T I M E  T O  M A K E  Y U M M Y  G I N G E R B R E A D  L A T T E S

Hvis du elsker kaffe latte (eller kjenner noen som gjør det) er tiden inne for å svinge seg på kjøkkenet. Det er nemlig enkelt å lage hjemmelaget gingerbread syrup til latten! Du lager enkelt og greit en vanlig latte, og skvulper oppi en dæsj med deilig julestemning. En fin julegave er det også!

INGREDIENSER:

2,5 dl vann, 2 dl sukker, 0,5 dl brunt sukker, 1½ ts kanel, 1 ss ingefær krydder,
½ ts muskat krydder, 5 hele nelliker, en klype havsalt, 2 ts vaniljeekstrakt

· · · · · · · · · · · · · · · ·

Start med å varme opp vann og sukker i en kjele på medium varme og rør til sukkeret har oppløst seg. Ha deretter i alle ingrediensene utenom vaniljeekstrakten, og la det kose seg i kjelen i 10-15 minutter på medium varme til konsistensen har blitt til syrup. Rør forsiktig av og til. Når du har fått riktig konsistens, plukk ut nellikene og tilsett vaniljeekstrakten. Avkjøl syrupen og hell den over på små glass. Nyt selv, eller gi bort i julegaver!

Tips: for å gjøre gingerbread spice syrupen ekstra stemningsfull, kan du tilsette en liten teskje spiselig glitter i gull. Det får du blant annet hos Meny og i mange butikker på nett hvis du gjør et lite google søk! Ja-takk til glitrende kaffe latte i juletider. Nå er det bare 6 dager igjen til julaften dere, og jeg kan nesten ikke tro det. Tiden flyr når man koser seg, gitt! I kveld står pynting av pepperkakehus hos mamma på agendaen. En tradisjon jeg er så glad i 🎅🏼

Previous Post
Next Post

12 thoughts on “Gingerbread spice syrup

 • Vilde
  Heisann Eirin!
  Må bare fortelle deg at jeg elsker bloggen din og den inspirasjonen du gir. Jeg kommenterer aldri, men idag følte jeg at jeg bare måtte gjøre det. Forresten de julekakene som er på bilder med teksten god jul, kan du legge ut oppskrift på de? Hvilke kaker er det? Ønsker deg og dine en fin jul.
  Klem Vilde❣️

  • Kjære Vilde! Blir så motivert og glad av kommentarene som blir lagt igjen her inne, så det betyr mye at du legger igjen noen fine ord 😍De kakene er mormor sin oppskrift på kakemenn! Den vil vi gjerne holde i familien 😇 Ønsker deg en nydelig førjulstid, håper du koser deg. Stor klem!

 • Caroline
  Hei 😀 Hva syntes du om produktene du kjøpte fra Charlotte Tilbury utenom light wand? Kan du skrive kort om hvert produkt? 🙂

 • Stine
  Må prøve den 😍
  Hvor har du fått det stempelet du bruker på kakene? Er det kakemenn du har laget? 😗
  Klem

 • Maria
  Så herlig, dette må jeg prøve! 🙂

  Hvor har du kjøpt etikettene du festet på flasken og på pakken i forrige innlegg? Ser at selve klistermerkene kommer fra Home & Cottage. <3

 • Nom nom nom, dette hørtes godt ut! 😀 <3 Julestemning rett i koppen! Jeg kjenner meg må prøve meg på denne! 😀 <3

  http://siljealice.com

 • Erica
  Hei, jeg lurer på hvor lenge man kan oppbevare gløggen du lager? Hvor lenge den holder seg i glassflasken før den blir dårlig? <3

  • Hei! Hmm, jeg er ikke helt sikker. Men tipper ganske lenge! Her i huset får ikke flaskene stå særlig lenge før de blir tomme nemlig, alt for godt 😍😂

Comments are closed.