Blåbærmuffins LCHF

For the sweet tooth

Her om dagen ble jeg skikkelig sugen på bakst. Har jeg sagt at det er det beste jeg vet? Desverre går det ikke helt hånd i hånd med verken livsstil eller magen min hver eneste dag, så takk til han fra oven for at det er mulig å lage sunnere alternativer man kan kose seg med selv i ukedagene med god samvittighet. Er dere klar til å bake noen saftige blåbærmuffins? De er veldig lette å lage, nemlig! Oppskriften kan jeg ikke ta æren for selv. Denne har jeg «stjelt» fra Ingridsblogg. Oppskriften dukket opp i et desperat forsøk på googling av sunnere bakst, og da jeg så disse deilighetene var jeg ikke vanskelig å be. Sjekk gjerne ut oppskriftene hennes!

Blåbærmuffins LCHF

Ingredienser (12 stk store)

6 store egg · 2 dl kremfløte · 100g kokosmel · 200g mandelmel · 1/2 dl sukrin gold · 200g smeltet smør
· 150g Philadelphia kremost · 1 ts vaniljepulver · 1,5 ts bakepulver · Søtningsdråper

Bland alle de tørre ingrediensene, og smelt smøret i en liten bolle. Ha kremosten i smøret mens det fremdeles er varmt og bland til røren er jevn. Tilsett deretter eggene, fløten + flytende søtning (jeg bruker Natreen søtningsdråper som kan kjøpes hos dagligvare) og ha deretter i det tørre. Bland godt sammen og fyll i smurt muffinsbrett (jeg foretrekker dette, men du kan også bruke muffinsformer). Ha over tinte blåbær. Jeg kjøper frosne og lar disse tine, da jeg synes de er bedre enn de man får ferske i butikken. Billigere er de også! Stek på 175 grader i ca. 45 minutter. Om de begynner å bli brune på toppen må du sette brettet ned et hakk eller to.

Blåbærmuffins LCHF

De som er igjen av mine er to dager gamle og har bare blitt oppbevart i stekeovnen. Likevel synes jeg at de bare blir mer og mer saftig. Om du vil kan du bytte ut blåbærene med bringebær, jordbær og/eller mørk sjokolade. Alt ettersom hva du liker ♥


Previous Post
Next Post

22 thoughts on “Blåbærmuffins LCHF

 • Yummy yummy. Muffins look amazing.
  xo, Jodie

  http://www.jodiecaughey.com

 • Julie S
  Hei Eirin:)
  Jeg elsker bloggen din! Du er en stor inspirasjon for meg!:) Hvem er ditt forbilde innen mote og klær?
  Og kan du ikke fortsette med ukens spørsmål?:)

  • Eirin Kristiansen
   Hei! Tusen takk 🙂 Jeg har i grunn ingen forbilder når det kommer til mote. Plukker opp litt inspirasjon forskjellige steder. Jeg kjører ukens spørsmål annenhver søndag nå i sommer da det er for lite spørsmål fra dere til å lage et innlegg hver søndag 🙂

 • mathi
  synes du de smaker marspian når det er mandelmel i de?

 • Eline
  Hei Eirín! Jeg husker for du kjøpte en Louis Vuitton veske på ebay for en stund siden. Betalte du toll på denne, eller er det slik at man er garantert at man slipper det? Har vurdert å kjøpe en ganske dyr veske selv, men vil helst slippe å få toll-smell…

  • Eirin Kristiansen
   Hei! Man kan enten være heldig eller uheldig når det kommer til toll.. 🙂

  • Sandra
   Vesker og sko er tollfritt, men moms kommer på varer over 350kr. Snakka med tollvesenet om det samme i dag 🙂

 • Christine
  Hei! 🙂 Det så utrolig godt ut! Du har ikke en anelse om hvor mange kalorier det er per muffins?

 • Johanne
  Hei!
  Når jeg leser oppskrifter som er merket med LCHF, så blir jeg alltid så usikker… Jeg følger ikke en LCHF-diett, så hvor bra er dette for meg å spise da? Hvor sunt er egentlig en LCHF-rett viss man ikke følger en slik diett?

  Vet jo ikke om du kan svare på det, men jeg tenkte kanskje at du hadde en formening.
  Ha en super kveld videre! 🙂

 • Pia
  hvor har du kjøpt balenciaga vesken din og hvilke model er det :)?

  • Eirin Kristiansen
   Vincci! Balenciaga canvas logo bag 🙂

 • Reidun
  Hei hei!
  Åhhh disse her så utrolig deilig ut! De MÅ prøves i løpet av sommerferien!

  Jeg lurer på om du kunne gjort meg en super tjeneste.. og det ville vært å skrive et tips til hva som kan være lurt å kjøpe på både tax free og i utlandet? F.eks. hvilke sminke-nødvendigheter på Sephora (eller tax free), og hvilke klesbutikker man bør se etter? 😀 Det hadde vært så utrolig kjekt om du hadde orket å bruke litt (en del) av tiden din på det!

  Stor klem fra meg!

 • Katrine
  Hei. Hvor får du kjøpt mandel- og kokosmel? 🙂

 • Linda
  Hei!
  Disse så nydelige ut! <3 Må prøves 😀
  Meen.. de er ikke så veldig sunne siden de inneholder både kremfløte og smør? Men jeg unner meg det jeg, så bakes det skal det uansett 😀

 • Martha
  Skjønner ikke helt hvordan dette er så hverdagslig sunt. Det må jo være hauger av kalorier ute og går. Ikke at man skal telle det, altså, men jeg selv ville spart også dette til helgen. 🙂 Men de så jo gode ut, for all del, og er nok et mye bedre alternativ siden sukkeret og også melet i alle fall er borte.

 • Mali
  Hei Eirín! Vet du hvor mange kalorier det sånn ca er i en slik muffins?
  Skal til London i høstferien og holder på å sjekke hvilke butikker de har i Oxford street, men jeg kan ikke finne Sephora der. Vet du hvor i London man kan finne Sephora? Har du noen tips til butikker man bare «må» innom?
  Klem <3

 • G
  Kjapp kalkulering til dere som lurer:
  Forutsatt at hun har brukt ekte meierismør og original philadelphiaost vil hele røren ha et totalinnhold på ca 4014 kalorier – noe som gir ca 335 kalorier per muffins om man lager 12 stk som Eirin. Må legge til at utregningen er uten blåbærene, som sannsynligvis utgjør 5-10 kcal ekstra per muffin.

  • Eirin Kristiansen
   … Men om man følger lavkarbo skal man helst ikke henge seg opp i kaloriene 🙂

 • Amalie Fenre
  Ååh, jeg bakte disse muffinsene selv og de smakte helt himmelsk! Jeg brukte mager kesam i stedet for naturell kremost fordi jeg hadde ikke det tilgjengelig i kjøleskapet – men det tror jeg gjorde muffinsene saftige! Så til dere som er fryktelig opptatt av kaloriene i disse muffinsene – prøv å erstatt kremosten med mager kesam.. Og en ting til, det er ikke hvor mange kalorier per muffins som har noe å si, det er nemlig hva disse kaloriene inneholder.. 😉 Disse muffinsene er i alle fall sunne nok til at jeg kan unne meg både en og to før helga kommer!

  Klem til deg, vakre Eirin!

  • Eirin Kristiansen
   Dette var hyggelg å høre, Amalie! Klem tilbake til deg <3

Comments are closed.