My favorite müsli recipe

Starter jeg dagen med korn- og nøtteblanding starter jeg dagen godt. Spesielt kombinert med 2-3 store spiseskjeer tyrkisk yoghurt og en liten håndfull bringebær. Da får jeg i meg viktige proteiner, vitaminer, fiber og mineraler som gjør at både jeg og kroppen min føler meg vel utover dagen. Denne frokosten har vært en klassiker for meg i flere år, og jeg går aldri lei. Det skal sies at jeg har prøvd meg på mange müsli varianter, men endelig har jeg landet på en som jeg trolig aldri kommer til å gå bort i fra. Jeg har delt oppskrifen med dere før, men den fortjener uten tvil å bli delt igjen..

My favorite müsli recipe

This is how you make it

Hemmeligheten min er ingen spesifikk oppskrift. Alt handler om hva du liker best av ingrediensene. Jeg personlig har alltid ekstra mye mandler i min. Bland sammen: mandler, hasselnøtter, valnøtter knuste linfrø, solsikkekjerner og sesamfrø. Nøttene hakker jeg alltid opp først for seg selv, og deretter tilsetter jeg honning, en klype salt og 2 ss Cocosa MCT Energy oil i müslien. Bland alt godt sammen, spre det utover et bakebrett og stek i 10-15 minutter. Vend gjerne på blandingen 1-2 ganger underveis slik at den blir gyllenbrun på fargen, godt stekt og supercrunchy. Mmmm!

My favorite müsli recipe

Voila!

Når müslien har kjølt seg ned liker jeg å ha den over i en pen krukke på kjøkkenbenken. Min kjøpte jeg faktisk på Princess for litt siden. Det er noe med ting som er hjemmelaget, det gjør hele atmosfæren på kjøkkenet litt ekstra hjemmekoselig! Og jeg lover deg at frokosten er ferdig på under ett minutt på morgenkvisten. Ypperlig om du enten har dårlig tid eller rett og slett ikke orker å lage noe mer avansert. Smile & enjoy your day!

Previous Post
Next Post

26 thoughts on “My favorite müsli recipe

 • Julie
  Ca hvor mye honning bruker du?:)

  • Eirin Kristiansen
   Ca. 2-3 ss 🙂 Kommer an på mengden müsli. Smaker meg litt frem!

 • B
  Hvor mye honning har du i? ?

  • Eirin Kristiansen
   Ca. 2-3 ss 🙂 Kommer an på mengden müsli. Smaker meg litt frem!

 • For en utrolig dekorativ krukke! Müsli-blaningen din ser helt nydelig ut 🙂

 • Bell
  Mmm, herlig tips! Gøy at du deler om igjen. Har du noen gang vurdert å studere innen ernæringsfysiologi og/eller folkehelse?! Du hadde passet innen det, kan se for meg deg jobbe forebyggende og fronte en sunn helse 😀

  • Eirin Kristiansen
   Hei Bell! Ja, det har jeg faktisk. Tror det hadde vært veldig spennende for meg 🙂

 • Josefine
  Hei Eirin! Jeg er nyflytta til Bergen og lurte på om du har noen tips til hvor de er flinke til å fikse bryn?

  Ha en fin dag!

  • Eirin Kristiansen
   Hei! Det vet jeg dessverre lite om. Jeg fikser dem alltid selv 🙂

 • Monika
  Hei Eirin!

  Prøv denne neste gang, det mener jeg ihvertfall er verdens beste müsli 😀
  Den er nokså lik din oppskrift her, bare en litt annen vri. Med denne oppskriften har du müsli i en liten evighet også:

  2 dl linfrø
  2 dl solsikkefrø
  2 dl sesamfrø
  4 dl mandler
  2 dl valnøtter
  2 dl hasselnøtter
  2 dl kokosmasse
  2 ts salt
  2 ts kardemomme
  5 ss sukrin
  2 dl vann
  1 dl rapsolje evt annen ønsket olje

  Stekes på 150 grader i 4×15 min, rør/snu litt på muslien mellom hvert intervall. Ettertørk gjerne på 50 grader med døra på gløtt i 2 timer, men den kan fint stå på kjøkkenbenken til den er helt avkjølt også. Jeg venter gjerne til neste dag med å helle den i beholderen 🙂

  Har du forresten testet oppskriften jeg delte med bananpannkakene? Om du husker 🙂

  Lykke til om du velger å prøve den 🙂

 • Nam, det så nydelig ut! 🙂

 • Silje
  Det så godt ut☺️ Hvor lenge holder muslien seg egentlig bra i sånne krukker på kjøkkenbenken??

 • Så utrolig fin og delikat skål! Hvor er den fra? 😀

 • Marte
  Denne oppskriften må jeg prøve 🙂 men jeg lurer på en ting som jeg ikke fant i oppskriften, hvor mange grader steker du den på?

  • Eirin Kristiansen
   Hei! Jeg steker den på 150 grader. Glemte visst å skrive ser jeg nå :O

 • Hilde
  Herlig tips! Bare lurte på om du hadde noen nye innkjøp for tiden? Blir så inspirert av deg å stilen din! Klem<3

 • Marie
  Hei Eirin!
  Dette er et ganske tilfeldig og kjedelig spørsmål som ikke har noe med innlegget å gjøre.
  Men jeg lurte på hvilken farge du har på Iphonen din? Skal kjøpe ny, og er usikker på om jeg skal gå for sølv som er litt mer nøytral og «passer» til alt eller gull som jeg egentlig har litt lyst på!

 • Mmmm, hjemmelaget musli må være det beste 😀 Jeg liker å ha oppi revet kokos eller kokosflak i min også.

 • Mm, hjemmelaget musli er så godt! Tror jeg må lage en ny ladning snart, spesielt siden jeg har kjøleskapet fult av gresk yoghurt og yoplait dobbel 0% protein pluss (haha, for et laaangt navn;-)) MÅ ha crunchy musli når jeg spiser yoghurt eller cc! 🙂

 • Mmmm dette må jeg prøve altså! Dette og knekkebrød med noen av de samme nøttene, ahh 😀

 • Dette så utrolig godt og friskt ut! Definitivt noe jeg skal teste ut 🙂

 • Å, det skal eg lage meg!
  Tusen takk for tips 🙂

 • Camilla
  Hei Eirin, Hva kan eventuelt brukes for å erstatte cocosa oljen? 🙂

  • Eirin Kristiansen
   Hei! Du trenger ikke erstatte den med noe, den blir like god uten 🙂

Comments are closed.