
Starter jeg dagen med korn- og nøtteblanding starter jeg dagen godt. Spesielt kombinert med 2-3 store spiseskjeer tyrkisk yoghurt og en liten håndfull bringebær. Da får jeg i meg viktige proteiner, vitaminer, fiber og mineraler som gjør at både jeg og kroppen min føler meg vel utover dagen. Denne frokosten har vært en klassiker for meg i flere år, og jeg går aldri lei. Det skal sies at jeg har prøvd meg på mange müsli varianter, men endelig har jeg landet på en som jeg trolig aldri kommer til å gå bort i fra. Jeg har delt oppskrifen med dere før, men den fortjener uten tvil å bli delt igjen..

This is how you make it
Hemmeligheten min er ingen spesifikk oppskrift. Alt handler om hva du liker best av ingrediensene. Jeg personlig har alltid ekstra mye mandler i min. Bland sammen: mandler, hasselnøtter, valnøtter knuste linfrø, solsikkekjerner og sesamfrø. Nøttene hakker jeg alltid opp først for seg selv, og deretter tilsetter jeg honning, en klype salt og 2 ss Cocosa MCT Energy oil i müslien. Bland alt godt sammen, spre det utover et bakebrett og stek i 10-15 minutter. Vend gjerne på blandingen 1-2 ganger underveis slik at den blir gyllenbrun på fargen, godt stekt og supercrunchy. Mmmm!
Voila!
Når müslien har kjølt seg ned liker jeg å ha den over i en pen krukke på kjøkkenbenken. Min kjøpte jeg faktisk på Princess for litt siden. Det er noe med ting som er hjemmelaget, det gjør hele atmosfæren på kjøkkenet litt ekstra hjemmekoselig! Og jeg lover deg at frokosten er ferdig på under ett minutt på morgenkvisten. Ypperlig om du enten har dårlig tid eller rett og slett ikke orker å lage noe mer avansert. Smile & enjoy your day!
Den er nokså lik din oppskrift her, bare en litt annen vri. Med denne oppskriften har du müsli i en liten evighet også: 2 dl linfrø
2 dl solsikkefrø
2 dl sesamfrø
4 dl mandler
2 dl valnøtter
2 dl hasselnøtter
2 dl kokosmasse
2 ts salt
2 ts kardemomme
5 ss sukrin
2 dl vann
1 dl rapsolje evt annen ønsket olje Stekes på 150 grader i 4×15 min, rør/snu litt på muslien mellom hvert intervall. Ettertørk gjerne på 50 grader med døra på gløtt i 2 timer, men den kan fint stå på kjøkkenbenken til den er helt avkjølt også. Jeg venter gjerne til neste dag med å helle den i beholderen 🙂 Har du forresten testet oppskriften jeg delte med bananpannkakene? Om du husker 🙂 Lykke til om du velger å prøve den 🙂
Dette er et ganske tilfeldig og kjedelig spørsmål som ikke har noe med innlegget å gjøre.
Men jeg lurte på hvilken farge du har på Iphonen din? Skal kjøpe ny, og er usikker på om jeg skal gå for sølv som er litt mer nøytral og «passer» til alt eller gull som jeg egentlig har litt lyst på!
Tusen takk for tips 🙂