadde satt veldig pris på det 🙂

  Ha en fin dag! 🙂

  • Eirin Kristiansen
   Ååå, det høres helt herlig ut. Heldige deg 🙂 Det å spasere rundt i Bergen by er en opplevelse i seg selv – mye fint å se. Ellers anbefaler jeg å spise middag på Soya! De har supergod mat!

 • så herlig innlegg! Gleder meg til mye av det samme 😀

 • Silje
  Hei du! Så fine tips, nå fikk jeg skikkelig julestemning, og gleder meg enda mer til desember!
  Kakemenn er også min absolutte favoritt-kake i julen. Men siden jeg hverken har en mor eller mormor som kan bake til meg, så må jeg stå for den jobben selv. Jeg har ikke funnet en oppskrift som er helt perfekt eeenda. Selv om du ikke bare kakemenn selv, har du en god oppskrift å legge ut? Hadde satt stor pris på det 🙂

  Stå på videre, nydelig blogg du har!

 • Ina
  Det er av VELDIG interesse om du lager en liste til dine favoritt-julefilmer <3 Gleder meg hvertfall ikke mindre til julen etter å ha lest dette innlegget!

Comments are closed.