
Friskt og godt tilbehør til maten
Waldorfsalat er noe jeg forbinder med middagen hjemme hos mamma første juledag, men det er jo også et fantastisk tilbehør til sommermaten. Hvorfor har jeg ikke tenkt på det før? Her om dagen fikk jeg skikkelig cravings på nettopp dette, så gårsdagens middag ble ovnsstekt kalkun med waldorfsalat som tilbehør. Oh my så godt det var! Restene røk i dag etter morgenøkten. Kaldt kalkunkjøtt med frisk waldorfsalat til lunsj? Yum!
· Oppskriften ·
3 stangselleri, i biter
3 grønne epler, i terninger
3 ringer med hermetisk ananas, i biter
180 g blå stenfrie druer, deles i to
En neve grovhakket valnøtter
1 1/2 dl stivpisket kremfløte
1 1/2 ts sukker (eller sukrin)
Litt ferskpresset sitronsaft
1 1/2 dl majones
Slik gjør du: Start med å skjære stangselleri, ananas og druer i biter. Skjær opp eplene til sist i terninger, slik at de ikke blir brune. Stivpisk kremfløten med sukkeret, og vend så inn majonesen. Smak deretter til med sitronsaft og gjerne litt av ananasjuicen som er igjen i hermetikkboksen. Avslutt med å blande de hakkede valnøttene og alle ingrediensene sammen i en bolle, pynt med valnøtter og druer, og sett kaldt i kjøleskapet frem til servering.
Bon Appétit!
Waldorfsalat er et klassisk tilbehør på norsk koldtbord, og smaker veldig godt til både kalkun, kylling og svin. Et forfriskende tilbehør til grillmaten er det også. Jeg har siden barndommen vært superkresen på alle slag av dressinger og majones, men denne faller virkelig i smak. Velbekomme!
Jeg lurte på hvor ofte du vasker håret? Jeg har nå begynt å få en god treningsrutine, men jeg vil ikke vaske håret mitt etter hver økt da dette kan virke skadende på håret, så har du noen triks eller tips til å få svettelukten ut av håret?
– Vårild