♥ ♥
Det svirrer rundt med utallige oppskrifter på grytebrød om dagen, og i går bestemte jeg meg for at jeg bare måtte prøve meg. Jeg elsker brød, og spesielt når det er hjemmelaget! Jeg våger å påstå at dette er det beste brødet jeg noen gang har smakt i hele mitt liv. Jeg spiste det til alle måltider i går, og det var rett og slett helt aldeles nydelig. Jeg måtte faktisk sende en melding til besteforeldrene mine om at de burde vært i Bergen for å smake.. Haha!
// There’s recipes of pan bread all over the internet these days, and yesterday I decided to make one myself. I have never tried it before, but I love bread so why not give it a try! I dear to say that it turned out to be the best bread I’ve ever tasted in my entire life. And it was so easy to make too! I had it to every meals yesterday, and I even texted my grandparents telling them that they should come visit ha ha (they are bread lovers too..) So good!
• • •
Med grytebrød er det lite jobb, og nærmest umulig å feile. Det eneste du trenger å gjøre er og blande sammen ingrediensene, så lager brødet seg stort sett selv. Jeg ble inspirert av oppskriften til My Little Kitchen, men jeg endret litt på meltypene for å gjøre det grovere. Det kan du også gjøre, selvfølgelig!
// With pan bread it’s almost impossible to fail. The only thing you have to do is to easliy mix the ingredients together in a bowl, and it makes itself. I got inspired by My Little Kitchen with the recipe, but I changed the flour types a little bit to make it even healthier. You can do that as well, of course!
· Ingredients ·
1/2 ts salt / 1/2 tsp salt 500 g havremel / 500 g oat flour 300 g speltmel / 300 g spelt flour 200 g hvetemel / 200 g wheat flour 10 dl kaldt vann / 10 dl cold water 120 g chiafrø / 120 g chia seeds 1 ts tørrgjær / 1 tsp dry yeast
· This is how you make it ↓ ·
Bland lett sammen alle ingrediensene i en stor bakebolle, og sett den til heving i 8-12 timer på et lunt sted med tldekket med plastfolie. Jeg smelte sammen røren før jeg la meg på kvelden, og stekte brødet neste morgen. Helt nydelig til frokost! Perfekt å lage kvelden før du eventuelt skal få gjester over.
// Mix all the ingredients together in a large bowl, and let it rise for about 8-12 hours. I did it before I went to bed, and made the bread the next morning. It was the best breakfast I’ve had in a looong time! You should definitely do it the next time you get guests over for breakfast, lunch, dinner.. It’s up to you!
.. Mmmm!
.. Tid for steking! Først smører du en stor gryte som tåler høy varme med smør, og drysser litt hvetemel i bunnen. Varm opp gryten i ovnen på nederste rille på 250 grader, i ca. 20 minutter. Deretter baker du ut deigen til en stor bolle, og har den over i den varme gryten. Dryss litt hvetemel på toppen også! Stek først brødet i 45 minutter med lokk, og deretter 20 minutter uten lokk for en sprø og god skorpe. La brødet hvile i gryten 30 minutter før servering ❥
//.. Time to bake! First you add butter to a large pan, and add some pinches of wheat flour. Then you place the pan on the lowest level in the oven for about 20 minutes on 250 degrees until it gets warm. Then bake out the batch and make one big bun. Place it in the hot pan, and bake the bread for 45 minutes with a lid on. Remove the lid and let it bake for another 20 minutes until the crust gets crunchy and super yummy! Let it rest for 30 minutes and serve.
Jeg skal på gardeball, og har kjøpt meg to lange tyllskjørt som jeg vurderer å bruke. Problemet mitt er at jeg ikke aner hvilken topp jeg kan bruke sammen med de! Jeg digger stilen din, og lurer på om du har noen tips?
Her er link til skjørtene jeg har kjøpt:
https://a248.e.akamai.net/f/248/9086/10h/origin-g2.scene7.com/is/image/nlyscandinavia/530303-0300_2?$productpage_slider_desktop$&cropN=0.02,0,0.955,1 https://www.little-mistress.com/little-mistress-mink-tulle-maxi-skirt-p5612 Klem Julie
Grytebrød må absolutt prøves. Ingenting slår fersk gjærbakst – det er det beste jeg får 🙂
Elsker grytebrød, og lager det ca. kver femte dag , heilt avhengig!!
Eg bruker jerngryte fra Le Cruset, digger dei grytene (slipper å smøre dei eller noko) 🙂
Ville bare si ifra om at bloggen din ofte må lastes inn på nytt, spesielt på mobil. Dette skjer ikke med noen andre blogger enn din, så må være noe der. Tenkte bare jeg skulle si fra, for det ender ofte med at jeg ikke gidder å vente på det, og da «mister» du jo leser den dagen. Ikke at det er så krise, men bare en tanke 🙂 Ellers elsker jeg bloggen din såklart! Mvh Julia
Hvor er den fine knall rosa skjorten du la ut på snapchat fra? Elsket den og MÅ ha den 😀 Hehe!
– Camilla