
Homemade with love
Det er lite som smaker bedre enn hjemmelagde, næringsrike, mettende og crunchy knekkebrød. Spesielt på morgenkvisten med et glass ferskpresset juice og deilig pålegg til. Det kaller jeg hverdagsluksus! Jeg har prøvd meg på mange ulike oppskrifter gjennom årene, og endelig har jeg landet på den perfekte. Med et lavt innhold av karbohydrater, og et høyt innhold av fiber og sunt fett er disse knasende gode! De er veldig lette å lage, og utrolig fine å ha liggende på kjøkkenet når du ønsker en rask og sunn frokost.
Oppskriften
2 dl linfrø
2 dl sesamfrø
2 dl solsikkekjerner
60g hasselnøtter
125g mandler
2 ss fiberhusk
5 dl vann
1 ts salt
Start med å hakke/male mandlene og hasselnøttene i en blender eller med stavmikser. Deretter blander du inn resten av ingrediensene og lar røren svelle i 10 minutter. Fordel massen i et tynt og tett lag utover to stekebrett dekket med bakepapir. Her er det lurt å være nøye slik at de ikke blir tykke og seige. Skjær så opp i ønskede ruter. Begge brettene stekes på 150 grader samtidig (varmluft) – ett lavt og ett høyt i ovnen. Etter 30 min bytter du plass på brettene og steker 30 min til. Voila! Knekkebrødene avkjøles på rist og oppbevares tørt. Tips: om du bruker vann med kullsyre sies det at knekkebrødene blir enda mer crunchy.
Oppskriften gir ca. 25-30 knekkebrød
Når det kommer til pålegg har jeg selvfølgelig utgjort meg noen favoritter; leverpostei med rødbeter, hvitost med søtpaprika, avocadomix, eggerøre med røkelaks, skinke med kremost og karse, speilegg med kalkunbacon. Her er det ingen grenser! Og om du er ekstra modig kan du blande avocado med tunfisk og toppe med urter. Dette er spesielt godt etter en hard treningsøkt!
Lurte på hvor du har fått tak i «The Golden Years»? 🙂 Har sett på den lenge nå, men hos forlaget står det at den er forventet i salg i midten av august.