D53A1237

· Make your own blend of christmas spices ·

Julestemning er en helt spesiell følelse.. Den blir boostet av små gleder og øyeblikk i hverdagen gjennom hele desember. Lys, dekorasjoner og ikke minst lukter spiller en stor rolle når det kommer til den gode, lune og deilige julekosen – her kommer et lite tips til hvordan du kan booste julefølelsen hver eneste dag i desember! Som den kaffeelskeren jeg er bestemte jeg meg for å lage en aldri så liten krydderblanding som jeg har i kaffegruten mens den godgjør seg gjennom trakteren. Det ender opp med at lukten av kaffe blandet med jul sprer seg gjennom hele leiligheten også – SÅ koselig! Til 4 dl kaffe, tilsetter jeg rett under en halv teskje før jeg skrur på trakteren, sammen med kaffepulveret. Krydderet kan også tilsettes i presskanne, selvfølgelig.

// The Christmas spirit is quite an unique feeling.. It comes from the small, precious moments in our every day life! Lights, decorations and not to mention smell takes a big part when it comes to the warm, jolly feeling. Here’s a little tip of mine on how you can get in the good Christmas spirit – every day through your coffee! Yep.. I made a little blend of the typical Christmas spices, and I add half a teaspoon to the Moccamaster with the coffee before pushing the button. Minutes later doesn’t only the coffee taste of Christmas, but the whole apartment has also been filled with the most lovely scent you can imagine.

D53A1202

· My christmas spice blend recipe ·

2 ts kanel / 2-3 tsp ground cinnamon
1 ts malt ingefær / 1 tsp ground ginger
1 ts allehåndekrydder / 1 tsp ground allspice
1 ts malt muskattnøtt / 1 tsp ground nutmeg
1 ts malte nelliker / 1 tsp  ground cloves

D53A1282

Enda et lite tips.. Ha gjerne oppi noen kanelstengre og hele stjerneanis i oppbevaringsboksen til kaffen! Det gir en deilig aroma i julen.
// Just another tip.. Add some whole cinnamon sticks and whole cloves in your coffee container! It makes a lovely aroma through Christmas.

D53A1227

Ho ho ho!

Previous Post
Next Post

31 thoughts on “Coffee with a dash of x-mas

Comments are closed.