D53A0779-001

· Making my own perfect knit ·

Strikketøy

...

Dere husker kanskje at en av målene mine for oktober var å strikke en genser til jul? Vel, jeg er endelig i gang! I går kveld begynte jeg å legge opp masker, og jeg klarte ikke legge fra meg strikketøyet før klokken tikket over to om natten. Haha! Følte meg som den bestemoren der jeg satt med tøfler, te og strikketøy i sofahjørnet. Selv om jeg overhodet ikke har tid til å tutle med sånne småting, så tar jeg meg likevel tid og prioriterer det ovenfor noe annet. Strikking er nesten litt som terapi, og spør dere meg er det viktig å ta seg tid til og legge ifra seg jobb og andre kall i hverdagen, for å finne hvilepulsen. Da er et strikkeprosjekt perfekt! Og er du ikke helt der, er jo også tur i fri og frisk natur eller en god bok andre flotte alternativer man kan bryne seg på.

// One of my goals on my October list was to start knitting my own sweater for Christmas. I started on the little (ok big) project last night and I couldn’t stop! I kind of felt like a grandma where I was sitting in the couch with my slippers, tea and knitting project in my lap haha. But honestly it turned out to be great therapy for me! Taking some time off and prioritizing things like this is so calming and not to mention fun. I’ve always wanted my own homemade knit!

D53A0702

Alt du trenger til å lage din egen skappelgenser finner du her (oppskrift, garn, pinner) ..
// You can get everything you’ll need to make your own sweater here (recipe, yarn, sticks) ..

D53A0729

Jeg har alltid elsket skappelgenserne, og ønsket meg faktisk det to år på rad til jul. Dette året tar jeg saken i egne hender, og jeg har satt meg et mål om å bli ferdig med genseren til 1. desember. Jeg skal prøve meg på den nydelige Fortuna oppskriften, og har gått for garn i fargen koks melert. Dette er en mørk og nydelig gråfarge, som passer til alt. Jeg er absolutt ingen ekspert på strikking, men oppskriften er veldig godt forklart og jeg tar det steg for steg..

// I’ve always loved the Skappel sweaters, and I actually had them on my Christmas wishlist two years in a row. This year I decided to make it on my own, and I’ve set a goal to finish by 1st of December. I’m knitting the beautiful and classic Fortuna recipe, and I chose the yarn in a beautiful dark grey color. I’m far from an expert but the recipe is really easy to follow and I’ll just try my best step by step. Can’t wait to wear my own homemade knitted sweater!

D53A0775

· Ønsker dere en deilig tirsdag ·

Previous Post
Next Post

21 thoughts on “Et strikkeprosjekt til jul

 • Helene
  Åhh, den blir nok superfin! Har ønsket meg en skappel genser lenge, men nå bør jeg vel kanskje ta saken i egne hender å strikke en selv 😀 Strikking er jo så gøy, ihvertfall når man får det til! Lykke til, Eirín! Gleder meg til å se resultatet 🙂 Ha en fortsatt fin tirsdag!

 • Susannecasandra
  Så gøy 🙂 har strikket 4 Skappel gensere men ikke denne typen den må jeg prøve 🙂
  Gleder meg til å se resultate ditt 🙂

 • Susannecasandra
  Hvor er strikke posen din fra ?:)

 • Emma
  Wow – you’re knitting your own sweater??!! Good luck! I learnt to knit this year but so far I’m sticking to things like cushions! Not sure when I’ll be ready to knit a jumper! Don’t forget to show us when it’s finished 🙂
  (And I also feel like a granny when I’m knitting :-))

 • Anniken
  Strikking er den beste avslappingen! Er litt over gjennomsnittet glad i å strikke, det er så mye fint man kan lage! 🙂 kos deg!

 • Maja
  Så fine de gensrene der! Lykke til med prosjektet 🙂 Lurer på når videoen på svarene fra spm.runden kommer ut?

 • Helle
  Så fin genser!! 🙂 Hvilken størrelse strikker du?
  Utrolig fin farge også 🙂

 • Åh, den ønsker jeg meg også! Skulle ønske jeg hadde tålmodighet til å strikke en hel genser, he he. Blir spennende å se videre med strikkingen din 🙂

 • Tone L
  Hei Strikking er terapi !!

  Drops garnet er og anbefale for de som syns Sandnes garnet er dyrt. Masse bra og kan bruke samme oppskrift

 • Anne
  Strikking er så gøy! Elsker å sette av tid til meg selv på kvelden hvor jeg strikker noen runder som en distansering fra mas og fjas (særlig på mobil og pc). Blir gøy å se det ferdige resultatet!

Comments are closed.