❥ Sweet wishes for sweet people

I dag er det morsdag, og alle hjerters dag er like rundt hjørnet på tirsdag. I den anledning hadde jeg lyst til å lage noe fint men som også smaker søtt og godt, og da falt valget på pikekyss. Personlig synes jeg det er mye hyggeligere å gi og få noe som er hjemmelaget og brukt tid på, fremfor noe annet. I går kjørte jeg en liten runde og gav en pose med pikekyss til de jeg synes fortjener det litt ekstra disse dager, om som betyr mye for meg…

// Today is Mother’s day, and Valentine’s day is right around the corner. For that occasion I wanted to make something extra sweet and pretty, and I went for meringues. I prefer receiving and giving homemade things for these occaisions, so I made them yesterday and delivered them to people I love.

· The sweet treat recipe ·

· 5 dl sukker
· 7 eggehviter
· 1 vaniljestang

Slik gjør du: Smelt sammen alle ingrediensene i et vannbad til sukkeret har løst seg helt opp. Kjør blandingen med mikser på lav hastighet i 3 minutter, og deretter 5 minutter på høy hastighet. Form pikekyssene med 1M tupp, og stek dem på 95 C varmluft i ca. 2 timer. Ikke åpne døren underveis, da kan du risikere at de synker sammen!Oppskriften er inspirert av Passion4Baking. Resultatet ble ikke i nærheten så fint som flinke Manuela sine, men det er vel bare sjarmerende når det er litt rustikk tenker jeg.. De ble i hvert fall kjempegode, og er superenkle å smelle sammen med kun 3 ingredienser!

// Melt all the ingredients in a water bath until the sugar is completely dissolved. Then, mix it for about 3 minutes on slow speed and 5 minutes on fast speed until it gets stiff. Make meringues with a 1M tip, and bake them in the oven for about 2 hours on 95 C (hot air). The recipe is inspired by Passion4Baking!

Strø gjerne litt sukkerperler over pikekyssene før du har dem i ovnen, det synes jeg er så fint! Jeg pakket dem inn i cellofanposer før jeg gav dem bort. Det ser penere ut, og gjerne legg til et kort med noen fine ord i om du føler for det. Gratulerer med morsdagen til alle fantastiske mødre der ute. One love ♥

// Drizzle some sugar pearls over the meringues before you bake them. I think it looks so much better! I packed them all in small cellophane bags before I gave them away. And of course if you want, add a little cute note or card. Happy Mother’s day to all supermoms out there. You’re amazing! One love.

XOXO

Previous Post
Next Post

15 thoughts on “Treats│Mother’s & Valentine’s day

  • Ååå, nam!! Det er jo sååå godt <3 Dette må jeg virkelig prøve å lage en dag. Så enkelt og så få ingredienser – da kan til og med jeg klare det, hah!! <3 Ha en nydelig søndag, fine deg.

  • Malin
    De så veldig gode ut!!

    Du er veldig inspirerende, jeg elsker å besøke bloggen din for hverdagsinspirasjon 🙂 Har du noen gang vurdert å vlogge litt av dagene dine? Tror det hadde vært veldig gøy å se! Følger deg på snapchat, og det gir mersmak <3

  • Veronica
    Nam! Ser kjempegodt ut!
    Lurer forresten på hvilket gulv du har i leiligheten? Er det parkett eller laminatgulv? Hva heter det? Du er så flink med interiør 🙂 blir veldig inspirert av deg! God søndag videre 🙂

  • Bell
    Veldig søte! Syns de er mer sjarmerende når man ser at de er hjemmelaget, enn når de er picture perfect uten en eneste rynke :-p Liker veldig godt å gi bort hjemmelaget snacks selv, brente mandler, karamelliserte valnøtter og cashewsmør er en sikker vinner jeg mekker sammen til familie og venner i løpet av året <3

  • Christiane
    ÅÅ, dette må jeg prøve. Du gjør alt så fint og delikat! Jeg lurte også på om du kunne vist oss huset ditt i en House Tour film? Det hadde vært veldig gøy å få sett alt i en helhet 🙂

  • Astrid
    Hvor får du kjøpt posene du brukte her? Det er så fint når man skal gi bort i gave eller lignende 🙂

  • Susannecasandra
    Disse så kjempe gode ut 🙂 de som fikk disse satt nok utrolig pris på det 🙂

  • Malin
    Hei Eirn! Må si jeg elsker bloggen din, du er så utrolig inspirerende og det er så gøy å følge med på deg! 🙂
    Fikk lyst til å lage disse til valentines, så lurte jeg på om du brukte hele vaniljestangen eller bare kornene inni?

Comments are closed.