Sommeren går mot slutten, og det er på tide å rulle av solsengen og tilbake i hverdagen. Bokstavelig talt. Jeg håper og tror at dere har kost dere med verdens beste samvittighet i sommer, og at dere har brutt ut av de typiske hverdagsrutinene hvor alt skal være på stell og etter skjema. Med det tenker jeg spesielt på kosthold og trening. Jeg har tatt meg mye fri, faktisk så mye at jeg lengter tilbake. Likevel er det hardt å endre de nye vanenene som har hoppet inn i mønsteret, så jeg har ikke bare for deres skyld – men også for min egen laget et «back-to-business-pep-talk» innlegg. Forhåpentligvis er det litt nye tips dere kan plukke opp. Jeg har prøvd å holde meg unna bare typiske motivasjonstips med triks som man egentlig har hørt hundre ganger før, og som popper opp overalt om dagen (men jo, de er nødvendig de også). Håper det faller i smak, og gir et spark bak!

Kom i gang etter ferien - på tide å ta tak!

Kom deg over knekken – 48 timer

Når man har spist sukker regelmessig over lengre tid, og ellers vært litt slapp med kostholdet så er det ikke bare bare å komme tilbake til de gode og sunne vanenene igjen. Trust me, jeg synes selv det er hardt. Jeg har ikke bare lest, men også erfart at om man klarer å holde seg unna sukker og generelt «dårlig» mat i 48 timer så er den verste knekken over. Sukker er nesten som dop, man blir rett og slett avhengig. Eller, kroppen lurer oss til å tro at vi trenger det. Kom deg over knekken, cause you don’t! Det blir lettere og lettere for dag som går. Erstatt den usunne kosen med sunnere kos. Til slutt blir hjernen mer enn bare fornøyd med en skål fruktsalat enn en plate melkesjokolade. Det sies at det tar 21 dager å skape en vane. Det er her tankegangen kommer inn i bildet. Jeg sier gjerne til meg selv: ok, nå gir du alt i 21 dager. Er det ikke lett som en lek på dag tjueto, så drit i det. Da får du bare skli tilbake i dårlige vaner om det ikke fungerer. (For det skjer jo ikke, da er du jo over knekken din lurifaks! Mohaha..)

Start dagen med trening

Her er vi alle forskjellige. For noen fungerer kveldsøkter bedre enn morgenøkter, men jeg innbiller meg at dette også er en vanesak. Det å starte dagen med en treningsøkt får fart på kroppen, humøret og livsgleden. Jeg føler at jeg får mye mer ut av dagene de dagene jeg har startet morgenen med en treningsøkt. Jeg føler nesten at jeg gløder litt, og når kvelden kommer kan jeg finne roen med god samvitighet. Let’s face it – utsetter du økten til kvelden er det lett for at du aldri kommer deg opp igjen fra sofaen. Jeg snakker av erfaring. Ha-ha.

Legg frem tøyet kvelden før

Dette er virkelig ikke tull, selv om du hører det gang på gang. Planlegger du hva du skal trene i neste morgen og legger det frem, jo da er det mye større sannsynlighet for at du faktisk kommer deg på trening om morgenen. Legg frem treningstøyet, pakk ferdig baggen, knytt opp joggeskoene og klargjør dem – forbered alt slik at det blir lett som en plett å sprette opp av sengen og komme seg avgårde. «Just do it» er ikke en spøk. Det verste du kan gjøre er å begynne og megle med deg selv om hvorfor/hvorfor du ikke bør dra på trening når alarmen ringer. Ikke tenk, bare gjør det!

Kom i gang etter ferien - på tide å ta tak!

Invester i en pulsklokke

Etter at jeg skaffet meg Suunto Ambit3 Sport pulsklokken har treningslysten økt. Det er så innmari gøy å holde kontroll over alle øktene, og sette seg mål utover resultatene den viser! Jeg er utrolig fornøyd klokken min, og kan anbefale den på det varmeste (den har faktisk vært testvinner 2 år på rad..) Klokken er rett og slett like bra som den er fin å se på! Sett deg et treningsmål og ha denne som belønning om du klarer å gjennomføre.

Planlegg matdagen kvelden før

Før jeg hopper til sengs liker jeg å planlegge morgendagens måltider. Da sover jeg bedre fordi jeg vet at jeg har alt under kontroll. Jeg sparer også mye tid og unødvendige kalorier dagen som kommer, og jeg spiser som oftest mye sunnere og mer regelmessig når jeg har en gjennomført plan. Lag chiapudding eller overnight oats før du legger deg også, så er du allerede godt i gang. Alt du trenger er å strø over litt bær neste morgen – voila!

Få inn gode leggerutiner

Lag en regel med seg selv om at du skal være i seng 7-8 timer før alarmen ringer. Nok søvn forbedrer livskvaliteten – det er ingen spøk! Du får så vanvittig mye igjen for det i hverdagen, spesielt på trening. Les gjerne en inspirerende bok på sengekanten slik at du gleder deg til å legge deg, og drømmer gode og inspirerende tanker. Mine aller største favoritter om dagen: Bli Best og How To Be A Parisian.

Ikke ha noe usunt tilgjengelig

Klassisk tips, men utrolig viktig. Om kjøleskapet er fylt med fristende men likevel sunne alternativer er du allerede godt over halvveis. Eliminer «godteskuffen» fra lørdagskvelden og sørg for at du ikke har noe usunt tilgjengelig om sukkerrushet skulle melde seg. Om du får søtsug kan du heller strekke deg etter noen knekk mørk sjokolade, gulrøtter og dip, frukt, proteinbarer etc. Det er lite som skal til for at du blir tilfredsstilt, faktisk. Noe som også fungerer for meg selv om det høres latterlig ut er å drikke et glass vann og ta meg en tur med Billy. Da er søtsuget glemt når jeg er tilbake, og både hunden og kroppen min er happy. To fluer i en schmekk! Går du på en smell? Drikk mye vann – det driver ut vannet i kroppen. Ta deg en treningsøkt og svett ut! Gå deretter rett tilbake til dine sunne rutiner, og begynn dagen med en kopp varmt sitronvann. Ikke bruk tid på å angre.

Kom i gang etter ferien - på tide å ta tak!

Ikke vei deg, mål deg eller ta formbilder

Hæ?! Tenker du sikkert. Men jo, det synes jeg du skal droppe. Min treningsfilosofi er at trening og livsstil skal være strict, men likevel behagelig og morsomt. Å stresse seg ihjel med tallene på vekten, formbildene som ikke har endret seg noe særlig, eller målene som forblir de samme? Nei uff, jeg rynker på nesen bare av tanken! Vær snill med seg selv, og kos deg med din nye livsstil. Du skal minst sannsynlig ikke gå noe annet enn «catwalken» gjennom reolene på Meny. Ikke runwayen til Victoria’s Secret modellene. Da er du i verste fall mer enn unnskyldt.. Get it?

Ikke vær brutal i endringene – tenk at dette skal vare

«Nå skal jeg aldri spise sukker igjen. Jeg skal trene hver morgen og kveld, stå opp klokken 05:30 og være i seng til 22:00″.
Nei, nei, nei og atter nei. Du må for guds skyld ikke starte med slike raske og drastiske endringer, for det er høyst sannsynlig at du holder ut toppen en uke. Når du skal endre vanene dine må du tenke langsiktig. Hva fungerer for deg når det kommer til en langvarig, permanent livsstil? Det er det du skal finne svaret på. Jeg personlig har som mål å gjennomføre minst 4 økter i uken, og holde sukker+ til lørdager. Jeg utelater ingen matvarer eller fridager, men modererer dem istedenfor. Det er det en god livsstil handler om – den gylne middelvei.

Tenk nytt! Utfordre deg selv

Trening kan fort bli en vane, spesielt med tanke på programmet man kjører. Et realt motivasjonsboost er å snakke med en PT og få hjelp til et skreddersydd treningsprogram. Dette anbefaler jeg å gjøre minst hver tredje måned. Da holder du motivasjonen gående gjennom hele året! Og hvorfor ikke utfordre seg selv med en ny treningsform? Dere tror meg sikkert aldri, men jeg begynner på kickboksing til høsten. Det blir moro, det! Målet mitt i 2015 var å begynne, og i sommer tok jeg tak og meldte meg opp. Jeg gleder meg noe helt vilt til å komme i gang!

Kom i gang etter ferien - på tide å ta tak!

Let’s go go go!

Trenger du inspirasjon på matfronten? Sjekk ut arkivet for deilige oppskrifter.


Previous Post
Next Post

26 thoughts on “Kom i gang etter ferien – på tide å ta tak!

 • Karoline
  Takk, for gode og overkommelige tips! Eg gleder meg til å komme ordentlig i gang med hverdagen og mine treningsrutiner 🙂 Ferie er bra, men hverdagen er best! Kos deg i NY!

 • Stine
  Dette innlegget virkelig elsket jeg! Tusen takk for fantastisk god inspirasjon Eirin<3 Du er super. Også må jeg jo ønske dere en fin reise over til NY!!!! Dere får det sikkert helt toppers 😉

 • Louise
  Gode tips! Den sports-bhen var utrolig fresh! Hvor er den fra?;)

 • Elin
  Inspirerende innlegg! Elsker bloggen din

 • Jeg elsker tankegangen din, og måten du fremstiller en sunn livsstil. Veldig inspirerende og overkommelig, tusen takk for gode tips <3

 • Ingrid
  Åh, dette var akkurat det jeg trengte nå!! Tusen takk for et kjempeinspirerende innlegg (som alltid)! 😀 Stå på!

 • takk for mange gode tips! Heldigvis spiller jeg volleyball på universitet i USA, så akkurat treningsdelen er ikke så vanskelig for meg å komme meg tilbake til, litt verre med mat og søvn og gode vaner 🙂 kos deg masse i NY!

 • Ingvild
  For ett inspirerende innlegg, må si det virkelig satte fart på motivasjonen. Spesielt med tanke på at er skolestart imorgen! Likte spesielt godt det med at en tur med hunden hjelper på godtesuget, for det er alltid det som funker best for meg også. Håper du får en fantastisk uke i New York, flotteste Eirín!

 • Tina Kvåle
  kjære Eirin. Nå kjente jeg igjen den gode gamle Eirin som skrev så bra og morsomt, da jeg leste bloggen din for første gang! dette innlegget likte jeg 😀

 • Marianne
  Hei flotteste Eirín!
  For et inspirerende og bra innlegg! Jeg har hatt en superbra sommer og jeg håper du har hatt det samme. Om jeg trenger litt ekstra motivasjon i hverdagen pleier jeg alltid å ture innom bloggen din, der finner jeg alltid noe bra. Elsker at du er så positiv, og innleggene er så gjennomført.
  Med tanke på kosthold, så lurer jeg på om du har noen tips om mat som skal være bra for huden?

 • Takk for gode tips <3 Ha en super tur i NY skjønne! Det fortjener du 🙂 Klem

 • Mathea
  Jeg drev med kickboxing i et halvt år og syns faktisk det var utrolig gøy og ikke minst knallbra trening! Jeg begynte med en venninne, noe som på ene siden var betryggende fordi man har mange øvelser to og to, men som på den andre siden gjorde at vi gjerne pratet mer enn vi trente… Men vi ble også kjent med flere som ikke kjente noen fra før, så var det en av oss som ikke kunne komme på en trening, var det ikke noe problem å sparre med noen andre 🙂 Jeg tror du kommer til å elske det!

 • Elise
  Fantastisk innlegg!! får akutt motivasjon av å lese innleggene dine.

 • Jeanette
  jeg har selv akkurat begynt å skrive ned alle måltidene mine for neste dag.før tenkte jeg at dette var stress og veldig kontrollerende,men det funker supert!

 • Eirin
  Gode tips og veldig motiverende! Har lest en del artikler om proteinpulver der noen forteller at det bare er tull, mens andre sverger til det. Bruker du det fortsatt? Har du noen gode oppskrifter med proteinpulver å dele? 🙂 Håper du storkoser deg i NY!!

 • Vilde
  Er det kalori- og skritt telling osv på pulsklokken din? Kunne du sagt litt hvorfor den er bra og hva du bruker den til? Er på utkikk etter en pulsklokke men vil investere i noe lett og praktisk! Trener ofte gruppe timer og løper. tusentakk!

 • Vilde
  Er det kalori- og skritt telling osv på pulsklokken din? Kunne du sagt litt hvorfor den er bra og hva du bruker den til? Er på utkikk etter en pulsklokke men vil investere i noe lett og praktisk! Trener ofte gruppe timer og løper. tusentakk!

 • Andrea
  Uuuuutrolig bra innlegg eirin!!!

 • Mia
  Kunne du ha laget slike planer som du lagde før, sånn mat og treningsplan som du har igjennom uken? 😀 også gjøremål kan være litt gøy å lese om

 • Stine
  Dette hjalp masse, Eirin! Dette var er skikkelig bra innlegg, har savnet litt sånne innlegg ? kos deg masse i NY! Stor klem

 • Line
  Hei vakre 🙂

  Herlig innlegg 🙂 Tusen takk.
  Hvor har du kjøpt deg den grå Nike tightsen øverst i innlegget ? Har du link ? Ser veldig fin ut 🙂

 • Line
  Hei vakre 🙂

  Herlig innlegg 🙂 Tusen takk.
  Hvor har du kjøpt deg den grå Nike tightsen øverst i innlegget ? Har du link ? Ser veldig fin ut 🙂

  • Eirin Kristiansen
   Bare hyggelig, Line 🙂 Den er fra Intersport!

 • Elin
  Hei fine deg! Hvor har du kjøpt fuskepelsjakkene du la ut på snap?

 • Gunhild.
  Er veldig på jakt etter motivasjon til trening og spise sunt. Skal begynne på folkehøyskole og trenger derfor litt hjelp!
  Alle disse tipsene er gull verdt for meg, tusen takk!
  Men, jeg føler at en pulsklokke hadde vært som å finne en diamant i en gullgruve for meg. Derfor lurer jeg på om du kan lage ett innlegg om pulsklokken din? funksjoner, hva du bruker den til, bilder, forklare funksjonene og vise bilder når du snakker om det etc. Hadde sett utrolig pris på det!
  Med vennlig hilsen, en jente som er klar for ett nytt år med nye utfordringer og mange (t)oppturer 🙂

 • Anna
  hvor er bh´n fra?

Comments are closed.