Når mørket senker seg..

Når mørket senker seg..

Er det en ting jeg alltid har vært, så er det en skikkelig kose-jente på kveldstid. Etter en hektisk dag på farten slenger jeg på meg det mest komfortable jeg har, disker opp litt snacks og koker en kanne med te som jeg koser meg med til enten film, serie eller godt lesestoff.

Her om dagen ble jeg veldig sugen på noe nøttebakst til teen, og valget falt på sunne biscotti. Oppskriften er inspirert av superdama Helle Bornstein og med noen små justeringer synes jeg den ble knallgod. Jeg gikk for mandler, hasselnøtter og valnøtter – neste gang skal jeg blande inn litt mørk sjokolade også! Jeg har aldri lagd biscotti før og ble overrasket hvor enkelt og godt det var. Om dere liker nøtter – this is it!

Når mørket senker seg..

Når mørket senker seg..

500g nøtter
 30 g sukrin gold
 2 dl glutenfritt hvetemel
 10 dråper vaniljeessens
 1/2 ts salt
 4 egg

Forvarm ovnen til 180 grader. Stek nøttene i ovnen i 8-12 minutter (de skal ikke hakkes opp) og kjøl de deretter helt ned. I mellomtiden pisker du sukrin og egg til stiv eggedosis i 5-8 minutter, og tilsetter salt og vaniljeessens. Bland til slutt inn melet og nøttene til du får en klissete deig. Form 2 stk avlange pølser/brød litt flate på toppen ca. 3 cm tykke. Stek midt i ovnen på 180 grader i 20 min. Ta de så ut, avkjøl helt og skjær så i skiver og legg de utover stekeplaten igjen. Nå skal de stekes videre på 160 grader varmluft i ca. 15 minutter til de får en gyllen og fin farge. Nyyyyt!

Når mørket senker seg..

Previous Post
Next Post

13 thoughts on “Når mørket senker seg..

 • Marte
  Er det noe spesiell grunn for at det skal være glutenfritt mel fremfor vanlig mel? 🙂

  • Eirin Kristiansen
   Det var det jeg hadde liggende.. Bruk det du vil – mandelmel funker også 🙂

 • Trude
  Tusen takk for oppskrift! 🙂 hvor har du kjøpt te – kanna di? var syk kul!

 • Silje
  Så superfin tekanne! Kan jeg spørre hor du har kjøpt den?

 • Karoline
  Hei!
  Jeg liker veldig godt den italienske versjonen, cantuccini.
  Men jeg skal prøve oppskriften din neste gang, med litt sjokolade i 🙂

  Også lurte jeg på om det er lenge til neste episode av Eirin og Cath?
  Det kunne kanskje vært morsomt med en episode med »Gjør ting man ikke kan»? Lage sushi, lukeparkere, eller sånne ting… 🙂

  Ha en fin kveld videre!

 • Utrolig digg og elsker det samme selv! Elsker bloggen din og du er utolig inspirerende!

 • Anette
  Hei Eirin! De så kjempe gode ut! Kan du legge ut bilder underveis neste gang du lager med sjokolade i? Jeg er helt umulig på kjøkkenet så hadde vært supert med bilder på hvordan det skal se ut underveis 🙂

 • Marie
  Bare nysgjerrig, har aldri hørt om glutenfritt hvetemel? Mener du egentlig bare glutenfritt mel? 🙂

 • Yum, jeg ELSKER biscotti, så disse skal jeg prøve å lage! 🙂 Ha en fortsatt fin helg fineste Eirin! <3

Comments are closed.