Jeg elsker gode, friske råvarer og prøver å bli flinkere til å spise mer grønt. Brokkoligrateng er et nydelig tilbehør om sommeren – spesielt til grillmaten. Det går utrolig fort å lage og smaker så godt!

· Til 2 personer ·

Olivenolje · Salt + pepper · Revet ost
1 stor brokkoli · 1 pakke tomater · 1-2 fedd hvitløk

Skjær opp brokkolien og gi den et lett oppkok i saltet vann. Ta den rett før den blir “spiseklar” slik at den beholder crunch og farge. Smør en ildfast form med olivenolje (eller smør, men førstnevnte synes jeg blir best), ha oppi brokkolien, cherrytomater og presset hvitløk. Tilsett salt, pepper og topp med revet ost. Stek i ovnen ca. 6-8 minutter på 220°c og nyyt! Dette er godt til alt av grillmat og er en stor favoritt hos oss. Er du glad i blomkål er det også veldig godt å kombinere med brokkolien. God helg fine dere!

Previous Post

10 thoughts on “Gratinert brokkoli
med tomater

Comments are closed.

Translate