♥ ♥

Det svirrer rundt med utallige oppskrifter på grytebrød om dagen, og i går bestemte jeg meg for at jeg bare måtte prøve meg. Jeg elsker brød, og spesielt når det er hjemmelaget! Jeg våger å påstå at dette er det beste brødet jeg noen gang har smakt i hele mitt liv. Jeg spiste det til alle måltider i går, og det var rett og slett helt aldeles nydelig. Jeg måtte faktisk sende en melding til besteforeldrene mine om at de burde vært i Bergen for å smake.. Haha!

// There’s recipes of pan bread all over the internet these days, and yesterday I decided to make one myself. I have never tried it before, but I love bread so why not give it a try! I dear to say that it turned out to be the best bread I’ve ever tasted in my entire life. And it was so easy to make too! I had it to every meals yesterday, and I even texted my grandparents telling them that they should come visit ha ha (they are bread lovers too..) So good!

• • •

Med grytebrød er det lite jobb, og nærmest umulig å feile. Det eneste du trenger å gjøre er og blande sammen ingrediensene, så lager brødet seg stort sett selv. Jeg ble inspirert av oppskriften til My Little Kitchen, men jeg endret litt på meltypene for å gjøre det grovere. Det kan du også gjøre, selvfølgelig!

// With pan bread it’s almost impossible to fail. The only thing you have to do is to easliy mix the ingredients together in a bowl, and it makes itself. I got inspired by My Little Kitchen with the recipe, but I changed the flour types a little bit to make it even healthier. You can do that as well, of course!

· Ingredients ·

1/2 ts salt / 1/2 tsp salt
500 g havremel / 500 g oat flour
300 g speltmel / 300 g spelt flour
200 g hvetemel / 200 g wheat flour
10 dl kaldt vann / 10 dl cold water
120 g chiafrø / 120 g chia seeds
1 ts tørrgjær / 1 tsp dry yeast

· This is how you make it ↓ ·

Bland lett sammen alle ingrediensene i en stor bakebolle, og sett den til heving i 8-12 timer på et lunt sted med tldekket med plastfolie. Jeg smelte sammen røren før jeg la meg på kvelden, og stekte brødet neste morgen. Helt nydelig til frokost! Perfekt å lage kvelden før du eventuelt skal få gjester over.

// Mix all the ingredients together in a large bowl, and let it rise for about 8-12 hours. I did it before I went to bed, and made the bread the next morning. It was the best breakfast I’ve had in a looong time! You should definitely do it the next time you get guests over for breakfast, lunch, dinner.. It’s up to you!

.. Mmmm!

.. Tid for steking! Først smører du en stor gryte som tåler høy varme med smør, og drysser litt hvetemel i bunnen. Varm opp gryten i ovnen på nederste rille på 250 grader, i ca. 20 minutter. Deretter baker du ut deigen til en stor bolle, og har den over i den varme gryten. Dryss litt hvetemel på toppen også! Stek først brødet i 45 minutter med lokk, og deretter 20 minutter uten lokk for en sprø og god skorpe. La brødet hvile i gryten 30 minutter før servering 

//.. Time to bake! First you add butter to a large pan, and add some pinches of wheat flour. Then you place the pan on the lowest level in the oven for about 20 minutes on 250 degrees until it gets warm. Then bake out the batch and make one big bun. Place it in the hot pan, and bake the bread for 45 minutes with a lid on. Remove the lid and let it bake for another 20 minutes until the crust gets crunchy and super yummy! Let it rest for 30 minutes and serve.

❥ Bon appétit

Previous Post
Next Post

44 thoughts on “Nydelig grytebrød med chia

 • Susannecasandra
  Dette så virkelig kjempe godt ut 🙂 dette må jeg prøve i helga 🙂

 • Emma
  Skal definitvt prøves!! Bruker du ikke salt??

 • Martine
  Gratulerer så mye med navnedagen, Eirin❤

 • Martine
  Hvordan gryte har du? 🙂

 • Helene
  Bloggen din klikker alltid når jeg går inn via mobil.. sååå irriterende, plis fix så jeg kan bli fast leser igjen

 • Bildene dine er breathtaking, som alltid!

 • Julie
  Hei Eirin!
  Jeg skal på gardeball, og har kjøpt meg to lange tyllskjørt som jeg vurderer å bruke. Problemet mitt er at jeg ikke aner hvilken topp jeg kan bruke sammen med de! Jeg digger stilen din, og lurer på om du har noen tips?
  Her er link til skjørtene jeg har kjøpt:
  https://a248.e.akamai.net/f/248/9086/10h/origin-g2.scene7.com/is/image/nlyscandinavia/530303-0300_2?$productpage_slider_desktop$&cropN=0.02,0,0.955,1

  https://www.little-mistress.com/little-mistress-mink-tulle-maxi-skirt-p5612

  Klem Julie

  • Hei Julie! Jeg ville holdt det helt enkelt med en hvit t-shirt og skinnjakke over for å rocke det. Men det passer vel kanskje ikke så bra til gardeball :O Kanskje en body med båthals i en enslig farge? Det synes jeg er superfint, jeg hadde det på Stylista festen i fjor! Klem

 • Så fantastisk flotte og inspirerende bilder, som vanlig 🙂
  Grytebrød må absolutt prøves. Ingenting slår fersk gjærbakst – det er det beste jeg får 🙂

 • Mia
  Hei Eirin ? Jeg har det samme problemet med min Macbook som du hadde på søndag. Hva gjorde du? Har prøvd å skru den av og på, men det hjelper ikke. Etter jeg har skrevet inn passordet til brukeren, blir skjermen hvit og det skjer ikke noe mer. Har også prøvd å logge på gjestebrukeren, men akkurat det samme skjer.

  • Ring apple care! Måtte holde inne mye forskjellig, husker ikke hva det var. Men det løste seg fort, de er så flinke 😀

 • Så fine bilder!
  Elsker grytebrød, og lager det ca. kver femte dag , heilt avhengig!!
  Eg bruker jerngryte fra Le Cruset, digger dei grytene (slipper å smøre dei eller noko) 🙂

 • Julia
  Hei Eirin.
  Ville bare si ifra om at bloggen din ofte må lastes inn på nytt, spesielt på mobil. Dette skjer ikke med noen andre blogger enn din, så må være noe der. Tenkte bare jeg skulle si fra, for det ender ofte med at jeg ikke gidder å vente på det, og da «mister» du jo leser den dagen. Ikke at det er så krise, men bare en tanke 🙂 Ellers elsker jeg bloggen din såklart!

  Mvh Julia

 • Susannecasandra
  Hvor er den svarte buksa du la ut på insta storyen din ?

 • Amalie
  Hva har du under syltetøyet? Er det smør eller kremost? 🙂

 • Veronika
  Hei,

  Når jeg er inne på bloggen din laster den på nytt. Det hender jeg ikke får lest bloggen din, og det skjer både på iPhone og Ipad. Tenkte bare å informere 🙂 Litt kjedelig da jeg ikke får lest bloggen din alltid.

 • Line
  Hvor er den lilla skjorten fra? Den du hadde på snapchat, me like!!

 • Monica
  hvor kaldt skal vannet være?

 • selma
  Hei! Jeg har akkurat samme problem som du hadde m macbooken din, så jeg bare lurte på om du kunne fortelle meg hvordan du fikk fikset det?

  Spurte deg om dette på et av de forrige innleggene, så hadde vært superfint om du kunne svart, er så kjipt når jeg ikke får brukt macbooken min..

  Tusen takk på forhånd, klem

  • Hei Selma! Jeg måtte holde inne masse forskjellige taster å laste ned programvaren på nytt. Mistet ingenting, puhh! Ring Apple Care 🙂 De er såå flinke og raske med å hjelpe.

 • Camilla
  Hei:-)
  Hvor er den fine knall rosa skjorten du la ut på snapchat fra? Elsket den og MÅ ha den 😀 Hehe!
  – Camilla

 • Line
  Hei Eirin:)

  Hvilken bukse (modell og merke) er det du hadde på deg i Paris med den rosa skjorten?:)

 • Kamilla
  Litt off topic fra innlegget, men sitter å ser litt i boken din og kom over sidene med å reise alene. Jeg vurderer en alene-reise, kanskje i sommer, og lurer på om du har noen byer/destinasjoner som egner seg godt for dette? Tenker Paris kanskje kan være fint?

 • De siste blogginnleggene dine har vært såå bra! Jeg elsker de bevegelige bildene, utrolig morsom måte å visualisere det du skriver om. Og nam, dette brødet så helt magisk ut. Jeg bor i London og her er det bare loff og få på butikkene, og jeg har ikke utstyr til å bake heller. Haha, får prøve meg i sommer når jeg er hjemme i Norge igjen!

 • Omg wow, jeg innså nå at tre forskjellige Martine har kommentert etter hverandre. Hahah, morsomt!

 • Grytebrød er såå godt 🙂 Et tips hvis du vil ha en surdeigslignende midte, altså med sånne fine huller. Bruk ølandshvetemel hvis man kan få det i Norge og sett det kaldt med plastikfolie over. Det blir akkurat som surdeigsbrød uten kulturen 🙂

Comments are closed.