
For the sweet tooth
Her om dagen ble jeg skikkelig sugen på bakst. Har jeg sagt at det er det beste jeg vet? Desverre går det ikke helt hånd i hånd med verken livsstil eller magen min hver eneste dag, så takk til han fra oven for at det er mulig å lage sunnere alternativer man kan kose seg med selv i ukedagene med god samvittighet. Er dere klar til å bake noen saftige blåbærmuffins? De er veldig lette å lage, nemlig! Oppskriften kan jeg ikke ta æren for selv. Denne har jeg «stjelt» fra Ingridsblogg. Oppskriften dukket opp i et desperat forsøk på googling av sunnere bakst, og da jeg så disse deilighetene var jeg ikke vanskelig å be. Sjekk gjerne ut oppskriftene hennes!
Ingredienser (12 stk store)
6 store egg · 2 dl kremfløte · 100g kokosmel · 200g mandelmel · 1/2 dl sukrin gold · 200g smeltet smør
· 150g Philadelphia kremost · 1 ts vaniljepulver · 1,5 ts bakepulver · Søtningsdråper
Bland alle de tørre ingrediensene, og smelt smøret i en liten bolle. Ha kremosten i smøret mens det fremdeles er varmt og bland til røren er jevn. Tilsett deretter eggene, fløten + flytende søtning (jeg bruker Natreen søtningsdråper som kan kjøpes hos dagligvare) og ha deretter i det tørre. Bland godt sammen og fyll i smurt muffinsbrett (jeg foretrekker dette, men du kan også bruke muffinsformer). Ha over tinte blåbær. Jeg kjøper frosne og lar disse tine, da jeg synes de er bedre enn de man får ferske i butikken. Billigere er de også! Stek på 175 grader i ca. 45 minutter. Om de begynner å bli brune på toppen må du sette brettet ned et hakk eller to.
De som er igjen av mine er to dager gamle og har bare blitt oppbevart i stekeovnen. Likevel synes jeg at de bare blir mer og mer saftig. Om du vil kan du bytte ut blåbærene med bringebær, jordbær og/eller mørk sjokolade. Alt ettersom hva du liker ♥
xo, Jodie http://www.jodiecaughey.com
Jeg elsker bloggen din! Du er en stor inspirasjon for meg!:) Hvem er ditt forbilde innen mote og klær?
Og kan du ikke fortsette med ukens spørsmål?:)
Når jeg leser oppskrifter som er merket med LCHF, så blir jeg alltid så usikker… Jeg følger ikke en LCHF-diett, så hvor bra er dette for meg å spise da? Hvor sunt er egentlig en LCHF-rett viss man ikke følger en slik diett? Vet jo ikke om du kan svare på det, men jeg tenkte kanskje at du hadde en formening.
Ha en super kveld videre! 🙂
Åhhh disse her så utrolig deilig ut! De MÅ prøves i løpet av sommerferien! Jeg lurer på om du kunne gjort meg en super tjeneste.. og det ville vært å skrive et tips til hva som kan være lurt å kjøpe på både tax free og i utlandet? F.eks. hvilke sminke-nødvendigheter på Sephora (eller tax free), og hvilke klesbutikker man bør se etter? 😀 Det hadde vært så utrolig kjekt om du hadde orket å bruke litt (en del) av tiden din på det! Stor klem fra meg!
Disse så nydelige ut! <3 Må prøves 😀
Meen.. de er ikke så veldig sunne siden de inneholder både kremfløte og smør? Men jeg unner meg det jeg, så bakes det skal det uansett 😀
Skal til London i høstferien og holder på å sjekke hvilke butikker de har i Oxford street, men jeg kan ikke finne Sephora der. Vet du hvor i London man kan finne Sephora? Har du noen tips til butikker man bare «må» innom?
Klem <3
Forutsatt at hun har brukt ekte meierismør og original philadelphiaost vil hele røren ha et totalinnhold på ca 4014 kalorier – noe som gir ca 335 kalorier per muffins om man lager 12 stk som Eirin. Må legge til at utregningen er uten blåbærene, som sannsynligvis utgjør 5-10 kcal ekstra per muffin.