Mine beste knekkebrød

Homemade with love

Det er lite som smaker bedre enn hjemmelagde, næringsrike, mettende og crunchy knekkebrød. Spesielt på morgenkvisten med et glass ferskpresset juice og deilig pålegg til. Det kaller jeg hverdagsluksus! Jeg har prøvd meg på mange ulike oppskrifter gjennom årene, og endelig har jeg landet på den perfekte. Med et lavt innhold av karbohydrater, og et høyt innhold av fiber og sunt fett er disse knasende gode! De er veldig lette å lage, og utrolig fine å ha liggende på kjøkkenet når du ønsker en rask og sunn frokost.

Mine beste knekkebrød

Oppskriften

2 dl linfrø
2 dl sesamfrø
2 dl solsikkekjerner
60g hasselnøtter
125g mandler
2 ss fiberhusk
5 dl vann
1 ts salt

Start med å hakke/male mandlene og hasselnøttene i en blender eller med stavmikser. Deretter blander du inn resten av ingrediensene og lar røren svelle i 10 minutter. Fordel massen i et tynt og tett lag utover to stekebrett dekket med bakepapir. Her er det lurt å være nøye slik at de ikke blir tykke og seige. Skjær så opp i ønskede ruter. Begge brettene stekes på 150 grader samtidig (varmluft) – ett lavt og ett høyt i ovnen. Etter 30 min bytter du plass på brettene og steker 30 min til. Voila! Knekkebrødene avkjøles på rist og oppbevares tørt. Tips: om du bruker vann med kullsyre sies det at knekkebrødene blir enda mer crunchy.

Mine beste knekkebrød

Oppskriften gir ca. 25-30 knekkebrød

Mine beste knekkebrød

Når det kommer til pålegg har jeg selvfølgelig utgjort meg noen favoritter; leverpostei med rødbeter, hvitost med søtpaprika, avocadomix, eggerøre med røkelaks, skinke med kremost og karse, speilegg med kalkunbacon. Her er det ingen grenser! Og om du er ekstra modig kan du blande avocado med tunfisk og toppe med urter. Dette er spesielt godt etter en hard treningsøkt!

Previous Post
Next Post

18 thoughts on “Mine beste knekkebrød

 • Maria
  Ser supergodt ut! Kutter du knekkebrødene før du setter i ovnen eller etterpå?

  • Eirin Kristiansen
   Jeg personlig foretrekker å kutte knekkebrødene 10-15 min etter at jeg har satt dem til steking 🙂

 • Nermin
  Hva kan en bruke istedenfor fiberhusk ? Går det an å bruke 2 spiseskje med hvetemel eller havregryn?! Takk for svar 🙂

 • Marthe
  Har du bakt med kullsyre? Ble det bra? 🙂

  • Eirin Kristiansen
   Nei, jeg har ikke testet det enda. Har bare hørt mye om det 🙂

 • Kjersti
  Disse ser supergode ut, gleder meg til å prøve! Oppskriftene dine faller alltid i smak 🙂
  Lurte på hvor du har fått tak i «The Golden Years»? 🙂 Har sett på den lenge nå, men hos forlaget står det at den er forventet i salg i midten av august.

  • Eirin Kristiansen
   Hei Kjerti! Denne fikk jeg i posten. Min er ikke korrekturlest. Det stemmer at den kommer i August 🙂 Klem

   • Kjersti
    Hva syns du om den, om du har fått begynt på den? 🙂 Kunne du kanskje skrevet litt om den når du har fått lest den? 🙂

 • Kristine
  Dette er eksakt samme oppskrift fotballfrue har postet tidligere?

  Uansett, liker bloggen din godt 🙂

  • Eirin Kristiansen
   Merkelig. Har du link? Jeg har postet denne før også.. Må nevnes at disse knekkebrød oppskriftene som florerer rundt er ganske like 🙂

   • Kristine
    Ops, ikke helt lik. Beklager det☺️ Regner uansett med at det ikke er fotballfrue som har kommet på oppskriften.

    Uansett, tommel opp for oppskriftsinnlegg – uavhengig hvor originaloppskriften kommer fra☺️☺️

 • Siv Kindlistuen
  Hei! Kjempe fin blogg… leser den hver dag. Kan du legge ut oppskrift på brødene du lager? Liker å bake og prøver å spise sundt 🙂

 • Kristin
  Hjemmelagde knekkebrød er virkelig noe av det beste som finnes! Sikkert et rart spørsmål, men hvilket bakepapir bruker du? Jeg har laget knekkebrød flere ganger (med samme oppskrift), der det ble vellykket første gangen, men resten av gangene har knekkebrødet satt seg fast i bakepapiret. Utrolig irriterende, og jeg har virkelig lyst til å lage disse knekkebrødene! 🙂

  • Eirin Kristiansen
   Det er så sant! Jeg bruker bare vanlig bakepapir fra Meny 🙂 Har aldri opplevd det før, bank i bordet!

 • Lene-Marie
  Hvor får du kjøpt kalkunbacon? Og fiberhusk?

Comments are closed.