11 Things to do in NYC for Christmas

Nå nærmer det seg avreise til New York med stormskritt og jeg har allerede satt meg ned og planlagt hva jeg ønsker å få med meg i løpet av uken i storbyen. Som dere vet så elsker jeg jul og alt som hører med, så oppdrag julestemning står blant annet på agendaen. I den anledning tenkte jeg å dele min helt egen juleguide i New York med dere! Om dere ikke skal nedover i år kan dere jo alltid finne tilbake til den et annet år..

/ I’m heading to New York in only a few weeks and I’ve already sat down and made myself a list with things I want to do during my week in the magical city. As you all know I love Christmas and everything that goes with, so mission “Christmas spirit” is definitely on the agenda. Haha! I’ve pulled together my favorite things to do during christmas and I thought it would be nice to share my list with you as well. Hope you love it!

11 Things to do in NYC for Christmas

11 Things to do in NYC for Christmas

· Christmas shopping at 5th Ave ·

I desember er det alltid like koselig å spasere nedover 5th Ave å jakte på julegaver. Ja det kan være veldig  kaotisk til tider, men spør du meg så er det litt av kosen. Julemusikk, bjeller, nydelig belysning, drømmende utstilling og hyggelig stemning omringer deg overalt!

/ In December it’s always nice to walk down 5th Ave to hunt for Christmas gifts. Yes, it can be a bit chaotic at times, but if you ask me that’s a part of the joy. Christmas music, jingle bells, beautiful lighting, dreamy exhibition and joyful mood surrounding you everywhere! Aahh..

· See all of the christmas windows ·

Dra å se på juleutstillingene til Bloomingdales, Barneys New York, Bergdorf Goodman, Saks Fifth Avenue, Lord & Taylor og Macy’s Herald Square. Dette er mine favoritter. Her jobbes det med utstillingene i ukesvis før desember, og det er alltid like fascinerende å se hvor fint det blir!

/ You’ll have to go and see all of the beautiful christmas windows in the city. Bloomingdales, Barneys New York, Bergdorf Goodman, Saks Fifth Avenue, Lord & Taylor and Macy’s Herald Square are my favorites. The stores are working with the exhibitions in many weeks before christmas!


· Visit the holiday markets ·

Det er veldig koselig å dra på de ulike julemarkedene i New York. Julemarkedet på Union Square er min personlige favoritt, men utenom det har du også vintermarkedet i Bryant Park og innendørs julemarked på Grand Central. Når jeg tenker meg om er sistnevnte også veldig koselig!..

/ It’s really cozy to go and visit the holiday markets in New York. The christmas market at Union Square is my personal favorite, but you also have the market in Bryant Park and the indoor Christmas market at Grand Central.

Frokostskålen-001

· Go ice skating ·

Å stå på skøyter er et must i desember! Det er såå koselig og faktisk riktig så magisk. Jeg elsker Wollman Rink i Central Park, men jeg vet at man også kan stå på skøyter i Winter Village i Bryant Park og ved Rockefeller Center. Det er ikke dyrt å leie skøyter om du ikke har!

/ To go ice skating is a must when you’re in New York for the holidays! It’s so cozy and almost a little bit magical. Personally I love the Wollman Rink in Central Park, but you can also skate in the Winter Village in Bryant Park and at Rockefeller Center. If you don’t have skates you can rent!

· See the Radio City Christmas Spectacular, Radio City Music Hall ·

Jeg har faktisk aldri dratt for å se på denne forestillingen, men jeg har hørt at den er helt fantastisk. Dette skal visst være et helt spektakulært show som har foregått i mange år! Det sies også at det garantert gir julestemning. Jeg har bestilt billetter til desember og gleder meg allerede!

/ I’ve never actually seen this show, but I have heard that it is absolutely amazing. It’s supposed to be a spectacular show that has been a tradition for many years! I have also heard that it guarantees Christmas spirit. I just bought tickets for December and I’m already looking forward to see the show!


· Check out the decorated christmas threes ·

Det gigantiske juletreet ved Rockefeller Center er et must å sjekke ut hvert eneste år. Det har blitt til en turistattraksjon da det er så stort og vakkert! Jeg har hørt at det er importert fra Norge (?).. Andre dekorerte juletrær som er verdt å få med seg; Met Museum og Madison Square Park.

/ The gigantic Christmas tree at Rockefeller Center is a must to check out every year. I’ve heard that it is imported from Norway? I don’t know if it’s true but..! Other Christmas threes you should go and see; The met Museum and Madison Square Park.

11 Things to do in NYC for Christmas

· Go to the Christmas floor at Macy’s ·

Det er et absolutt must å dra til Macy’s for å besøke etasjen som bugner av julestemning. Her kryr det av dekorerte juletrær, julepynt, utstillinger, julemusikk.. Alt du måtte ønske deg! Her er det også mye inspirasjon å hente til juledekorering generelt for enhver smak.

/ It is an absolute must to go to Macy’s and visit the christmas floor. Here you will find a lot of beautiful decorated Christmas trees, Christmas decorations, Christmas exhibitions, Christmas music.. All you can dream about! Here it is also a lot of inspiration to gather when it comes decorating for Christmas in general. They have something for every taste!


· Visit the big
Christmas Store in Little Italy ·

Da jeg bodde i New York gikk jeg tilfeldigvis forbi denne julebutikken i Little Italy, og jeg trodde nesten ikke mine egne øyne. Den var helt fantastisk, nesten litt drømmende! Jeg tok selvfølgelig med hele familien da de kom på besøk, og alle elsker den. Nå har det blitt fast tradisjon å kjøpe med en julekule hjem fra butikken hvert år. Jeg kjøper alltid en i julegave til min fantastiske mormor også!

/ When I used to live in New York myself I accidentally walked into this Christmas store in Little Italy, and I almost couldn’t believe my own eyes. It was absolutely amazing! Of course I brought my whole family to the store when they came to visit, and everyone loved it. Now it has been a tradition to buy a ornament home from the store every year. I always buy one for my amazing grandmother for christmas as well!

· Take a walk in the snow in Central Park ·

Om du er så heldig å få oppleve snø i New York må du kjøpe med deg noe varmt å drikke og ta en spasertur i Central Park (chai latte er min favorittdrikk om vinteren). Det er helt magisk! Plugg gjerne julemusikk i ørene også. Da kribler det garantert i magen!

/ If you are lucky to get to experience snow in New York you have to buy yourself something warm to drink and take a stroll in Central Park (chai latte is my favorite drink in the winter). It is absolutely magical! Listen to some christmas music too and I promise you will get butterflies in your stomach!

11 Things to do in NYC for Christmas

· Drink hot chocolate at The City Bakery ·

Om du er glad i varm sjokolade bør du absolutt ta turen til The City bakery. Mmm!
/ If you love hot chocolate you should definitely go to The City Bakery. Mmm!

· After a long day with sightseeing; Watch Christmas Movies in bed ·

Etter en lang dag med sightseeing er det deilig å slenge seg i en stor og fluffy hotellseng. Kos deg med julefilmene Elf og Hjemme Alene 2 – forlatt i New York. Begge filmene er spilt inn i New York og er to av mine favorittfilmer. En bedre avslutning på dagen får du ikke!

/ After a long day with sightseeing it is nice to jump into a fluffy hotel bed. Spoil yourself with some cozy Christmas movies before you go to sleep! Elf and Home Alone 2 – Lost in New York are both recorded in New York and two of my favorite movies. The perfect ending to a perfect day!

All pictures found via Pinteres
Previous Post
Next Post

18 thoughts on “11 Things to do in NYC for Christmas

 • Victoria

  Hvem reiser du til New York sammen med? 🙂

 • Oda

  Åh, det så (og hørtes) jo bare nydelig ut, da 🙂 Gleder meg til å følge deg på reisen!

 • Gleder meg til å oppleve jul i NYC! Har tenkt å skrive et innlegg om juleutstillingene på 5th Ave en av disse dagene for de skal jeg garantert besøke! Jeg passerte forbi dem i går på vei et sted og fikk sett litt, og de er så fantastiske! åh, gleder meg til å se mer. Nyt turen når den kommer!

  http://livethoughts.blogg.no/1448207462_lovelies_lovable_inte.html

 • Fy søren, misunner deg skikkelig!

 • No satte eg på julelista mi på spotify og gleda meg SÅ til jul!

 • Ingvild

  Dit skal jeg en dag. Helst i desember!

 • så utrolig fint innlegg! når jeg skal til New York, skal jeg definitivt finne denne frem! 😀

 • Tiinu

  I’m so happy that you have started to write in English! 🙂 I have followed your blog for a while now and love your inspirational pictures but it is nicer to follow when I can also understand the text. I can a little bit of Swedish so I have understood something from your posts but English translations make it so much easier to read them. Keep up with the good work, love your blog!

 • Ragnhild Bakke

  Hvem bor du hos i New York? Misunner deg som kan reise dit så mye!

 • Lina

  ååh, New York har alltid vært en drøm å få opplevd ved vintertid, og du er så heldig som har muligheten til å dra!!

  Jeg lurer på om du vet hvordan størrelse du har i øredobbene du har i gull? de var så utrolig fine på deg og nå fant jeg endelig noe jeg kunne ønsket meg til jul, hihi 🙂

 • Laura

  Hei! Kanskje teit spørsmål å spørre om, men hva kjøper man i julegave til en kjæreste som skal i militæret for et år, og så og si setter livet sitt på vent? Han skal langt til nord og jeg får ikke sett han noe mer enn de 20 permdagene han har, og han får ikke noe særlig med fritid heller.. så klær og evt klokke o.l var ikke så veldig aktuelt. Hva ville du gitt? 🙂 og hvordan klarte du forhold med kjæreste i militæret, skjønner ikke hvordan jeg skal holde ut

 • Elisabeth L

  Du er så utrolig flink til å lage julestemning 🙂 og minst like flink til å inspirere om reise! Takk <3

 • Anonym

  Hvem reiser du med?

  • Eirin Kristiansen

   Jeg reiser alene 🙂 Skal møte noen venninner i NYC.

 • Så herlig, synd jeg selv ikke drar til new york før i januar! Men jeg gleder meg like mye uansett! 😀

Comments are closed.

Translate