.. Søndager er til for kos og avslapning. Og baking? Det forbinder jeg med det! Når jeg svinger meg på kjøkkenet og leiligheten fylles med lukten av ferskt bakverk i hver krik og krok, da senker roen seg.

Grytebrød er latterlig enkelt å lage. Det gjør seg selv i gryten! Alt du trenger å gjøre er å blande sammen alle ingrediensene i en bolle, og la brødet heve over natten (eller 8 timer). Neste morgen steker du det, og vipps så har du rykende ferskt, sunt og latterlig godt brød til frokost! En bedre start på uken får du ikke.

Ingredienser:

1/2 ts salt, 500 g havremel, 300 g speltmel, 200 g hvetemel
10 dl kaldt vann, 120 g chiafrø, 1 ts tørrgjær

· · · · · ·

Slik gjør du:

Bland lett sammen alle ingrediensene i en stor bakebolle, og sett deigen til heving i 8-10 timer på et lunt sted tildekket med plastfolie. Jeg liker å lage røren før jeg legger meg på kvelden, slik at jeg kan steke brødet neste morgen. Du kan bruke akkurat det melet du ønsker, så lenge det er totalt like mengder som oppgitt.

.. Tid for steking! Først smører du en stor gryte som tåler høy varme med smør, og drysser litt hvetemel i bunnen. Varm opp gryten i ovnen på nederste rille på 250 grader, i ca. 20 minutter. Deretter baker du ut deigen til en stor bolle, og har den over i den varme gryten. Dryss litt hvetemel på toppen, så blir det ekstra lekkert for øyet! Stek først brødet i 45 minutter med lokk, og deretter 20 minutter uten lokk for en sprø og god skorpe. La brødet hvile i gryten 30 minutter før servering (viktig, hvis ikke får det ikke satt seg).

.. Mitt favorittpålegg er et godt lag med pesto, crisp salat, hvitost, spekeskinke, agurk, paprika og spirer. Det er såå godt på nybakt brød! Og du? Frys gjerne ned brødet du ikke klarer å spise i skiver. Da kan du tine opp så mange du vil samme morgen du vil spise det. Går superfort! Fortsatt god søndag fine. Stor klem

Previous Post
Next Post

10 thoughts on “Søndag │ Bak et nydelig grytebrød med chiafrø

 • Yvonne
  Har alltid hatt lyst til å prøve denne typen brød, men har ikke gryte, kan man lage det i en ildfast form?

 • Sarah
  Brødet ser veldig godt ut! Dette skal jeg teste ut! Hvor lenge knar du deigen før du putter den i gryta?

 • Nystekt brød er seriøst liiivet, haha! Har lenge tenkt på å lage meg grytebrød – tror jaggu meg jeg skal lage det til søndagsfrokosten neste uke 😀 Takk for tips! Håper helgen har behandlet deg bra <3 KLEM
  http://www.charlottetunes.no

 • Maren
  Namnam🥰✨😍
  Hvor er det rutete miniskjørte du hadde på deg på instastory på lørdag ? Beige og hvit el noe?
  Såg dødsfint ut🥰✨
  Ønsker gjerne IG video av høstklær du har kjøpt,trenger inspo (på budsjett) ☺️👌❤️

  Klemklem

 • Madeleine
  Hei:) hvilken størrelse har du i house doctor speilet Rose gull? 50 eller 80cm?

 • De som fant opp grytebrød får 1000 takknemlige klemmer av meg, for det er helt fantastisk – både lettvint og supergodt! 😀 <3

  https://siljealice.com

 • Anniken
  Hei 🙂 Stekte du brødet i kjelen på bildet? Og brukte du over- og undervarme eller varmluft?

 • G
  juger du eller bror??
  den her har feil mel mål og tidspunkt??!
  den blidde helt bløt jo faen
  du blæsta meg as..
  ouf du rista hodet mitt der as
  svar meg kjapt a brur hva er feil???

Comments are closed.