jeg er ikke kjedelig

Jeg er introvert – og stolt over det!

Jeg følte meg alltid litt annerledes i forhold til menneskene jeg hadde rundt meg i oppveksten. Både nære og nye bekjentskap. Jeg følte meg litt rar, og kanskje litt kjedelig. Eller, jeg tror i ettertid at jeg hadde disse følelsene fordi samfunnet påvirket meg til å tro at jeg var rar og kjedelig. Da jeg var yngre kunne jeg gjerne lyve å finne på en unnskylding for og ikke kunne delta i bursdagsselskap fordi jeg hadde andre ønsker. Spesielt ønsker om å være for meg selv. Jeg kunne gjerne sitte på rommet med mine egne tanker, bla i blader, høre på musikk og bare være. Da var jeg i mitt ess på en fortryllende og ubeskrivelig måte, men likevel med en vond klump i magen. Det var jo ikke normalt å ønske og være alene? Jeg måtte alltid ha en god unnskyldning. Trodde jeg..

Unnskyldninger har jeg funnet på i fleng gjennom årene, alt for å slippe unna de store, sosiale sammenkomstene. Jeg synes jo selvfølgelig det er morro å være med, men jeg synes det er enda hyggeligere å være i mitt eget selskap. Da jeg var yngre var jeg også alltid blodnervøs for fremføringer, og i grunn for alt som stilte meg i fokus forran større forsamlinger. Jeg har alltid foretrukket å uttrykke meg skriftlig. Jeg startet jo også blogg, og det passet meg midt i blinken. Da kunne jeg både uttrykke følelsene mine skriftlig, samtidig som jeg kunne kose meg i eget selskap med egne interesser hvor inspirasjonen vokste. Spørsmålene som «har du egentlig noen venner» fordi jeg gjerne postet et innlegg en lørdagskveld tikket støtt og stadig inn. Der og da skammet jeg meg litt for at jeg var som jeg var, og oppsøkte ofte situasjoner hvor jeg fremsto som sosial ovenfor andre, bare for å slippe maset.

Med årene har jeg lært at ingen skal få lov til å kalle meg kjedelig. Kjedelig for hva da? For at dette er min personlighet? Det finnes både introverte og ekstroverte – alle er like gode på hver sin måte. Jeg kunne bare ønske at begge personlighetene aksepterte hverandre bedre. Jeg har ingenting imot at venner av meg tar seg en fest i helgene, og derfor krever jeg forståelse tilbake for at jeg ønsker å ta en rolig lørdagskveld hjemme uten å bli omtalt som «kjedelig» eller «kjip». Jeg er ikke flau for å innrømme at jeg er lite sosial. Når jeg er alene blir jeg mest inspirert og tilfredsstilt. Jeg blir tilfredsstilt av stillhet og harmoni, mens noen gjerne blir tilfredsstilt gjennom andre ved å være sosial. Det er helt greit, og det er så deilig at jeg endelig kan si det med stolthet. Jeg er ikke «stakkarslig» fordi jeg ofte er for meg selv. Jeg har valgt det helt selv, akkurat som du har valgt at du skal være sosial. Jeg synes det er fint at vi alle kommer med ulike personligheter. Tenk så kjedelig verden ville vært om ikke? Vi trenger mennesker til å danse i den klare lyskasteren, men vi trenger også mennesker bak kulissene til å planlegge det store showet. Vi er alle fantastiske!

Grunnen til at jeg lar tankene gå over tastaturet i kveld er at jeg vet at jeg ikke er alene om disse følelsene. Jeg får ofte mail, kommentarer og meldinger fra andre som føler det samme og ber om råd. Jeg blir oppriktig lei meg. Råd for hva da, for at du er deg selv men at dem du omgås med ikke aksepterer det? Det er ikke du som er problemet! Det er like fint å være introvert som ekstrovert. For meg føles det godt å bruke stemmen min til slike ting som dette, og ikke bare materialistiske gleder og typisk hverdagsinspirasjon som dere ellers får servert. DU er god nok! Ikke la noen andre få deg til å tro noe annet. Fra nå av håper jeg at dere som kjenner dere igjen klarer å få et nytt syn på det å være introvert. Det er ingenting man må forsvare seg for. Basta!

jeg er ikke kjedelig

Be your own kind of beautiful.  

Previous Post
Next Post

253 thoughts on “jeg er ikke kjedelig

 • Hege
  Herregud Eirin, her fikk du beskrevet mine tanker og følelser bedre enn jeg noen gang har klart selv!
  Shit for et fantastisk fint innlegg. Stå på, du er god!

 • Helene alvestad
  åå fantastisk skrevet eirin!! Du er så god og jeg kjenner meg helt igjen i det du skriver! Tusen takk, og som du sier: vær stolt over deg selv! Det fortjener vi alle! Alle er unike

 • utrolig bra at du tørr å stå frem! du hjelper mange, og er et godt forbilde!

  • Amalie
   Susanne, dette menes ikke som en sint og hissig kommentar, men jeg liker ikke ordene «tør» og «stå frem» i sammenhengen med hele dette temaet og føler jeg må si i fra. Ja, jeg skjønner helt klart poenget og tankene dine, og er helt enig at det er bra at Eirin skriver om dette, at hun er et flott forbilde og at hun hjelper mange! Allikevel er den typen ordbruk med på å sette introvere mennesker i det lyset vi har vært i alt for lenge og ikke har noen grunn til å være. «WOW, så fantastisk at du TØR å være introvert foran alle! At du tør å stå frem. You go girl.»

   Å være introvert er faktisk veldig, veldig vanlig blant befolkningen i ulik varierende grad. Introverte er heller ingen synonym med sjenert eller sosialt tilbakestående. Definisjonen prøver blant annet å forklare hvordan mennesker henter inn energi på ulik måte. Andre skaffer energi gjennom å være sosial, andre trenger å fylle på batteriene ved å være i eget selskap. Ingen er 100% ekstroverte, så vel som at ingen er 100% introverte – da hadde verden sett helt crazy ut.

   Studier har vist at hele 30-40% av befolkningen kan defineres som introverte! Allikevel lever introverte i en verden av flest ekstroverte. Siden den velkjente forfatteren Dale Carnegie kom ut med boken «How to win friends and influence people» som har solgt i millionvis opp gjennom årene, har et enormt «ekstrovert-ideal» vokst frem både i privatlivet og næringslivet. Vi introverte har derfor har vokst opp med beskjeden om at vi må tilpasse oss denne «mest ettertraktede, beste, ønskede formen for personlighet»: super utadvendt og sosial. Det er derfor mange introverte faktisk oppleves som ekstroverte i sosiale sammenkomster, og det er kanskje også derfor folk tror det er færre av introverte enn det i utgangspunktet er.

   Det er ingen «BIGGIE» å «tørre å stå frem» som du skriver. Å være introvert er ingen «synd», som du dessverre fikk det til å høres litt ut som. Det kan godt hende du ikke mente det sånn, men som sagt – ordvalgene dine er veldig feil i denne sammenhengen. Eirin, og resten av de 30-40% av verdens befolkning ønsker bare å være oss selv, være stolte av det og uten å måtte forklare oss unnskylde for det eller føle oss dårligere!

   Til deg Eirin: Supert at du setter dette på agendaen, og, som du skriver, bruker stemmen din til å fremme slikt! Mitt ønske er at man en snart aksepteres fult og helt for den man er, ekstrovert eller introvert, og slike innlegg er med på å gjøre en STOR forskjell. At yngre får denne beskjeden tidlig, er med på å forme fremtiden! Store og pompøse ord, men sant. Introverte bør feires like mye som ekstroverte! Vi har alle våre unike verdier, og vi utfyller hverandre svært godt. Man trenger det ene og det andre for å oppnå balanse, akkurat som yin og yang – begge komponenter er like viktige 🙂

   Ønsker deg en fantastisk fin dag og uke!
   Amalie

   • «Supert at du setter dette på agendaen, og, som du skriver, bruker stemmen din til å fremme slikt! » du sie vel egentlig akkuratt det samme, bare at du bruker litt andre ord? skjønner ikke helt hva du mente var galt med det susanne skrev, for nå er det jo faktisk sånn at man skal «helst» ikke sitte hjemme alene en lørdagskveld, man er superopptatt av å dele alt man gjør av sosiale ting på nettet, og hvis du kommer på skolen en mandag og forteller at du har brukt helgen til å være alene blir du fort sett på som en taper. jeg er helt lik som eirin, trives aller best når jeg slipper å forholde meg til noen andre enn meg selv, macen min, noen moteblader og en hel helg til å fylle med hva JEG måtte ønske. MEN jeg skal ærlig innrømme at jeg syntes det er flaut og si det på skolen, når alle andre forteller om festene de har vært på. defor er det fint at Eirin, som blir sett opp til av så utrolig mange, er så ærlig om det og forteller at det er ok, du trenger ikke unnskylde deg. det var det susanne (og sikkert du) mente og jeg syntes komentaren din var litt unødvendig for å være helt ærlig. i bunn og grunn er vi jo alle enige om at dette var et veldig bra innlegg og at eirin er en dritbra jente !! <3

 • Carina
  Jeg er helt lik som deg… Jeg trives best i mitt eget selvskap, men jeg tør ikke si det til noen. Er jeg på fest eller jentekveld der alle drikker, sitter jeg i sofaen alene med fantaen min mens alle andre danser og har drukket litt for mye. Jeg hater festing og drikking, og alle synes jeg dødskjip fordi jeg aldri har vært beruset og fordi jeg liker å legge med halv 11 i helgen og stå opp rundt 9 for så å stikke ned å trene. Det er så plagsomt, at folk ikke aksepterer at jeg er meg. Venninna mi mente at jeg burde få meg et liv, siden jeg alltid la meg så tidlig. Men faen da, jeg kan jo legge meg når jeg vil! Hvorfor skal jeg ikke legge meg tidlig? Du er super Eirin, og jeg synes du er tøff som skriver dette innlegget foran så mange mennesker. Jeg vet hvordan du har det, og jeg skammer meg ikke over det!

 • Marie
  Så fint skrevet, Eirín! Jeg har også ofte følt det slik og egentlig alltid trodd at det har vært meg det har vært noe galt med, men i det siste har jeg endelig begynt å skjønne at det er bare sånn jeg er. Og jeg er fornøyd med å være sånn! 🙂
  Ha en fin kveld videre, klem <3

 • Anniken
  Takk for en flott tekst! Kjenner meg veldig igjen i mye av det du skriver, og synes det er bra du tar opp et slikt tema, slik at man ikke føler seg alene om det! Vi er alle forskjellige og det er bra 🙂

 • Thea
  du seie alltid ord som strengst! Tusen takk for at du e du! ❤️

 • Malene
  Å JA! Jeg er selv veeeldig forvirret for tidligere år har jeg likt å være mye alene, men nå i for noen måneder skjedde en ganske stor endring i livet mitt så nå er jeg «avhengig» av å være med mennesker for å ikke føle meg ensom. Jeg prøver å finne ut hva jeg er, introvert eller ekstrovert. Nå sporet jeg litt av, beklager. Jeg syns det er så utrolig bra du snakker om dette, Eirin!! Flott at noen får dette frem, for jeg skjønner dette med å være «for lite sosial». Hva så liksom? Hvem bestemmer hvor sosial man må være? Jeg er så lei av disse standardene i samfunnet. Vertfall, flott av deg Eirin! Stå på!

 • Gidske
  Det er ikke ofte jeg tar meg tid til å kommentere, men din blogg inspirerer meg mer og mer for hver dag som går.
  Over årene som har gått, har jeg følt meg skyldig så enormt mange ganger. Skyldig for at jeg ikke klarer å være med andre mennesker hele tiden, dra på fester med venninnene mine eller å være mer utadvendt enn det jeg faktisk er. Det er herlig å se at noen andre er som meg, og faktisk tør å innrømme det. Jeg håper jeg en dag kan bli like komfortabel med meg selv som du er.
  Jeg må også takke deg for at du legger så mye tid og arbeid inn i denne bloggen her, for den er et av mine lyspunkt hver dag! Vit at vi lesere setter pris på deg, og at vi elsker deg akkurat slik du er! Verden skulle hatt flere mennesker som deg… 🙂

 • Maja
  Veldig fint skrevet! <3

 • Vilde
  Det er så fint å lese dette, Eirin! Du er ikke alene om å være introvert selv om det kanskje virker sånn noen ganger ellers i samfunnet… Du burde være stolt over deg selv, for du virker som en fantastisk jente 😀 Stor klem fra fast leser!

 • Elin
  Hei Eirin! Så flott skrevet. Kjenner meg så igjen i det du snakker om. Veldig deilig å høre at jeg ikke er alene om å være slik, det er liksom ikke akseptert å velge å være alene fremfor å være sosial. Har bestemt meg for å ikke bry meg om hva folk synes om det. Alle har godt av å være litt i sitt eget selskap av og til, det tror jeg faktisk er sunt. Ps. syns du virker som en nydelig jente, du virker så jordnær, sterk og ikke minst god og snill! God søndagskveld til deg <3

 • Line
  Hei Eirin!

  Takk for et flott innlegg. Jeg er introvert, og har med tiden klart å akseptere det, men fortsatt kan jeg kjenne på følelsen av å være «kjedelig» i forhold til andre. Jeg skal ærlig innrømme at noe av det beste med studiehverdagen min er at jeg får tilbringe mesteparten av dagen alene, og det er helt nydelig, jeg trives så utrolig godt i mitt eget selskap! Samtidig har jeg, som jeg er helt sikker på at du også har, gode venner som jeg elsker å være sammen med. Det handler bare om balanse for min del.

  Takk for at du deler av deg selv. Du virker som en utrolig herlig jente!

  Stor klem

 • Carina E
  Dette innlegget var utrolig bra skrevet, Eirin. Jeg kjenner meg så godt igjen i det du skriver og jeg har alltid vært en person som trives best i eget selskap. Det å være kreativ og styre og ordne i hjemmet for seg selv, det gjør meg veldig glad. Jeg er ingen person som drar ut i helgene og fester, har det heller mye mer hyggeligere med venninder på flimkveld eller en god middag ute. Alle er forskjellige og vi må klare å respektere det 🙂 Tusen takk for at du skrev dette innlegget, det gjorde denne søndagen mye lysere <3

 • Thea
  Jeg kjenner meg veldig igjen i alt du skriver. Jeg ønsket heller ikke å dra i bursdager og kom opp med unnskyldninger som ikke var sanne. Jeg hadde ikke noen spesiell grunn til å ikke dra heller, jeg bare hadde ikke lyst.
  Jeg synes det er kjempebra at du skriver om dette, Eirin! Er nok mange som kjenner seg igjen 🙂

 • Vilde
  Fantastisk skrevet! Tusen takk. Du er god <3

 • Kristin
  Bra! Flott innlegg 🙂 Jeg kjenner meg så igjen i noe av det du skriver her og vet hvordan det er å føle seg kjedelig. Heldigvis som en blir eldre finner en ut av at det ikke er en selv som er kjedelig, men at du har din personlighet og være måte, mens andre har sin, som kanskje er på en annen måte. Og det er helt greit:)

 • Oda
  Utrolig bra skrevet! Du er god, og ingen kan ta fra deg det!

 • Vilde
  Dette var akkurat det jeg trengte, Eirin! Takk for at du skrev dette. Jeg tror jeg er ganske lik som deg, men jeg sliter litt med presset om å være med venner og feste hver helg. Jeg er uansett 15, og har ikke planer om det enda. Dette hjalp faktisk veldig 🙂 Takk igjen, du er en enorm inspirasjon for meg

 • Alexandra
  Det innlegget traff meg midt i hjertet! Etter å ha blitt kalt «kjip» og «kjedelig» utallige ganger har jeg heller begynt å synes synd på de som ikke klarer å være alene/hjemme med sin egen kjærste.. Tenk å ikke kunne klare å nyte det! Såå bra at du tar det opp 🙂

 • Marte
  Jeg kjenner meg så godt igjen i det du skriver. Vennene mine drar ofte på fester i helgene, men jeg har som oftest mest lyst til å snike meg unna og bare være for meg selv. Jeg kan gå flere uker i strekk uten å ha behov for å være sosial, fordi jeg trives så godt i eget selskap. Godt å ikke være den enste som har det sånn!

 • Nora Thale
  Så fint at du tar opp dette på bloggen, Eirin! Jeg kjenner meg så godt igjen 🙂
  Jeg setter veldig stor pris på nære venner, familie og kjæresten min, men jeg har funnet ut at jeg ikke må være sosial til enhver tid. Har jeg lyst til å dra på fest en helg, så gjør jeg det, men har jeg mer lyst til å være hjemme alene og slappe av med god mat, Kardashians på TV og en god dose Weheartit, så gjør jeg det! Det er en deilig følelse når man lærer å være sin egen beste venn, det er så viktig! Jeg ser på det som en veldig god egenskap å trives i sitt eget selskap.
  Kos deg resten av søndagskvelden – ønsker deg en god start på den nye uken!

  Klem

 • Susanne
  AMEN to that!!!!!

 • Madeleine
  Jeg er akkuratt sånn jeg også. Jeg trives best i eget selskap, og har mange ganger kommet med en unnskyldning for å slippe en sosial sammenkomst. Jeg liker jo også å være sosial, men mange ganger blir jeg stresset og kjenner at det blir for mye for meg. Jeg har også ofte sittet med den klumpen i magen, og tenkt at det er noe galt med meg, men det er det absolutt ikke, og det har du lært meg. Du er en så utrolig stor ispirasjon for meg Eirin!<3

 • Rebekka
  Hei !
  leser ofte bloggen din, men er ikke den som kommenterer. Kjente meg virkelig igjen i det du skrev. Takk for et fint innlegg- fint å vite at en ikke er helt alene, selv om en nyter en rolig lørdagskveld alene 🙂

  Når jeg først skriver,- takk for masse inspirasjon og super fin blogg – keep up the good work ! 🙂 og -Hvis du er ensom når du er alene, er du i dårlig selskap.

 • Marie
  Det er så godt å høre! Jeg føler meg alltid kjedelig i helgene når alle andre drar ut mens jeg helst vil ha kosekveld med en venn eller være alene å slappe av. Når folk spør om jeg skal ut eller har vært ute i helgen, Blir blir jeg litt flau for at jeg ikke Har noen planer…. Har også hatt samme følelse om å finne unnskyldninger men de siste månedene har jeg funnet ut at man ikke trenger å ha en unnskyldning som du sier. Andre må bare akseptere at jeg er den jeg er:) Veldig bra skrevet Eirin:) Takk for at du er så ærlig!

 • Madeleine
  Det var akkurat som å lese hvordan jeg har hatt og har det! Du er så god Eirin! Et supert innlegg!:)

 • Live
  Tusen hjertelig takk for at du deler disse tankene <3 Jeg har alltid hatt et spesielt godt forhold til deg og bloggen din, nettopp fordi jeg kjenner meg så utrolig godt igjen i deg. Det er så fantastisk at du forteller om det å være introvert og går foran som et godt eksempel på at man kan leve et fantastisk liv uten å være så veldig sosial. Jeg blir helt varm om hjertet av å lese det du skriver, fordi jeg er helt lik selv. Trives best alene, og har det fint med det. Du er et fantastisk godt forbilde for så mange, inkludert meg selv, med dine gode verdier og nydelige vesen. Tusen takk for at du er så ekte og ærlig og god <3

 • Guri E.K
  Å, så fint at du skriver dette Eirin! 🙂 Jeg er sikker på at det er mange som kjenner seg igjen i dette, og det er så bra at kjente personer går frem og skriver at dette er normalt. Jeg heier på deg, Eirin! Stå på! <3

 • Kaja
  Tusen takk, Eirin! Jeg har det på samme måte som deg, men har ikke kommet så langt at jeg tør å «si det høyt». Jobber med saken 🙂

 • Christina
  Det er så godt å lese at det er andre som føler og tenker likt som meg. Jeg kjenner meg veldig igjen i det du skriver. Hvorfor skal det være så forbanna mye bedre å være ekstrovert ? Hvorfor er det mer positivt å være ekstrovert enn introvert i for eksempel jobbsammenheng ? Jeg kan da gjøre en minst like bra jobb selvom jeg ikke liker å være midtpunktet i enhver forsamling !
  Stå på ! 🙂

 • Henriette
  Så bra skrevet! Er så deilig å kjenne seg igjen i andre og vite at man ikke er alene!
  Fine fine du <3

 • Kathinka
  Utrolig bra skrevet!! Du gir virkelig mye inspirasjon:)) jeg har tenkt til å begynne å blogge, men jeg er så redd for hva andre vil syntes om det av venner og slikt, da du begynte å blogge var du anonym eller fikk vennene dine vite det med en gang?

 • Frida
  Hei Eirin!

  Så godt å se at du belyser dette temaet! Tror det er mange som har «samme» personligheten som deg! Meg blant annet.. Syns det er vanskelig, spesielt nå som jeg bor på hybel med 3 andre .. Trives absolutt best i mitt eget selskap, og etter en lang dag med skole/jobb, er det eneste jeg ønsker å sitte alene på rommet uten å måtte snakke med andre!
  Jeg syns det er vanskelig da ingen av de jeg bor med virker å forstå hvorfor jeg er slik som jeg er, selv om jeg har forsøkt og forklare det ..

  Menmen, jeg har regnet på det, og jeg er ferdig med studiene til sommeren, så kan jeg endelig flytte for meg selv igjen!
  Ønsker deg ei sprek uke, og ei fin avslutning på denne uken! 🙂

  Klem fra meg!

 • Emilie Johannessen
  Såå utrolig bra skrevet Eirin! 🙂 kjenner meg så utrolig godt igjen,er helt lik selv:)
  you rock ! <3

 • Maren
  Hei Eirin 🙂

  Dette var utrolig bra skrevet! Jeg får ofte kommentarer på at jeg er kjedelig fordi jeg tilbringer mye tid alene. Disse kommentaren kan komme både ifra mine venner og venner av familien, noe som til tider er ganske kjipt. Personlig syns jeg det er mye koseligere å tilbringe en kveld hjemme, sette på en film, og bare kose meg, istede for å dra ut. Jeg har på samme måte som deg følt en trang til å «dekke» over alenetid, med å komme med unskyldninger som «jeg har en stor oppgave som skal leveres i morgen» og «vi får middagsgjester». Dette går som regel fint, sett bort ifra den store klumpen jeg sitter igjen med i magen. Derfor er jeg utrolig glad for at du skrev dette innlegget. Godt å vite at man ikke er «alene». Alle er vi forskjellige, og vi burde ikke være redde for å vise det! 🙂

 • Ragnhild
  Dette er akkurat som jeg har det! Jeg liker godt å være sammen med andre mennesker, men for å få overskudd av energi, så trenger jeg å være litt alene og ha det rolig rundt meg. Så godt å få en bekreftelse på at andre også har det sånn, og at jeg ikke er en kjedelig person på grunn av det. For du er jo både inspirerende og interessant, til tross for at du er introvert. Takk for et fint innlegg!

 • Ingrid
  Tusen takk, Eirin! Dette traff meg virkelig, så jeg må bare legge igjenn en kommentar og fortelle deg det! Det er så godt å lese noe og kjenne seg igjenn etterpå, og ikke føle på at man er rar, annerledes eller asosial og kjedelig! Og det du skriver om å sitte med klump i halsen fordi man VIL være alene, det stemmer så utrolig med hvordan sikkert mange inkludert meg føler det! I går kveld hadde jeg en rolig kveld med familien og meg selv, men det er fortsatt ett eller annet som sier meg at jeg burde bli med ut, drikke, være gøy og sosial! Kanskje er det på grunn av bildene som florerer på instagram i andre medier om helgefestingen, og snakket på mandagen om hvor gøy det var….
  Uansett, takk for at du står så flott frem, jeg kjenne meg virkelig igjenn og følte at jeg måtte fortelle deg det!

 • Ingrid
  Så bra skrevet! Du har jo helt rett, ingenting er noe mer «riktig» enn det andre. 🙂

 • Benedikte
  Åh, dette kjente jeg meg så utrolig igjen i. Har selv også akseptert at det er greit å faktisk ville være alene en lørdagskveld i stedet for å være supersosial hver helg. Tusen takk for at du gjør det enda lettere for meg og mange andre å gi slipp på den klumpen i magen når man sitter alene og faktisk koser seg. Stå på videre <3 du er en fantastisk inspirasjon på alle områder, og jeg har nesten litt lyst til å skrive at jeg er glad i deg hahahahah. Skal ikke være helt creepy heller, men du betyr i hvert fall mye for meg i hverdagen. Håper du får en fantastisk uke!

 • Vårild
  Dette tror jeg kommer til å hjelpe mange! Jeg er som deg. Trives kjempe godt i mitt eget selskap og tilbringer gjerne lørdagene hjemme med en bok og kanskje litt skriving. Jeg har det «problemet» at min mor er redd for at jeg ikke kommer meg ut, jeg er ganske forskjellig fra mine eldre søstre, som snek seg ut for å dra på fest og drikke. Jeg er ikke slik, så hun spør meg hele tiden om jeg ikke skal på fest i kvled. Hvorfor skal jeg dra på fest når jeg ikke trives med «dunk-dunk»-musikk og fulle folk? Det du har skrevet nå kjenner jeg meg veldig igjenn i. Jeg fant også på unskyldninger for å slippe og bli med ut og dra på bursdager og slike ting, men nå så har jeg funnet motet til å si det jeg faktsik mener og si sannheten, og det er det ikke noe galt med. Nå så roser vennene mine meg for jeg er «tøff» som sier det jeg mener. Mor får fortsatt mase så mye hun vil, men jeg trives med den jeg er. Jeg er glad for at du skriver om dette og viser at det ikke er noe å skamme seg over! Elsker virkelig bloggen din og deg, håper jeg en gang får den æren av og møte deg.
  -Vårild

 • :-)
  dette var et innlegg jeg likte veldig godt! Kjempe bra skrevet!
  Selv føler jeg akkurat det samme. Før likte jeg å være alene, men likte best å være med venner, men så skar det seg og jeg ble sjeldent invitert ut. Har i flere år slitt med dårlig selvtillit og har hatt angst for å bli invitert, mye fordi jeg viste jeg var forandret og fordi jeg sjeldent ble invitert med på ting. Jeg var redd for hva folk tenkte om meg. Jeg var ikke slik som jeg var før, jeg hadde forandret meg. Var ikke så morsom og gøyal, men en roligere person. Jeg var mye hjemme da jeg ikke ble invitert med, og jeg har funnet ut at jeg liker å være alene. Jeg har lært å forstå og akseptere at jeg er blitt forandret og jeg er roligere og liker meg best alene eller med kun noen få mennesker. Men det å bli kalt kjedelig og at du ødelegger stemningen fordi du ikke liker å danse eller lage show og tulle, det er faktisk veldig tungt og spesielt når man er usikker på seg selv. Det å lese bloggen din og det at du er så åpen med at du trives godt i eget selskap har gitt meg meg det forståelsen at det er helt greit at du ikke er en kjedelig person selvom du liker best å være alene 🙂

  Jeg liker bloggen din utrolig godt og du virker som ei herlig og skjønn jente! Finner masse motivasjon og inspirasjon i bloggen din 🙂
  Stå på!

 • Caroline
  Du har alltid inspirert meg med innleggene dine, og jeg har alltid følt at jeg er ganske lik deg i meningene og lignende, men dette traff meg skikkelig. Jeg har alltid vært sjenert og kanskje litt «usosial» som andre ville kalt det, men jeg trives bare så mye bedre i mitt eget selskap. Det har også kanskje litt med at flere av vennene jeg har hatt opp igjennom årene har til slutt vist seg å ikke være de beste vennene.. Jeg elsker å sitte hjemme i helgene, enten alene eller med kjæresten. Det gir meg så utrolig mye mer enn å gå ut på byen. Jeg blir så GLAD av at du tar opp dette, da det desverre ikke er så sosialt akseptabelt at alle ikke er like..

  You go girl!:-)

 • Ida
  Så utrolig bra skrevet Eirin! Jeg kjenner meg så godt igjen i det du skriver, og har litt vanskelig for å akespetere det selv, og det er ofte jeg prøver å være mer sosial bare fordi det er det som er det «riktige». Tusen takk for fine ord, det er så godt å bli fortalt at det ikke er jeg som er kjedelig eller «feil». Du er et stort forbilde, og jeg bloggen din inspirerer meg veldig. Takk igjen for alt det gode du skriver og for all den gleder du gir meg <3 Stor klem

 • Anette
  Så flott innlegg Eirin 🙂 Viktig tema å belyse.

 • Julie
  Kjempe fint skrevet Eirin, kjenner meg veldig igjen<3 er veldig glad for at du har laget dette innlegget 🙂

 • Pia
  Så flott av deg å skrive et slikt innlegg! Det var fint å få et lite innblikk i din personlighet. Godt å høre at du er stolt av deg selv! Det er slik det skal være! Godt vi er flere som trives i eget selskap 🙂

 • Vibeke
  Veldig, veldig fint !!

 • Marlene
  Tusen takk! Endelig noen som taler «min» sak. Jeg har følt meg utrolig ukomfertabel med å bli komfrontert med «hvorfor kommer du ikke på ditt og datt.. » men jeg har ikke hatt ønske om det, jeg syntes det er utrolig deilig å bare pusle for seg selv. Følte meg presset og valgte derfor ofte ungå mennesker og skammet meg veldig over hvordan jeg var. Først det siste halvåret jeg har begynt å akseptere hvem jeg er og mine behov. Så var utrolig deilig at en slik stemme som du har i samfunnet, kunne forklare hvordan ulike personligheter er et godt tegn og ikke noe en burde skamme seg over.

 • Så himla bra skrivet 🙂

 • Malene
  Jeg kjenner meg veldig igjen i det, utrolig bra skrevet Eirin! 🙂

 • Karina
  Nå ble jeg utrulig glad!! At det finnes noen flere som er som meg. Har bestandig fått dårlig samvittighet fordi jeg droppet sosiale ting for å heller være alene:) Tusen takk<3

 • Cathrine
  TAKK for at du skrev dette. Føler veldig mye av det samme.. !

 • S
  Jeg må si jeg virkelig falt for dette innlegget, Eirin. Selv, er jeg akkurat slik som deg – noe jeg har vært helt fra oppveksten. Det har vært mange år fylt med unnskyldninger, nesten lyving fordi jeg ikke har sett annet valg. Det skal virkelig ikke være slik, for ærlighet varer lengst og det er det som får deg til å komme lengre og føle deg bedre. Jeg kjenner meg så godt igjen det du skriver om at du ofte har takket nei til de største sammenkomstene. Og hvorfor? Jo, fordi du trives bedre i eget selskap. Jeg har det akkurat slik som deg. Jeg kjenner jeg får en skikkelig klump i halsen når jeg blir invitert på noe eller har en avtale. Ikke fordi jeg ikke vil være med vedkommende, men fordi jeg kjenner meg selv så godt at jeg vet jeg får det enda bedre om jeg bare blir hjemme – for meg selv. Jeg syntes det er fantastisk at du tar opp et tema som for mange er helt uaktuelt å snakke om. Du fremstår svært ærlig, relfektert og skråsikker på at den du er, er den du ønsker å være og det står det stor respekt av.

  — og du? Det virker egentlig ganske godt å vite at jeg ikke er alene, for jeg vil overhode ikke forandre det jeg mener er «meg». Ønsker deg en fin kveld videre. <3

 • ida
  Takk! <3

 • Camilla Hermansen
  Det har vært vanskelig for meg å sette ord på nettop dette å være introvert. Takk for at du gjorde det for oss som føler det slik. Dette innlegget traff meg.

 • Maria Møgster
  Det var først da du nevnte første gangen at du er introvert, at jeg skjønte at jeg selv er det. Og det er helt sant som du sier, man trenger ikke være kjedelig for det. Selvfølgelig virker det mer normalt å være det motsatte for det er de man ser – de som liker å feste og være sosiale. Men tingen er at man kan ha det minst like morsomt hjemme i sofakroken, med småting som gir glede, eller bare en god bok. Det er utrolig bra at du velger å skrive om dette, fordi det gjør andre i samme situasjon komfortabel med seg selv fordi man forstår at man ikke er alene. I tillegg at det er en veldig fin egenskap å like seg i sitt eget selskap, og ikke være avhengig av andre for å ha det bra.

 • Kristin
  Jeg har aldri kommentert i en blogg, men nå måtte jeg bare – fantastisk skrevet! Ærlig og viktig. Jeg kjenner meg så godt igjen. Stå på:-)

 • Malin Tviberg
  Ahh, endelig noen som får satt ord på det! Du er et godt forbilde, Eirin! Stå på videre:-)

 • Gina
  Eg er akkurat sånn! Du set ord på det!

 • Stine
  Takk Eirin <3

 • Du er virkelig reflektert og oppegående. Det liker jeg godt med deg. Og, nei du er selvsagt ikke kjedelig selv om du liker å være for deg selv. Mange er sån! Jeg også. Hadde det ikke vært for musikken min så hadde jeg nok eksplodert innvendig, for jeg virker ikke helt som jeg skal i sosiale sammenhenger og blir aldri skikkelig trygg på de rundt føler jeg. Kjekt at noen åpner litt opp for temaet 🙂 Ha en strålende kveld søte deg.

 • Nazarena
  Så fint å vite man ikke er alene! tusen takk <3
  Ha en fin kveld og enda finere uke!

 • Siv
  Takk for at du skriver om dette temaet! Jeg kjenner meg helt igjen og har alltid trodd det har vært noe galt med meg. Det er ikke alltid lett å være slik i et samfunn som omtrent bare aksepterer ekstroverte..

 • Anja
  Der satte du nettopp ord på følelsene mine! Går siste året på videregående og bor alene i en leilighet (45 minutter unna der foreldrene mine bor).. Mange synes at jeg er usosial og en veldig stille person, noe som jeg også er! Men jeg er ikke flau over det, kanskje jeg var det før, men ikke nå.. Jeg kjenner meg så godt igjen i det du skriver for jeg trives best i mitt eget selskap! Jeg blir bare ukomfertabel og sjenert hvis det blir for mange folk rundt meg.. Og det at du, som en offentlig person, innrømmer at du ikke er den mest sosiale personen, hjelper meg i å se at det faktisk er greit å sitte for seg selv under pleddet, med en god bok i hånden eller en koselig film på TV!

  Tusen takk for at du er den du er, og ikke prøver og være noen som alle andre vil du skal være! Takk for at du er en så ekte jente, som jeg tror mange kjenner seg igjen i! Tusen takk, elsker bloggen din <3

 • Marianne
  Takk! Du er bra 🙂

 • V
  Veldig bra skrevet, Eirin! Jeg er selv en ekstrovert person, men mine søstre er mer introverte. Det har lært meg til at introverte slett ikke har det vondt, eller er kjedelige. De bare nyter det å være alene, like godt som jeg nyter å være sosial. Veldig flott at du slår et slag for de introverte.

  Jeg har nettopp oppdaget bloggen din, etter at jeg så bloggerene (en av de gamle sesongene). Veldig flott blogg, masse inspirasjon. Men apropo det og representere de introverte. Hvorfor er du ikke med i den nye sesongen av bloggerene? Nå føler jeg at det bare er én type jenter med, og ingen som representerer den andre enden av skalaen. Var det du eller tvselskapet som bestemte at du ikke skulle være med?

  Ellers, stå på! Bra blogg jeg gjerne vil fortsette å lese.

  Klem!

 • sara
  ååå takk for at du delte dette! Jeg kjenner meg så godt igjen.. Det er godt å vite at jeg ikke er alene om det.

 • Caroline
  Ingen er nok enten introvert eller ekstrovert, men skjønner veldig godt hva du mener. Jeg kan være veldig introvert i noen situasjoner, mens i andre er jeg den største ekstroverten i nærheten, HAHA! Jeg trenger en god balanse. Om jeg har vært mye sosial i en periode, trenger jeg f.eks. å bare være for meg selv litt og gjøre akkurat det jeg vil og kunne slappe helt av. Men er jeg for mye alene blir jeg fort rastløs og ensom igjen:) Jeg liker heller ikke å trene eller lese med andre – på områder jeg må fokusere altså. Klarer egentlig ikke sette meg selv i en bås av en av de to, tror jeg er en god blanding! Bra du er åpen om dette så ingen skammer seg, det er deilig. 🙂

 • Linn
  WOW! Det var et FANTASTISK innlegg! Du er kjeme flink! Stå på, du inspirerer meg mye! Kjenner meg veldig godt igjen i det du skriver her, og faktisk så er jeg enig med deg, hva har vi å vere flau over? Du er en STOR inspirasjon! Klem:)
  PS: du er langt i fra kjedelig! Du fyller hverdagen din og min med farge hver dag! 🙂

 • Emmy
  For et fantastisk innlegg, det er så fint og vite at man ikke er alene om dette,det er så lett og føle at bare fordi man liker og være alene eller ikke liker og dra på fest så er det noe galt med deg som person, du får meg virkelig til å skjønne at det ikke er noe galt i og være den jeg er og bloggen din er virkelig utrolig inspirerende og jeg syns det er veldig bra at du tar opp temaer som dette. takk for at du skriver en så fin blogg, jeg blir virkelig glad av og lese den du virker som et helt nyedelig menneske
  klem <3

 • Martine
  Åå som jeg digger deg! Det du skrev traff meg og jeg kjenner meg utrolig godt igjen! Du er en stor inspirasjon!

 • Eirin
  Fantastisk innlegg. Endelig noen som setter ord på ting jeg har følt på – og ikke minst skammet meg over – så lenge.

 • Ann
  PREACH! Heia Eirin!!! ♥

 • Anonymt navn
  Jeg er også introvert. Sånn et det, og det er godt 🙂

 • Mina
  Du er så trolig ærlig og reflekter du Eirín! Virkelig et forbilde og en utrolig stor motivator. Takk for at du deler og inspirerer hver eneste dag! Du virker som en helt fantastisk jente 🙂

 • Silje
  Som om jeg skulle sagt det selv! Utrolig bra skrevet! Du er en så god person.

 • Marte
  Hei, jeg kjenner meg godt igjen i det du skriver. Jeg har er spørsmål angående feiringen av 18 års dagen din. Hva gjorde du og har du noen tips til hva man evt kan gjøre ?

 • Elise
  Jeg er selv ekstrovert, men kan også trives godt i midt eget selskap, og jeg har absolutt ingen problemer med at andre er introverte – hvorfor i allverden skal noen i det hele tatt stille spørsmål ved hvorfor du gjør ting som du ønsker å gjøre og er sånn som du er? Alle er jo forskjellige, og det synes jeg hver og en bare skal finne seg i å akseptere! Bedre å bruke tid på å finne ut hva som gjør en selv lykkelig, og så gjøre det, enn å skulle hele tiden lure på hvorfor noen gjør stikk motsatt av hva en selv synes er greit og innafor. Vær den du vet du er, og gjør hva som føles rett for deg, that is all that matters.

 • Åh, Eirin, du er så god! Kjenner meg så igjen i det du skriver, og det er så fint at noen setter ord på det. Folk er ikke like, og det skal vi da heller ikke være. Jeg trives best på rommet mitt, hvor jeg kan pusle med mine egne hobbyer og tanker. Hvis jeg har vært sosial en dag, trenger jeg som regel en dag alene til å «lade opp igjen». Det betyr, som du sier, ikke at jeg er kjedelig, men at jeg rett og slett har andre behov enn mine venner. Dessuten kan jeg ha problemer med å holde samtalen igang hvis vi er mange, og ender som regel opp med å bare lytte til hva andre sier- Jeg lever helt fint med dette, men trenger av og til en bekreftelse på at det ikke er noe helt galt med meg. Den bekreftelsen gav du meg nå. Tusen takk!

 • Anniken
  Utrolig bra skrevet! Du er virkelig et forbilde! Kjenner meg så igjen I det du skriver. Så godt at noen klarer å sette ord på det. Jeg ønsker deg alt godt og en fantastisk uke <3 stå på! Du er flink 🙂

 • Kjersti
  Tusen takk, Eirin. Du beskrev hva jeg har lett etter i alle år når det gjelder meg selv.

  Hilsen fra rørt leser

 • Susann
  Tusen takk Eirin!
  kjenner meg så igjen i det du skriver! <3
  Fint å vite at det er flere som er lik en selv! <3

 • Esther
  Har så og si aldri kommentert en blogg før, men dette her var fantastisk skrevet. Jeg blir også sett rart på fordi jeg foretrekker å være alene, har alltid vært sånn siden jeg kan huske. Å sitte på rommet og skrive, ommøblere, jobbe med interiør, lese skrive og rydde i klesskapet mitt er det jeg foretrekker å bruke fritiden min på. Helgene mine går til lekser og trening. Før skammet jeg meg over dette og ble kalt for en som «leker seg perfekt», slike kommentarer pleide å gå innpå meg. Men nå i en alder av 19 år kunne jeg ikke brydd meg mindre om hva andre sier for jeg er meg og trives med det. Fint med et åpent og ærlig innlegg som snakker for mange der ute. Deilig å vite at man ikke er alene 🙂

  Stor klem fra meg 🙂

 • Evita
  Ååå så fint skrevet! Har det akkurat på samme måte. Tusen takk 🙂

 • Astrid
  Namaste! Veldig bra innlegg 🙂

 • Maren
  Utrolig bra at du får frem dette i lyset, Eirín! Jeg er så sikker at du har beroliget tusenvis av lesere i dag, som akkurat som deg, foretrekker å tilbringe lørdagskvelden alene foran TV’en enn på fest! Det er virkelig bra at noen får dette fram, for det er lett å føle at man er «annerledes» og at man må tvinge seg selv til å dra ut, når det som frister mest er herlig alenetid. Jeg har tenkt en del på dette i det siste, hvor stort press det er på videregående om å være med på alle slags sosiale sammenkomster hver helg – og til slutt blir det gjerne så mye at alt en ønsker er å dra langt, langt vekk og bare være. Det er ok å sette av tid til seg selv, egne ønsker og alt annet det måtte være. Jeg tror på at å trives i eget selskap er en fantastisk egenskap å ha, enten man ellers er ganske sosial, eller ikke. Stå på Eirín, du er et forbilde jeg sent vil erstatte! <3

 • Eirin
  Utrolig flott innlegg! Har følt det på akkurat samme måte helt siden jeg var liten, at jeg var annerledes og rar bare fordi jeg ikke orket å være like sosial som «alle andre».

  Kan med hånden på hjertet si at du er min favorittblogger! Bloggen din motiverer meg, både til å spise sunnere, trene mer og ikke minst til å tørre å være meg selv uten å tenke på hva alle andre mener.

  Stor klem til deg! 🙂

 • Julie
  Kjære vene… så vakkert… Tusen takk <3

 • maren
  du er fantastisk! så utrolig bra skrevet <3

 • Jeg elsker også å være i mitt eget selskap, og trives faktisk best uten å måtte forholde meg til mange andre. Det er så fint å kunne ha det på akkurat den måten man vil, slappe av, ro, osv 😉 Men litt sosial innput fra andre trenger man innimellom også selvsagt, om man vil eller ei. kan nok fort bli en litt ond sirkel om man blir for komfortabel med å være for seg selv.
  Mandag i morgen, ny start på ny uke, deilig! ha en fin uke! Hilsen fast leser som har vært med på din bloggreise helt fra starten

 • Hege
  Du er så inspirerende og super, Eirin! Setter stor pris på dette innlegget du har skrivet! Jeg er en introvert og føler akkurat alle tingene du har skrivet. Tusen takk for di fine ordene! Godt å vite at det fins flere av oss og at det er mulig å godta at det er slik enn er. Noen er introvert og det er greit, det betyr jo ikke at enn er kjedelig!

 • Nora
  Først og fremst, jeg pleier ALDRI å kommentere noe som helst på blogger! MEN dette var verdt å kommentere, for fytti du får virkelig satt ord på ting! Har følt litt det samme selv også, men har egentlig ikke vært fullstendig klar over det før nå, omtrent.
  Rett før helgen fikk vi tilbake standpunktkarakterene og læreren fortalte at jeg fikk 6 i norsk muntlig. Jeg ble faktisk veldig overrasket, fordi i hele år har alle kun sagt «du sier jo ingenting» eller «du er best skriftlig du». Jeg har alltid vært fullstendig klar over dette, men har egentlig aldri hørt noen «klage» over det før.
  Det som «reddet» min karakter var et prosjekt der vi kunne lage en photostory. Så det å være muntlig kan jo faktisk utrykke på mange måter! Uansett, føltes det så ufattelig deilig å bevise at jeg ikke er den kjedlige, stille jenta selv om jeg ikke er den som sier mest i klassen eller andre sosiale sammenhenger. Haha, dette er kanskje unødvendig å høre om for deg… Men igjen, du fortjener virkelig respons på dette innlegget, for det satte ord på ting jeg ikke greier å utrykke selv!!
  Synes egentlig dette temaet fortjener mer oppmerksomhet, fordi det er jo som du sier «mer akseptert å være den sosiale typen» og jeg føler dette ødelegger personligheten til de som kanskje liker seg litt alene og under roligere omstendigheter.
  Til slutt vil jeg si tusen takk for at du delte dette med oss, Eirin! Det ble både lagret i bloglovin’ og screenshootet fra min side i allefall, hehe!
  Forresten, når jeg er midt inne i denne rosbølgen må jeg bare få si at jeg digger både bloggen og stilen din (og den nye hunden din!!!)
  Stor klem fra Nora <3

 • ubo
  Kjempebra Eirin!!!!! You go girl!

 • Kristin Elen
  Utrolig bra skrevet! Et riktig fint innlegg, Eirin! Kjenner meg veldig igjen i det du skriver. Det er godt å vite at det er flere av oss <3 klem

 • M
  TUSEN TAKK!
  Jeg får (gledes)tårer i øynene av både innlegget og kommentarene – så godt det er å vite at det er flere som er som meg!
  Tusen tusen takk til deg, Eirín, for at du setter ord på noe som egentlig er så lett, men som føles utrolig vanskelig, i hvert fall for meg. Jeg elsker å være alene, holde på med mine egne ting og føle meg 100% komfortabel, men likevel klarer jeg ikke helt å nyte gleden det gir meg uten å føle at noe er «feil» med meg. Etter å lese dette innser jeg at jeg er faktisk ikke alene, selv om det ofte føles slik når jeg sitter hjemme på lørdagskvelden og ser bilde etter bilde av fulle og festglade venner poppe opp både i instagram- og snapchatfeeden.
  Du er et forbilde, Eirín, og jeg setter utrolig stor pris på at du en gang i blant skriver om temaer som dette. Det hjelper mer enn du aner. Tusen takk!

 • Dette er meg i et nøtteskall! Skrev et innlegg om det på min egen blogg for en god stund tilbake. Jeg føler også at endelig er jeg moden og modig nok til å akseptere at jeg er en introvert, og si det med rak rygg. Jeg leste Susan Cain sin bok «quiet» i sommer og ble enda mer forelsket i alle de utallige positive sidene ved å være introvert. Men jeg ser stadig vekk hvordan samfunnet legger opp til en ekstrovert «standard». Ta skolen min for eksempel. Nesten alle oppgaver er i grupper og fremføres muntlig. Hvorfor er det ikke forståelse for at noen jobber best alene? Eller at noen uttrykker seg 100 ganger bedre skriftlig enn muntlig? Hvorfor gå ut i fra at vi alle er like og lærer best på like måter? Det er så utrolig synd… Men jeg er kjempeglad for at folk blogger og skriver og snakker om dette, og setter lys på temaet – slik at vi i fremtiden forhåpentligvis legger til rette for at vi er forskjellige, både i skole- og arbeidssammenheng såvel som i samfunnet generelt.

 • Tonje
  Godt å vite at man ikke er alene om å ha det slik. Kjenner meg igjen i det du skriver! Har alltid vært både introvert og høysensitiv. Folk er forskjellig, og det er jo helt fantastisk 🙂 Takk for at du tar opp et så viktig tema!

 • Anna
  Takk for at du setter dette i et positivt lys, introvert har blitt et positivt ladet ord for meg nå som jeg forbinder med hjemmekos, avslapning, motivasjon, inspirasjon og ikke minst me-time, som jeg elsker. Føler det er så mange som tror at vi introverte er på første steg i «livets gang» om å bli selvsikker og det å være seg selv til det fulle. Akuratt som om vi må bryte ut av skallet vårt, og bare må «komme oss ut blant folk» og hoppe uti det for å bli de sosiale, utadvendte personene vi alle er ment til å bli. Vi har ikke noe sånt skall, barriere eller glassvekk.. vi er sånn! Og det er helt greit 🙂 Takk igjen, for at du skriver dette. Virker som om vi egentlig er veldig mange!!

 • Marie
  Utrolig bra innlegg! Kjenner meg veldig igjen! Stå på videre, og vær den du er 🙂

 • Mariell
  Det er ikke ofte jeg kommenterer, men her følte jeg en trang til å slenge igjen en kommentar.
  Jeg er VELDIG glad i å være alene, og jeg elsker å være hjemme. Jeg er en person som elsker å være i mitt eget selskap, og å hate trangen på å finne på noe hele tiden. Jeg bruker ofte å overnatte med venninner og finne på mye gøy, men jeg er ganske glad i å ikke gjøre noe hele tiden også. Jeg har venninner som ikke er helt lik meg, de er de jentene som elsker å feste og å være sosial. Dette er greit noen helger feks, men de skjønner meg aldri når jeg sier jeg vil være hjemme hele helgen å gjøre akkurat som jeg vil. Nå sporet jeg veldig av, og det er ikke meningen å brette ut om hele livet mitt. Men det jeg skal i utgangspunket si er at før jeg så bloggerne visste jeg ikke hvordan det egentlig var, men når du snakket om dette kjente jeg meg 100 % igjen. Jeg har egentlig innerst inne lyst til å være som deg, drite i alle andre og bruke livet mitt på trening og ting jeg har lyst til å gjøre. Jeg liker hvordan du er som person, men det er ganske synd at bloggen din er så anonym. Jeg vil vite mer om deg, og hverdagene dine. Jeg vil ha mer bilder av hvordan du egentlig er og ikke standard blogg bilder, hvor alt er sortert og satt opp bare for å bli tatt bilde av. Jeg vet at dette ikke er sånn som bloggere gjør, men jeg kunne virkelig ønske å høre mer fra deg. Også vil jeg bare si at jeg elsker at du er så kreativ og liker å lage ting selv, jeg er akkurat samme type person og må bare si at jeg har prøvd alle diy innleggene dine. Du er en fantastisk blogger og ikke minst person, som jeg og mange andre beundrer. Stå på!

 • Susanne
  DU ER HELT FANTASTSK. Fikk tårer i øynene her.
  Kjenner meg så igjen, og det er så godt at du setter ord på dette her..
  Du er herved mitt aller største forbilde, tusen takk.

 • Lene
  Så enig i alt det du skriver her! Godta meg som jeg er, eller la være.. Som du sier, ingen skal måtte forsvare sin egen personlighet, alle er god nok, uansett! 🙂 🙂
  Kjempebra innlegg!! 🙂

 • Julie
  så utrolig bra det du skriver! kjenner meg veldig igjen, føler det akkurat sånn.. dette temaet fortjener absolutt mye mer oppmerksomhet! det er like bra å være introvert som ekstrovert, men samfunnet får oss til å tro noe helt annet.

 • Sitter her med tårer i øynene! Kjenner meg utrolig godt igjen! Dette trengte jeg virkelig nå! Takk for dette innlegget <3

 • Rikke Nilsen
  Amen! Vi to er nok ganske like, og jeg skulle virkelig ønske jeg kjente deg i virkeligheten – du inspirerer og virker som en fornuftig og behagelig, akkurat som meg!

 • Stine
  Åå tusen tusen takk for dette innlegget!! Jeg sitter igjen med tårer i øya og en følelse av stolthet inne i meg. Jeg trives best med meg selv, men dette er noe jeg skammer meg over og jeg har i mange år oppsøkt sosiale situasjoner som gir andre et helt annet inntrykk.. Det er så godt at du bruker din stemme til å sette ord og en stolthet over dette. Jeg trengte det virkelig, tusen takk Eirin<3

 • Lene
  Dette var så godt å høre! Takk! Ofte virker det som om det er kun festing som er akseptert. Foretrekker man å være hjemme så må man plutselig forsvare seg selv, og blir sett på som kjedelig. (En av grunnene til at jeg er livredd fadderuken, uff) Godt å høre at andre opplever det samme.

 • Maria
  For en god følelse jeg fikk etter at jeg leste innlegget. Håper du ikke tar dette vondt ment (for det er det virkelig ikke), men jeg har tidligere gått inn på din blogg fredags- og lørdagskvelder, og blitt «glad» for at du også sitter alene. For det gjør som regel jeg også, og det føles liksom greit når «selveste Eirin» også gjør det! Jeg er egentlig veldig sosial, men har alltid hatt én vennegjeng fra barneskolen som jeg har hengt med så og si hver helg. Nå har jeg flyttet pga studier, og selv om har flere venner på skolen som jeg sitter med i forelesning osv, har jeg bare et «skolevennskap» med disse, og ingen jeg kan henge med i helgene. Jeg bor med kjæresten min, så jeg er jo nesten aldri helt aleine, men har likevel følt meg mislykket i helgene fordi jeg ikke har noen å være med. Så selv om min situasjon er ganske annerledes enn din, inspirerer du meg likevel til å snu de negative følelsene mine rundt dette til noe litt mer postitivt. Det er greit å ikke være med venner på fritiden hele tiden, og det går fint an å kose seg i eget selskap. Vær så snill å stå for dette videre! Jeg har gjennom deg spesielt lært meg å like dette, for det er jo helg ærlig bedre med enn filmkveld med kjæresten (selv om jeg ser han hver dag) enn en fest med noen jeg egentlig aldri får slapper helt av rundt. Tror du er enig i dette. Du er så fantastisk❤️ PS: Gleder meg sånn på dine vegne til Jørgen kommer hjem og minst like mye til leiligheten din er ferdigstilt. Du har så mye på gang, og jeg er så glad for at det virker som at ting virkelig order seg for deg. Det fortjener du!

 • Karoline Hatvik
  Dette blogginlegget må være et av de beste jeg har lest. Du setter gode ord på et tema og problem som mange sliter med å akseptere selv, og for oss er dette innlegget gull verdt! At noen kan skrive sine egne erfaringer inn i all «man må være seg selv uansett hva andre mener – og være stolt av det» er fantastisk, og gjør med ett at man kan akseptere seg selv for nettopp dette, det var hvertfall det jeg tenkte selv mens jeg leste. Håper utrolig mange får lest disse velvalgte ordene enten de kjenner seg igjen eller ikke, for dette er et «problem» som burde aksepteres som den reneste selvfølge. Om man er mest komfortabel i store folkemengder, eller alene er ikke det som definerer en person. Jeg har selv ofte blitt kalt både «kjedelig», «kjip» og «ikke god nok» i sammenhenger som er relatert til dette, og det er feil og sårende på så mange måter. Det er, som du skriver,fantastisk at alle kommer med ulik personlighet. Noen må like å planlegge og ordne detaljene i bakgrunn for at stjernene i rampelyset kan skinne. Vi er alle stjerner, som skinner på ulike områder på ulik måte.
  Har lest bloggen din lenge, og må si at du virker som en utrolig god person på alle områdene vi lærer oss å kjenne deg gjennom bloggen din! Ønsker deg absolutt alt godt, du er fantastisk

 • Kjenner meg så igjen i det du skriver. Jeg er selv introvert med stolthet! Anbefaler deg boken «Stille» av Susan Cain. Deilig å vite at det er flere som «meg» her ute i verden.

  Stor klem!

 • Eline
  Kjenner meg igjen der!!
  Godt å høre at det ikke er bare meg som er slik.

 • Hei eirin! Jeg har lenge fulgt deg og du er nå en av mine favoritt bloggere. Jeg har selv følt på disse tingene og særlig etter at jeg ble syk for snart to år siden. Jeg er ikke alvorlig syk, men har ett utmatellses syndrom. Dette har gjort at jeg ikke alltid kan være sosial når jeg vil og derfor har jeg også trukket meg litt tilbake. Jeg har egentlig ikke behov for å være så sosial som jeg en gang var før. Har nettopp skrevet ett innlegg om dette om sykdom på min egen blogg, om du er interissert er link adressen her:
  yesyoucan.blogg.no/1421438701_16012015.html
  Jeg håper du har hatt en super fin søndag !

  Vennlig hilsen
  Anna Tejera

 • Camilla Sterner
  Dette innlegget var akkurat det jeg trengte nå! Sitter akkurat å skriver for å prøve å utrykke meg om hvordan jeg føler meg, og ha forklaringer til hvorfor jeg gjør som jeg gjør. Jeg er jo bare meg, og jeg skal være stolt over den jeg er. Hvorfor er jeg ikke det? Hvorfor klarer jeg ikke være meg selv.. Ved hjelp av din blogg, så har jeg blitt flinkere på å være meg selv, og gjøre det jeg har lyst til uansett hva andre sier. Ting har blitt bedre, og jeg er evig takknemlig for at du deler dine historier med oss!

 • Martine
  fantastisk innlegg, kjenner meg så utrolig godt igjen. da jeg var liten pleide alltid å sitte timesvis på rommet og bare leke for meg selv/gjøre ting for meg selv og etter hvert som jeg ble eldre ble det mye mer press på å være sosial og være ute med venner osv i mye større grad og jeg tenkte ALLTID at jeg ikke hadde lyst, eller bare prøvde å finne på unnskyldninger for å slippe. det er så deilig at det er satt større fokus på det å være introvert i media, føler alle oss som faktisk er introverte trenger litt mer oppmerksomhet og få snudd ordet introvert til et positivt ladet ord. husker fra jeg var liten at en venninne beskrev moren sin som antisosial, og det er utrolig kjipt at man skal få et sånt stempel – antisosial er jo ikke akkurat positivt ladet, det høres nesten mer ut som en diagnose. uansett – utrolig bra innlegg, bloggen din er fantastisk 🙂

 • Guro
  Jeg kjenner meg veldig igjen i det du skriver, og syntes at det er supert at du er en stemme for alle oss introverter. Du er virkelig god Eirin <3 Det er få som forstår hva det vil si å være introvert, og det er viktig at noen forteller dem det! Jeg har funnet ut at det gjelder å finne personer som godtar at du er som du er, og som du kan slappe av rundt uten å tenke på om du er for "kjedelig" for dem. Jeg har droppet mange "gode" veninner som ikke taklet at jeg ikke ville være med på fest hver helg, eller at jeg heller ville sove enn å hangle rundt kl 4 på morgenen. Jo fortere du inser at de ikke egentlig er der for deg jo bedre!

 • Rettelse: du er så ABSOLUTT ikke kjedelig <3 Stå på!! Husk at du er fin, flott, ærlig og 100% deg selv! Det står det respekt av!

 • ida
  Hvordan er det å være introvert når du har kjæreste da, sier du nei til å møte han fordi du heller vil sitte alene? Og hvordan tror du det blir når dere skal flytte sammen etter at han kommer hjem fra miliæret?

  • Eirin Kristiansen
   Jeg har ingen problemer med og omgås verken kjæreste, familie eller nære venner. De føles bare «som ett» når jeg er tilstede. Jørgen er halve meg, han er min bestevenn – jeg er mer meg selv når jeg er med han enn når jeg er alene. Når man har vært sammen såpass lenge som vi har så føles det ikke som «ekstra selskap» når vi er sammen. Det er bare naturlig og jeg kan nesten ikke vente til han kommer hjem.

 • Må bare si takk, for et fint innlegg Eirin :-)trengte dette

  Kjenner meg så igjen, og det jeg gleder meg mest til hverdag er å sette meg ned å slappe av for meg selv. Desverre blir ikke det godtatt av «vennene mine» som prøver å be meg med ut på fester og ting HVER helg. Jeg kommer alltid med en unnskydning eller juger bare fordi jeg ser på det som en utvei, men målet mitt nå er å gjøre som deg – være ærlig om at jeg er er introvert! Men problemet er at jeg vet at de bare kommer til å le av meg og snakke bak ryggen min, og det klarer jeg virkelig ikke nå. Jeg har nok med å overleve skoledagen. Jeg har ingen venner som er verdt ta vare på nå, jeg har mistet mange.. I friminuttene tar jeg ofte bussen til forskjellige steder, eller går meg en tur for å vise at jeg ikke er så alene. Jeg er redd jeg aldri kommer til å finne noen som er som meg, og som jeg trives med, som vil bry seg om meg som jeg gjør mot de jeg bryr meg om. Og de eneste jeg har igjen på skolen snakker alltid om hvor lite jeg snakker og hvor kjedlig jeg er, Ler av meg.. Jeg blir ikke respektert, og jeg er så lei. Men jeg skal overleve dette halvåret, det er jo bare ett halvår igjen..
  Jeg bare følte å skrive litt, gi ut litt aggresjon ettersom jeg holder dette inne i meg hver eneste dag.. Jeg sier det ikke til noen, og går alltid rundt med en stor klump i magen. Men selvom prøver jeg å vøre så sykt positiv, egentlig er jeg veldig glad for den egenskapen da. For hvor hadde jeg egentlig vært, hadde det ikke vært for den, og familien..

  Takk for bloggen din, den og du gir meg mye glede i en vansklig hverdag. <3

 • Cecilie
  Jeg har slitt med dette ganske lenge.. trodde ikke det fantes et «ord» for det, men dette forklarer veldig mye! Takk <3

 • For et flott og viktig innlegg! Selv er jeg definitivt ekstrovert, men som psykologistudent har jeg lært masse om dette og kjenner meg uten tvil igjen i noen av tankene dine også. Selv om jeg er en veldig sosial person har jeg behov for å være alene av og til, og om det så er på en lørdagskveld så må vel det være greit! Jeg kunne også lete etter unnskyldninger for hvorfor jeg ikke ville være sosial før, men hvorfor ikke bare være ærlig og si at man vil være alene en kveld. Jeg tror mange trengte dette innlegget!

 • Fantastisk bra skrevet. Jeg er så enig! Selv har jeg vært «festjenta» som alltid måtte ut i helgene fordi jeg var redd jeg gikk glipp av noe hvis ikke. Jeg var ute så og si hver eneste helg i over 1år. Jeg måtte få med meg alt. Så begynte folk å si til meg «du er jo alltid ute du» eller «deg ser jeg hver gang jeg er ute» og da ble jeg liksom litt flau. Så siden nyttår har jeg ikke vært ute en eneste gang. Og herregud så mye bedre det er! Tok tid før jeg innså at hallo, jeg går ikke glipp av noe annet enn en søndag med en fæl hangover. Annet enn festene trivdes jeg ofte best alene i ukedagene. Nå trives jeg veldig godt med å ha helgene i eget selskap også. Og det skal jeg absolutt ikke skamme meg over, jeg skal fortsette med det og være stolt over at jeg har brutt en vane jeg synes var ganske fæl og som jeg ikke var stolt av. Elsker bloggen din eirin, du er forbildet mitt altså 🙂

 • Aslaug
  Har du noen gang tenkt på at du bruker merket ‘introvert’ som en unnskyldning? Anbefaler denne videoen https://m.youtube.com/watch?v=I6zjZBiMs74

  • Eirin Kristiansen
   Dette innlegget er også til sånne som deg, som ikke forstår hvordan det er å være introvert. Du kan ikke sitte på en annen side av en dataskjerm å fortelle meg om min eller de andre 100 menneskene som har kommentert her sin personlighet. I hvert fall ikke på en så nedlatende måte som i den videoen, som forsåvidt tar for seg «shy people» på en spydig og frekk måte, og ikke introverte mennesker. Undersøk fakta før du bruker dem. «Mistaking introversion for shyness is a common error. Introverts prefer solitary to social activities, but do not necessarily fear social encounters like shy people do.» Wikipedia. Les deg opp før du utgjør deg en konklusjon om noe du er totalt uviten om. Ellers, god mandag 🙂

 • Mia Elise
  særiøst, er det mulig? du beskrev meg akkurat nå haha ! jeg er akkurat som deg 🙂

 • Karen
  Takk! Du er herlig

 • Alexandra
  Åh, tusen takk! Jeg husker også jeg var sånn som barn, fant på unnskyldninger til å ikke bli med ut når folk banket på døren eller spurte om jeg ville overnatte. Selvfølgelig ikke hver gang, for jeg tror at møter man en introvert på en «god» dag, så kan en introvert være minst like sosial som alle andre! Man trenger kanskje bare mer tid til å «hente» seg inn. Jeg er helt avhengig av alenetid, tid til å bare gjøre ingenting eller akkurat det jeg føler for, så deilig å høre at det er flere som er sånn! Jeg har lenge vært redd for at jeg har hatt sosial angst eller lignende, selvom jeg egentlig har visst at jeg ikke har noe angst i det hele tatt, jeg velger jo dette selv og er jo også sosial, bare ikke så mye som «alle andre» 🙂
  Ha en fin mandag, Eirin! Og igjen, tusen takk for at du ga meg en sånn super start på uken <3

 • Astrid
  Tusen takk for at du delte dette på bloggen din! Jeg har så lenge jeg kan huske følt det akkurat slik, og har ofte tenkt at jeg snart må begynne å være som de andre. Jeg er jo tross alt 17 nå. Dette fikk meg virkelig til å tenke <3 Er det bare meg som er litt sjenert i tillegg?

 • Jeg er av samme slaget 🙂 Tror jeg kan telle på en hånd hvor mange barnebursdager jeg har vært med på.. Å være alene med meg selv er det fineste jeg vet. Om det så er å shoppe, så drar jeg alene – og jeg har lært meg til å ikke bry meg om hva andre tenker. Før kunne jeg tenke at de rundt meg trodd jeg var ensom og ikke hadde venner. De har jeg mange av, men enkelte ting er bedre å holde på med i min egen lille boble 🙂

 • Helle
  Jo du er dritkjedlig! Veldig fornøyd med at du ikke er med på bloggerne lenger, for jeg holdt på å sovne vær gang du var på skjermen… #leiavdeg

  • Ellen
   Hva er det du ønsker å oppnå ved å kommentere slik, egentlig? Har du ikke bedre ting å finne på? Seriøst, hva er greia med å nedtrykke andre? Finn deg noe bedre å gjøre, herlighet

  • Ellen
   Hva er det du ønsker å oppnå ved å kommentere slik, egentlig? Har du ikke bedre ting å finne på? Seriøst, hva er greia med å nedtrykke andre? Finn deg noe bedre å gjøre, herlighet

 • Julie
  Du er så herlig! Tusen takk for at skriver om slike ting! 🙂 Jeg har det selv på akkurat samme måten. Har lenge følt for å komme med begrunnelser for hvorfor jeg er så mye alene og ikke ønsker å være sosial hele tiden. Syntes selvfølgelig det er veldig hyggelig å være med venner også, men elsker ogs å være alene. Har lenge følt at det ikke er akseptert å ikke være så sosial. Føler det fortsatt slik egentlig, så dette innlegget hjalp meg veldig. Veldig godt å vite at det finnes flere og du setter ord på det, på en fantasisk fin måte. Dette skal jeg ta med meg videre! 🙂 Det blir fort trodd at man ikke har så mange venner, er ensom og stakkarslig. Men, jeg velger det helt selv! 🙂 Tusen tusen takk!

 • Birgitte
  Word!

 • Sunniva
  Tusen takk, Eirin! Du har skrevet et utrolig fint innlegg om deg selv, og et tema som gjelder for veldig mange andre. Jeg kjenner meg veldig godt igjen, og ble veldig glad og tilfreds av å lese innlegget. Du står opp for deg selv, og viser at det ikke er noe galt med å være som man er! Skriv gjerne flere slike innlegg, det nailet du veldig godt! God mandagsmorgen fra en bergenser til en annen 🙂

 • Anette
  Traff meg veldig!
  Utrolig godt skrevet, jeg er nok ikke den enste som kjenner meg igjen!

 • Andrea
  ååå, tusen takk! utrolig bra skrevet, kjenner meg veldig godt igjen.

 • Thale
  Tusen takk for at du beskev det så bra! Du er super!

 • Helene
  Tusen tusen tusen takk for at du har tatt deg tid til å sette ord på det flere av oss føler er litt vanskelig <3
  Det du skriver treffer meg midt i hjerterota. Tusen takk! <3 Håper du får en fantastisk fin uke 🙂

 • Siren
  Det du skrev var som å lese om meg selv! Er akkurat slik jeg har det og akkurat slik jeg føler det. »Godt» å vite at jeg ikke er den eneste, for ja, jeg føler meg rar og annerledes som heller foretrekker å være alene enn med andre.
  Elsker bloggen din! Ha en fortsatt fin dag skjønne 🙂

 • For et fantastisk innlegg! Det er så godt å vite at man ikke er alene om noe! Jeg føler nesten det var som å lese noe fra dagboken min nå, når jeg leste dette. Jeg elsker å være alene, og sitter mye heller i sofaen min alene en lørdagskveld enn å reise ut på fest. Det er ikke alltid like lett heller, for det er jo mange som vil ha en med på ulike ting. De som er veldig sosiale har det litt vanskelig med å akseptere at alle ikke er det, men jeg er veldig glad for at jeg trives i eget selskap.
  Credit til deg for å være så ærlig, og det er helt sant hva du sier. Du er for all del ikke kjedelig! Keep on the good work, sier bare jeg 🙂 Klem!

 • Anna Johanne
  Jeg har så utrolig lenge prøvd å forklare dette selv til mine venner, og aldri har jeg klart å forklare det bedre enn du gjør i dette innlegget. Utrolig bra skrevet, og forklart! Tusen takk for en super forklaring!

 • Å, her kjenner jeg meg igjen. Helt fra jeg var liten, har jeg alltid satt pris på alenetid med meg selv. Jeg husker jeg hadde flere venninner som stadig vekk maste om å finne på noe etter skoletid. For dem var det selvfølgelig ikke mas. De mente det jo bare godt, og jeg var selvfølgelig veldig glad for at folk likte så godt å være med meg. Men for meg ble det faktisk litt slitsomt å måtte finne på unnskyldning etter unnskyldning, fordi jeg følte meg slem om jeg skulle si at jeg egentlig bare ville være hjemme aleine etter en lang dag på skolen. Etter hvert har jeg også heldigvis skjønt at det ikke er unormalt å trives i eget selskap. Har jeg fri en dag, er det aller beste jeg vet å sitte og pusle med meg og mitt. Likevel har jeg blitt mer og mer sosial, og har det alltid veldig koselig med andre også. Grunnen til at jeg synes det er så vanskelig å karre meg ut av mitt eget hus og hode noen ganger, er nok fordi jeg veit hvor fint jeg hadde hatt det hjemme med meg selv. Uansett flott innlegg og tema å ta opp!

 • Cici
  Åhh, så herlig å høre at det er fler av oss. Det du skriver stemmer så godt! Når du er student er det ekstra vansklig å stå imot dette presset. Om folk bare kunne godta at alle ikke vil drikke seg drita hver bidige helg…

  Du er virklig til inspirasjon Eirin. Stå på!

 • Synnøve
  Dette var fantastisk å lese på mandags morgen! Gruer meg alltid til å gå på skolen fordi det er så mange folk som ser rart på meg når jeg sier jeg bare koste meg hjemme med ei bok i helga når de var på feste. Jeg blir alltid holdt litt utenfor når det blir snakk om hva som skjedde i helga. Det merkes også spesielt nå som russetiden begynner å nærme seg og alle skal på russekroer. Du har skrevet et kjempe bra innlegg som treffer mange og forhåpentligvis får noen av de trangsynte festglad menneskene til å skjønne at ikke alle trives med det samme!
  Du skriver flott og du skriver på en måte som gjør at folk kan ta seg selv i å si at «ja, jeg kan også være stolt av dette – det er jo bare sånn jeg er» og jeg får en følelse av å ikke være alene. Tusen takk for at du skriver blogg! Det er virkelig fint å komme inn her etter en dårlig dag og se på noe lyst og fint når alt annet er mørkt. Stå på 🙂

 • sophie
  Takk for at du skriver om dette Eirin, med bare noen få ord har du fått meg til å føle meg såå mye bedre! Dette betydde mye for meg, og helt sikkert kjempe mange andre som føler seg litt annerledes fordi de ønsker alenetid.
  Du er fantastisk!

 • Sofie
  Tusen takk for at du er den du er Eirin! Det hjelper veldig på selvfølelsen å lese bloggen din, du er en stor inspirasjon for meg og mange andre. Jeg har det på akkurat samme måte, trives best i mitt eget selskap. Jeg syns det er kjempe fint at du skriver om akkurat dette temaet, jeg føler at jeg kan godta meg selv mer når jeg leser at andre har det på samme måte. Jeg har lenge trodd at det var noe galt med meg som person siden jeg er introvert, men i det siste har jeg begynt å godta meg selv og personligheten min, mye takket være deg. Som sagt, du er en kjempe inspirasjon, fortsett sånn! 🙂 <3

 • Frida
  Er såå lik selv, vi er visst mange!! Kan gjerne sitte hjemme med mamma og pappa en lørdagskveld med tv, sofaen og kos, istedenfor å dra ut. Også litt med hensyn til at jeg jobber, og det ødelegger for treningen. Trives som oftest veldig godt i eget selskap! Har også lett etter unnskyldinger, og følt meg kjedelig.. Stå på ♥

 • Lisa
  Tusen takk for et så fint og ærlig innlegg. Kjenner meg så igjen i det du skriver. Det er så sant at det å være introvert ikke er noe å skamme seg over! Vi er ikke kjedelige!!

 • Helene
  Dette innlegget står det respekt av! Utrolig flott at du deler så åpent om dette, for jeg er sikker på at mange kjenner seg igjen. I dagens samfunn skal alle være så sosiale og proaktive, og det er flott at du fremmer andre personligheter! Du er til stor inspirasjon!!

 • Lisa
  Utrolig bra skrevet Eirin 🙂
  Føler ofte det samme at det ikke er akseptabelt å trives i eget selskap. En trenger venner også , men ikke i tonnevis av de. De må være ekte og stille opp for deg uansett hva. Når du velger å gå dine egne veier her i livet, så følger de ekte vennene etter, mens de som ikke bryr seg så veldig om deg blir raket ut.
  Fortsett å stå på , du er en stor inspirasjon for veldig mange 🙂
  Klem Lisa 🙂

 • Kamilla
  Les denne! http://www.abcnyheter.no/livet/2013/09/27/ti-tegn-pa-du-er-hoeysensitiv
  Følte jeg nesten fant meg selv etter å ha lest den. Endelig en forklaring på hvorfor jeg er som jeg er. Høres ut som vi er litt like 🙂

 • Jeg kjenner meg så igjen i det du skriver, det er som jeg skulle skrevet det selv. Bare synd det er så vanskelig for mange å forstå :/

 • Kristine
  AMEN!!

 • Marie
  …..Og der ble du plutselig mitt forbilde! Det er fint å høre noen sette ord på en følelse som jeg og veldig mange andre går rundt med 🙂

 • Ingeborg
  Så utrolig bra skrevet! Jeg kjenner meg igjen i mye av det du skriver. I en tid hvor mange føler både på drikkepress og et behov for å vise andre at man har et bra sosialt liv, tror jeg det er ekstra viktig at noen setter ord på at alle er forskjellige også på det området, og at alle valg bør bli akseptert.
  Du virker som ei fantastisk flott jente, gleder meg til å følge bloggen din videre!

 • Ellen
  Tusen takk for at du er så fantastisk, Eirin. Dette var virkelig bra, og jeg føler det sånn på mangemange måter selv, og skulle gjerne ønske at andre forsto det og var mer åpne for andres følelser og meninger. Du er rett og slett fantastisk – dette bekrefter bare mine egne tanker om at du virkelig er min inspirasjon. Tusen takk igjen, digger deg <3

 • Elise
  Åh, Eirin! Du er så herlig. Jeg blir alltid så glad og energisk av å lese bloggen din. Og jeg synes det er ekstra herlig å se at det er flere som meg. Det er fort gjort å føle seg litt alene og rar som introvert, men det er langt i fra faktum. Jeg har hatt det så mye bedre med meg selv etter at jeg har «akseptert» for meg selv at jeg er introvert. Noe jeg tror mange andre vil gjøre etter å ha lest dette innlegget her!
  Tusen takk! Du er min favorittgledespreder og en stor inspirasjon!

 • Kaja
  Hei! For et flott inlegg! 🙂 Jeg er medisinstudent i utlandet, og selv med mye lesing blir det en del festing i helgene. Jeg har følt det akkurat som deg gjennom oppveksten, og enda er det slik at jeg blir med på ting selv om jeg egentlig ikke har lyst. Men jeg prøver å lære meg til at jeg må være meg selv, og at jeg ikke er usosial og kjedelig selv om jeg ikke liker å gå på byen.
  Det var så fint å se at noen klarte å sette ord på det på en så bra måte som det du gjorde 🙂 Du er flott og inspirerende! Ha en fin dag 🙂

 • Marte Marcussen
  Hei Eirin! Du har så rett i det du skriver, det er en så fantastisk følelse og kunne sitte alene med seg selv å bare finne roen og inspirasjon. Det er ingen skam ved å like sitt eget selvskap mer enn andre sitt. Har hele tiden følt meg rar og annerledes fordi jeg foretrekker mitt eget selvskap, men er fint å se at jeg ikke er den eneste som har det sånn. Ha en fortsatt fin mandag, Eirin! 🙂

 • Marthe
  Det var utrolig godt skrevet, og jeg kjenner med veldig godt igjen!

 • Katarina
  Veldig fint innlegg! Kjenner meg så godt igjen! «Deilig» at en toppblogger skriver om dette 😀

 • Anna
  utrolig bra at du skriver om slike ting Eirin, det får andre til å ikke føle seg så alene. Kjenner meg virkelig igjen i det du skriver, men kan være vanskelig når alle vennene mine egentlig bare vi ha fest og fyll.
  du er så bra, stå på <3

 • Malin
  Kjempe flott skrevet 🙂

 • Vilde
  Takk for at du skriver et slik innlegg! Det er som at du beskriver meg 🙂 Ha en flott uke <3

 • Sigrid
  For et fantastisk fint, og ikke minst VIKTIG innlegg i en tid som denne! Hvor alt handler om å vise hvor populær man er, hvor mange venner man har, og hvor sosial man konstant er. Veldig bra at noen taler de introvertes sak, som samtidig får andre til å kjenne seg veldig igjen. Det skal ikke være noen skam å trives i eget selskap, vi er alle forskjellige, og har forskjellige måter å kose oss på, og å få ny energi. Og om det så innebærer å være mye i eget selskap skal ikke det være noe å kjenne seg flau over, eller ha dårlig samvittighet for. SUPERT EIRIN!! Ha en fin dag videre :):)

 • Oda
  Hei! Utrolig bra innlegg! Er selv en som vipper mer mot introvert type! Men hvordan tror du det vil bli når kjæresten din kommer hjem fra militæret?? 🙂 siden du har stort behov for å være aleine lurer jeg på hvordan du takler/vil takle det? 🙂

  • Eirin Kristiansen
   Hei! Jørgen anser jeg ikke som en «annen person» en gang, vi er som ett når vi er sammen. Etter fire år er det bare naturlig at vi er med hverandre, og jeg er nesten mer meg selv med han enn hva jeg er når jeg er alene.. Vanskelig å forklare 🙂

 • Filip
  Hei! Jeg synes det var et fint innlegg. Jeg er enig i det meste du skriver og nettopp fordi du ikke er kjedelig er jeg sikker på at andre også savner deg når du velger å ikke være med på de sosiale arrangementene du nevner. «Du er kjip» etc er også et uttrykk for at venner av deg gjerne vil at du blir med på ting og synes det er leit når du velger å gjøre andre ting. Selv, tror jeg jeg ville blitt karakterisert som ekstrovert, og av og til, føler jeg at folk som trives godt i sitt eget selskap glemmer at deres tilstedeværelse er savnet blant oss som blir karakterisert som ekstroverte. Jeg har også en stor introvert side og vi er hverandre likere enn polariseringen introvert-ekstrovert gir.

 • Tonje
  Vil anbefale deg å lese boken «Quiet» av Susan Cain. Også bør du også se denne TED-talken: http://www.ted.com/talks/susan_cain_the_power_of_introverts

  Jeg syns dagens samfunn er preget av ekstroversjon som idealet alle bør streve etter.. Hurra for introversjon 🙂

 • Mathilde
  Beste æ har læst på lenge. Stå på Eirin!

 • Isabella
  Heihei, skjønne Eirin..
  Det er så rart at du tar det opp på akkurat denne måten, for sånn har jeg det også.. Eller, jeg hadde det ikke slik da jeg gikk på ungdomsskolen. Da var jeg veldig sosial og likte veldig godt å tilbringe lørdagene hos venninner. Men en dag så snudde alt seg litt på hodet egentlig. Bestevenninna mi bestemte seg for å snu ryggen til meg og fortalte til alle hvor grusom jeg var. Og så naive som jenter er, hang de seg på. Så jeg ble den «drittkjerringa» som ikke gjorde noen noe godt. Det førte til at jeg ble veldig mye alene og ensom, noe som da gjorde at jeg har blitt til den personen som gjør som deg – finner på unnskyldninger for å slippe bursdager. Jeg finner det ikke noe interessant å drikke seg full, da jeg ikke drikker. Jeg er trossalt bare 16, MEN, alle på min alder drikker i helgene. Sånn har det blitt, og det har også da ført til at jeg ikke velger å komme nettopp fordi det er mye alkohol i bildet. Men det er så godt å vite at jeg ikke er alene, for noen gang føler jeg at det er kun jeg som ikke kan velge å vrake med vennene mine, for det finnes ikke så mange av de nå.. Har startet på VG1 nå, så jeg har bestemt meg for å være meg selv, også får de som setter pris på meg være sammen med meg. Klem.. <3

 • Kristine
  Jeg ble rørt av å lese dette.
  Det siste året har jeg begynt å føle meg enormt ensom på skolen, og blir ofte ikke invitert på arrangementer fordi jeg oppleves som en kjedelig og stille person. Selv om det egentlig ikke alltid har vært sånn. På ungdomskolen hadde jeg utrolig nære venner som var mer like meg i personlighet og som jeg følte en trygghet og sikkerhet i. Da jeg startet helt alene på videregående fikk jeg meg tre gode venner som jeg trodde var der for meg og satte pris på meg. Men så begynte jeg å merke at jeg forandret meg. Jeg følte meg kjedelig og fikk ikke den samme rollen i gruppa lenger. Jeg begynte å ta mer vare på mine egne ønsker og behov og satt å gledet meg til å komme hjem å sette meg i sengekroken med en kopp te mens jeg satt med de andre. Jeg trente hver dag i stedenfor å treffe venner, noe jeg følte ikke ble akseptert. På skolen føler jeg meg kjedelig, fordi jeg heller ville ha et fast sted i kantina, i stedenfor å fly rundt over alt. Jeg gruer meg nå til å gå på skolen fordi jeg ikke føler meg tilrette noen steder, og jeg føler jeg er med vennene mine mer for min egen del enn for deres. De har ikke den samme gleden som meg i å ha et fast sted i kantina der vi kan sitte å snakke sammen og bare være oss. Jeg klarer ikke være alene med noen av dem uten at de blir distrahert av noen andre og plutselig bare går. Dette får meg til å føle at noe er galt med meg. Det er trist, fordi vi var utrolig nære venner det første året.

  Det er utrolig tøft å ikke føle at noen aksepterer meg for den jeg er, når jeg selv er veldig glad i andre mennesker, men er av den rolige typen som trenger trygghet og forutsigbarhet.

  Du hjelper meg så mye eirin! Har lest bloggen din helt fra starten, men har aldri kommentert noe før nå. Er så godt å få en bekreftelse på at det ikke er meg det er noe galt med, selvom det ofte føles sånn.

 • Guro
  Amen! Jeg har hatt en mistanke om at jeg er introvert i en stund nå. Faktisk helt siden Det Nye dekket en sak om det. Det var som å lese om meg selv, mine holdninger og hvordan jeg ser på ulike situasjoner. Og, ja, det er vanskelig og det er ikke mange som skjønner eller vet at jeg er det. Det er mange som ikke skjønner hvorfor jeg er ikke er over alle hauger og er sosial. Jeg liker å sitte inne med macen min. Se en film og spise noe godt. Det er min ideelle kveld. Sånn er jeg, og sånn er det. Du er overhode ikke alene, som du også påpekte i teksten. Vi er nok ganske mange, det er bare få som legger merke til det, eller vet det, rett og slett fordi vi ikke gjør så mye ut av oss 🙂 <3

 • Maria
  Vet du hva, Eirin? Jeg er også en introvert – men veldig få ville nok trodd det dersom jeg fortalte dem det. Jeg gir nok et helt annet inntrykk, for jeg er ikke sky i det hele tatt.

  Jeg har opptrådt på scene mange ganger, blir vanvittig nervøs og gruer meg hver gang, men jeg har en glede av det likevel. Jeg kan godt snakke høyt om det jeg står for, noe som har resultert i at jeg har blitt headhuntet til politikken mange ganger (men de har alle fått nei) og oppfordret til å bli lærer – noe jeg heller ikke er. Altså – jeg har ingen problemer med å prate ned eller være sammen med andre, men jeg er ikke avhengig av å være sosial for å ha en god dag!

  Jeg simpelthen elsker å være i mitt eget selskap, gjerne en hel dag, hvor jeg bare leser, rydder i klesskapet, ser på TV, drikker kaffe… you name it. Jeg lader virkelig batteriene når jeg er alene og foretrekker som regel mitt eget selskap.

  Flott at du satte ord på dette, for det er en helt ok ting i mine øyne.

 • Så utrolig bra skrevet!! Kjenner meg veldig godt igjen selv. Du er fantastisk <3

 • mia toftner
  amen sista!

 • Ingeborg
  Jeg er som deg jeg. Jeg har lenge visst jeg er introvert og prioriterer i dag det som gjør meg glad. Tips til bra artikkel som jeg kjenner meg godt igjen i: http://www.klikk.no/mote/detnye/skjonnhet/article911165.ece

 • Rikke
  Takk for fin tekst, Eirin! Kjenner meg så godt igjen i det du skriver. Deilig å lese at det er flere som meg! Har først nå i en alder av 26 begynt å godta den siden av meg selv.

 • Sara
  Åh, fantastisk skrevet! Endelig noen som fikk satt ord på noe som så mange (inkludert meg) føler! <3

 • Ane
  Takk, føler det akkurat likedan <3 Blir nesten sliten om jeg må være for sosial, haha!

 • Kjenner meg igjen i alt det der. Noen ganger er det utrolig slitsomt, men for å si det sånn så er der så utrolig herlig å være i sitt eget selskap!

  Synes det er godt at det finnes mange sånne mennesker, skulle vært flere 🙂

 • Hurra! Du er flott Eirin, og ikke kjedelig i det hele tatt!! Kjenner meg så godt igjen i det du skriver .. Introverte sjeler er ofte også kreative sjeler, hvem kan si at en kreativ sjel er kjedelig?
  Fortsett med det du gjør 😀

 • Nora
  Jeg er så utrolig glad for at du deler slike ting! Jeg synes folk lett misforstår, og tenker at man er en ensom, fortapt sjel, siden man ikke alltid er med der det skjer og siden man ikke alltid er den som tar kontakt. For det er jo faktisk ikke slik det henger sammen! Det finnes jo folk som rett og slett trives aller best i eget selskap. Det kan jeg si, med sikkerhet, slik som du også kan, fordi jeg er en av de liker meg best alene. Jeg synes det er kjempe kjekt å være med venninner, og jeg har så utrolig mange jeg er glad i, men jeg elsker å være for meg selv og lese bøker, magasiner, trene, høre på musikk, rydde (hihi!) og bare holde på med ting jeg interesserer meg for. Da har jeg det så trivelig! Dermed, siden jeg har det så trivelig, er det jo ingen ting å legge skjul på! Jeg synes det er viktig at slike mennesker også blir respektert, og at vi introverte selv ikke skammer oss over det! Igjen, kjempefint innlegg! Ha en fin kveld, Eirin! Klem

 • Magnhild
  fantastisk skrevet.
  Jeg er også den personen som trives supert i mitt eget selskap 🙂
  Syns de er herlig, og da er det selvfølgelig kjekkere å
  Gå på skolen, å få møte litt folk istede for å være sur og gretten for en er lei folk og mas..

 • Sofie
  Tusen takk for et fantastisk innlegg! Og takk til alle dere som har skrevet kommentarer også, det er så deilig å se at det er mange som har det sånn! Elsker selv å være sosial, men trenger maasse alenetid mellom for å hente meg inn igjen. Men sånn er jeg, og jeg er tydeligvis langt fra alene haha:)

 • Sara
  Kjenner meg veldig igjen i det du skriver! Jeg er en veldig rolig person og elsker alenetid. Liker selvfølgelig å være med venner og familie, men trives veldig godt i eget selskap. Etter en stressende uke på skolen er det avslappende med en ekstra god middag og kose seg med en god film alene. Å sette alenetid foran en fest en gang i blandt blir jo sett på som usosialt, men jeg ser ikke noe galt i det å ønske å være litt alene. Man blir kanskje sett på som ensom når man er litt usosial, men man behøver ikke være ensom av den grunn. Man er ikke nødvendigvis kjedelig heller. Det er ikke alle som har tid/orker å være super sosial helgen etter fem dager med skole/jobb. Alle mennesker er forskjellige, har forskjellige interesser og behov. Noen har kanskje behov for å være omringet av mennesker hele tiden og takler ikke det å være alene og andre har det motsatt. Begge deler er helt greit. Verden hadde vært fryktelig kjedelig om vi alle var helt like.

  Har veldig ofte skammet meg over det at jeg liker å være alene og finner ofte på unnskyldninger for å unngå sosiale sammenkomster fordi jeg vil være alene. Ble utrolig glad av dette innlegget! Å trives i eget selskap er jo faktisk ingenting å skamme seg over 🙂

 • Linn Therese
  Åh, vi er så like! Haha tenkjer det kvar gong eg les bloggen din. Kjempeviktig tema du tek opp her, det hjelper nok mange med å klare å akseptere seg sjølv! Eg har heldigvis komt dit at eg godtek meg sjølv som den eg er og for at eg er introvert, men det har tatt tid 🙂

 • Aurora
  Herlig innlegg herregud. Alltid lurt på om det bare var meg.

 • Hege
  Vil bare takke deg for at du tar opp ett så viktig tema. Jeg kjenner meg SÅ igjen, følelsen av å være kjip og kjedelig fordi jeg ikke er supersosial. Jeg trives godt i eget selskap og slapper mest av og henter energi og inspirasjon. Samtidig som jeg kan synes det er koselig med litt små, sosiale kaffedater osv innimellom. Om barna heter det seg at «hver sin alder, har hver sin sjarm», noe lignende burde det være med alle forskjellige personligheter også. Synes det er utrolig trist at det blir sett så negativt på å være introvert, og håper dette endrer seg litt med tiden <3

 • Ca
  Som å lese om meg selv! Flott innlegg 🙂 Anbefaler deg å lese «Quiet – The power of introverts In a world that won’t stop talking».

 • Vilde
  Åh, blei så glad da jeg leste dette 🙂 Kjenner meg veldig igjen, og blir glad for å få bekreftet at det ikke er noe galt i det. <3

 • Kristin
  Tusen takk for at du skriver dette innlegget, søte deg! Det er godt å høre at det er flere av «oss» 🙂 Jeg føler det på akkurat samme måte, og har alltid følt meg annerledes fra de andre på mitt årskull, som alltid ville feste, drikke og være sosial til en hver eneste tid. Kan ikke si at jeg har det behovet, for jeg trives svært godt i mitt eget selskap og blir bare stressa over store forsamlinger. Jeg synes det er litt synd at det å være introvert har blitt stilt i et litt negativt lys og forbindes ofte med det å være kjip eller kjedelig. Men jeg må innrømme at jeg noen ganger har ønsket at jeg var mer ekstrovert, for da hadde jeg kanskje hatt det litt lettere på vgs og blitt akseptert for den jeg er av de andre. Men det er viktig å godta seg som den man er, for selv om man er introvert eller ekstrovert er man like mye verdt og begge deler er like bra!

  Du er ei fantastisk jente, Eirin! Så jordnær, omtenksom og reflektert 🙂 (Og absolutt ikke kjedelig!!) Stor klem til deg!

 • Wow, for eit utruleg inspirerande innlegg. Eg har ME, så då seie det seg sjølv at det blir mykje aleinetid. Det har eg heldigvis blitt vant til og eg trivst godt i mitt eige selskap. Utruleg bra at du setter fokus på dette, for det er sikkert tusenvis av jenter der ute som føler det på samme måte. Man må ikkje feste eller ha besøk av venner kvar helg. Tusen takk for at du er så tøff!!

 • Nora
  Utrolig bra innlegg! Før i dag visste jeg ikke engang hva introvert og ekstrovert var, så det var så herlig at noen endelig tok opp temaet og forklarte hvorfor noen liker seg best med sitt eget selskap. Har ofte følt det sånn, så det var utrolig deilig at noen fikk satt noen ord på følelsene mine! 🙂

 • Nathalie Vangol
  Kjenner meg så utrolig godt igjen! Takk <3

 • Du setter ord på akkurat det jeg føler. Koser meg alltid mest i eget selskap, noe jeg også trodde var unormalt da jeg var yngre. Er ikke det at jeg ikke liker å være med, liker bare enda bedre å dille for meg selv, lese en god bok eller ha en rolig lørdagskveld.

  Introverte mennesker er absolutt ikke kjedelige, vi er bare oss selv akkurat som alle andre. Og bare fra kommentarene på dette innlegget kan vi jo se at det er helt normalt å vere introvert 🙂

 • Helén
  Hei, eirin! Kommenterer ikke så ofte her, men jeg kjenner meg igjen. Har alltid trivdes best i mitt eget selskap så lenge jeg kan huske, jeg hang med venner på skolen men følte meg «annerledes», jeg hadde ikke det behovet for å være sammen med noen andre. Jeg likte meg best hjemme, på slutten av ungdomsskolen merket jeg forskjell betydelig på meg og vennene mine, de ble mer «rastløse» ville ut i helgene å drikke. Jeg foretrakk meg hjemme i sofaen med snop og brus. Men man må ikke glemme at man må også ha folk rundt seg, vi trenger det vi og! Synes du gjør en bra jobb med bloggen, ønsker deg alt vel! En ting er jeg litt nysgjerrig på hvordan går studiene? Klem

 • Stine
  Jeg kjenner meg veldig igjen, Eirin!! På den fronten er jeg vidt forskjellig fra søstrene mine også.. Jeg satt alltid for meg selv med noe koselig å leke med ☺️
  Men «bestevenninnen» min har fått seg andre venner, venner som liker å finne på sprell, og drikke i helgene. Tror hun syns jeh har blitt for kjedelig. Jeg får ikke lov av mamma og pappa og drikke, og det er deilig å lene seg på det for jeg vil ikke heller. Nå ler du sikkert av meg, men jeg syns det virker ekkelt, og skummelt å miste sånn kontrollen på seg selv. Men når jeg leste dette bestemte jeg meg for å gjøre som jeg vil! Jeg skal ikke bli med på den store festen i april bare fordi vennen mine og kjæresten min skal, når jeg egentlig overhode ikke har lyst

 • Fantastisk innlegg, Eirin!

 • Michelle
  For et fantastisk skrevet innlegg! Jeg føler akkurat det samme. Føler eg hele tiden må komme på gode unnskyldninger for å slippe å være med på en fest f.eks fordi jeg heller vil gjøre noe annet. Jeg har blitt kaldt både kjip og kjedelig bare fordi det ikke frister å drikke eller være med på noe sosialt. Jeg er selvfølgelig med på ting, men ofte vil jeg heller være for meg selv hjemme eller f.eks på trening. Er ikke alle vennene mine som forstår dette for de er helt motsatt enn meg. Dette har vært vanskelig for meg i mange år. Takk for at du klarte å sitte ord på det eg og mange andre føler! Dette trengte eg å se, at det faktisk er andre som har det helt likt som meg!

 • H
  Eirin <3

 • For et fint innlegg, sånn jeg har følt det gjennom store deler av oppveksten også 🙂 Fint å se at man ikke er alene!

 • Camilla
  Kjempe fint innlegg! Jeg er så lik deg på så mange måter! Jeg har siden jeg var liten, trivdes best i mitt eget selskap. Når jeg var liten og venninnene mine spurte om jeg ville overnatte, gikk jeg alltid bort til mamma og ba hun om å si at jeg ikke fikk lov for jeg greide ikke å si til de at jeg ikke hadde lyst, at jeg heller ville være for meg selv å se film å kose meg. ;-P Enda er det sånn. Alle venninnene mine fester nesten vær helg og elsker å drikke å være sosial, mens jeg er HELT omvendt! Det beste jeg vet er å lage noe godt å spise, tenne noen stearinlys, fyre i peisen, ta på pyjamasen, pakke meg inn i kose-teppet mitt og sette på en god film. 🙂
  Elsker bloggen din! 🙂

 • Marie
  Hei, Eirín! Husker jeg skulket juleballet to år på rad fordi jeg foretrakk å være hjemme. Har også droppet titalls med fester sammen med venniner, rett og slett fordi det ikke frister. Får alltid spørsmål om hvorfor, spesielt dagen etterpå. Da kommer kommentarer om hvor kjedelig det må være, og ikke minst hvor kjedelig jeg må være! Det er så deilig å lese at jeg ikke er alene. Å lese gjennom kommentarfeltet ditt nå er en oppsiktsvekker for meg. Støtter deg og alle andre som har det på samme måte!

 • Ingrid
  Dette var et utrolig inspirerende innlegg! Kjenner meg veldig godt igjen her 🙂

 • Stine
  Veldig bra innlegg Eirin!

 • Henriette
  Tusen takk for at du skrev dette! Jeg er akkurat slik som deg, og har også følt meg kjedelig når jeg heller vil være alene. Men det er så sant det du sier. Det er ikke alle som er like sosiale. Det betyr ikke at man er en kjedelig person. Godt det er flere av oss som ikke er like utadvendte:)

  Du er inspirerende! 🙂 Ha en flott dag!

 • Chantel
  Tusen tusen tusen takk for at du skriver dette! Elsker at dette er et tema som er blitt tatt opp på dagsorden, slik at folk forstår at det er faktisk greit å være introvert. Jeg har brukt mange år på å forstå at jeg selv er introvert, og at det ikke er noe gale med meg. Nå har jeg fått mer ro og får ikke like dårlig samvittighet for å takke ned til sosiale sammenkomster fordi at jeg heller vil være hjemme og ha en kosekveld. Igjen, takk for at du skriver om dette!

 • Helene
  Nå ble jeg og litt glad, for du er ikke den eneste som ar det sånn! Jeg synes det er herlig å være alene! Koser meg veldig i eget selskap! 🙂

 • KamillaM
  Sitter med tårer i øynene etter å ha lest dette innlegget. Jeg kjenner meg igjen i alt du sier, og det treffer meg så veldig. Nesten som at dette innlegget kunne vært skrevet av meg selv.. Takk for at du belyser dette så godt som du gjør, Eirin. Det er så fint å se at det er flere av oss 🙂 Dette er ikke noe vi skal skamme oss for (noe jeg har gjort i alle år) ! Syns fortsatt det er litt vanskelig å ha en slik personlighet, folk rundt meg har vanskelig for å fortstå at det bare er sånn jeg er. Og jeg er i midten av 20-årene, skulle dro vennekretsen min burde ha litt mer forståelse da, men ..

  Igjen, takk for at du skriver så åpent om dette 🙂

 • Runa
  Hei! Så godt å høre noen andre bekrefte det jeg har vært så usikker på. Du virker helt fantastisk, Eirin.
  Jeg har blitt «presset» med på så mye jeg egentlig ikke har hatt lyst til, og når du skriver dette skjønner jeg jo at jeg selvfølgelig bestemmer selv hva jeg vil, og om jeg vil være for meg selv en lørdagskveld er det helt greit! Det at jeg aldri har hørt noen andre si det har vel vært grunnen til at jeg ikke har trodd på det selv, så tusen takk.

 • Som om jeg skulle sagt det selv! Bra skrevet, ærlighet varer lengst! 🙂

 • Frida
  <3

 • Ida
  Tusen takk for dette innlegget <3 Jeg kjenner meg så utrolig godt igjen i det du skriver. Og det er så viktig og så bra å belyse dette temaet!

 • Camilla
  Åh!! Der satte du ord på hva jeg har følt hele livet! Jeg har fått så ufattelig mye tyn for å være sjenert, stille og rolig opp igjennom årene, og det er jeg så lei! At ikke alle bare kan akseptere at folk er forskjellige. Det var deilig å lese dette innlegget, tusen takk skal du ha!

 • rebecca
  Alene om det er du iallefall ikke! Så godt at du skriver om det, lettet meg ganske mye. Og mange andre ser jeg. Stå på Eirin ❤️

 • Ane
  Takk for at du skriver om dette og setter lys på et SÅ viktig tema, slik at ingen flere jenter (og gutter) trenger å føle seg rar eller annerledes bare fordi de heller vil sitte hjemme en lørdagskveld med familien eller i eget selskap enn å dra på byen.. Man er ikke kjedelig bare fordi man ikke har et behov for å drikke seg full hver helg, og jeg er lei av å finne på unnskyldninger til venninnene mine til hvorfor jeg ikke blir med ut! Håper hvertfall at flere ser annerledes på saken etter å ha lest innlegget ditt <3

 • Inga
  Dette innlegget beskriver på en prikk hvordan jeg føler det, og det er så godt å vite at vi er flere. Jeg har selv lenge funnet på små hvite løgner eller unnskyldninger for å slippe unna sosiale sammenhenger til tider, og dessverre føler jeg at jeg blir sett rart på av mange fordi jeg rett og slett ønsker å være alene.
  Jeg kommenterer ikke så ofte, men du er min favoritt blogger og til stor inspirasjon, stå på Eirin!

 • Jeg har det akkurat slik som du har det. Jeg går nå 2vgs og har alltid følt at det var noe galt med meg fordi jeg heller foretrekker å være hjemme for meg selv, isteden for å dra ut på fester med venner hver helg, eller på hytta med mine foreldre eller hjem til en vennine. Ikke misforstå, jeg er ofte med på både hytta og tilbringer mange koselige kvelder med venner, men jeg synes alltid det er godt å komme hjem igjen og bare være for meg selv. Foreldrene mine blir litt utrolig for at jeg heller vil ha hele huset for meg selv en helg, isteden for å bli med dem eller ha venninebesøk hele helgen. Takk for at du viste at jeg ikke er den eneste her i verden som er og føler det slik 🙂 klem

 • sylvia
  Takk for et veldig bra innlegg. Du satte ord på det jeg føler. ☺

 • Kjempe flott innlegg! Du treffer rett hvor det gjelder! Kjenner at jeg skulle ønske at resten av samfunnet kunne akseptere at ikke alle vil være sosiale 24/7. Selv er jeg veldig konfortabel i mitt eget skinn, og liker godt å bare være, som du skriver om 🙂
  Bra at vi har en sterk stemme som din, som kan vise verden at vi er til.

 • Følte nesten at jeg og andre trengte dette innlegget, for flere ganger nylig har jeg fått høre at jeg må gå glipp av så mye de lørdagene jeg er hjemme og at det er store spørsmålstegn til hvorfor jeg ikke skal drikke (jeg er ikke så veldig glad i det meste av alkohol).

  Der du beskriver deg, er det nesten som å lese om meg selv, vi er jo helt like på dette området! Jeg elsker rolige lørdagskvelder og klarer ikke engang tanken på og måtte dra ut hver eneste helg, ofte både fredag og lørdag! Men så har vi jo de som faktisk ikke ser for seg en lørdagskveld hjemme heller! 🙂 TAKK for at du skrev dette Eirin, føler det er et litt «skjult» tema..

 • Ane
  Det er så fint å høre at jeg ikke er alene i å ha de tankene. Jeg føler meg anderledes når jeg velger å ta en rolig helg kun hjemme i leiligheten med kjæresten. Det virker som at det er om å gjøre mest mulig sosialt i løpet av en helg og at en blir sett ned på hvis en kun har vært alene. Utrolig glad for at du skriver om dette på bloggen, det gjør at jeg kan relatere meg med deg og i tillegg slutte å bry meg om hva alle andre sier.
  Takk Eirin 🙂

 • Merethe
  Hei Eirin 🙂 Det er sjeldent jeg kommenterer på blogger jeg leser, men nå måtte jeg bare! Tusen takk for et utrolig bra innlegg om et viktig tema. Det er så viktig å belyse dette i en verden hvor det meste handler om å få mest mulig oppmerksomhet, og å stikke seg mest mulig frem på en eller annen måte. Jeg skal ærlig innrømme at jeg tidligere i livet selv har følt meg rar og litt annerledes fordi jeg ikke har vært så über-sosial som jeg følte «alle andre» var, og har også til tider savnet en stor vennegjeng som jeg også følte «alle andre» hadde. Men ettersom man bli eldre og litt mer bevisst så har jeg faktisk skjønt at det er bare sånn jeg er. Jeg trives best i mindre grupper, og trives også godt i eget selskap. Og det at det til og med er en egen personlighetstype som mer definerer meg har også gjort det enklere å forstå at det er faktisk sånn person jeg er, det er meg, og det er jeg stolt av 🙂 Godt å lese alle kommentarene her også å se at det berører så mange, og at ditt flotte innlegg gjør at enda flere kan akseptere den de virkelig er, og ikke den de tror at de må være 🙂

 • Ayla
  Dette her er meg til punkt å prikk. Og jeg som trodde jeg var helt alene…

  Tusentakk, Eirin, du er virkelig helt fantastisk!

 • Jeanette
  dette var som å lese om meg selv

 • Sanela
  Så utrolig fantastisk og vakkert skrevet, Eirin! Når jeg begynte å lese det, fikk det frem mange tanker hos meg, akkurat fordi jeg føler det samme. Hele tiden jeg har tenkt at jeg er annerledes enn andre og at det er noe rart/feil ved meg, men som tider går og jeg blir eldre, så har det forandret seg. Føler at jeg selv aksepterer meg selv mer og egentlig ikke bryr meg og hva alle sier og tenker om meg, fordi jeg er fornøyd med livet mitt og den jeg er. Syns det har vært til tider vanskelig både på skolen og med venner, sånn som du sier så vil man gjerne være sammen med andre, være sosial, men man føler seg mye bedre i sitt eget selskap. Å være hjemme en lørdagskveld, istedenfor å dra ut på byen, er ikke feil!

  Vi er alle mennesker og vi er forskjellige og jeg syns det er på tide at vi skal godta hverandre som vi er. En dag vil du kanskje angre på at du ikke var slik som du ønsket, siden du var sjenert eller flau, lev livet idag! Det viktigste er at man er frisk og er fornøyd med livet sitt, så lenge man er det og aksepterer seg selv, skal det mer til for at andre kan gjøre deg noe vondt.

  Hehe, kom litt bort fra det du egentlig skrev i innlegget ditt, men det jeg ville si at teksten du skrev var utrolig bra og at jeg kjenner meg utrolig godt igjen i den. Så på bloggerne når du var med og når du fortalte om at du ble fryst ut fra vennegjengen på videregående skole, ble jeg utrolig lei meg og trist. Det fikk meg til å tenkte at du var og er en utrolig sterk person som kom igjennom det ved å følge ditt spor i livet og gjøre det du vil. Du er en virkelig flott og inspirerende person, Eirin <3 Forsett å være deg selv og stå på. Ønsker deg alt lykke til i livet <3

  Til slutt vil jeg både takke deg og gi deg ros for denne bloggen. Dette er favoritt bloggen min, det er ikke ofte jeg verken kommenterer eller leser blogger rett og slett fordi, jeg ikke syns det er noe spennende. Bloggen din gleder jeg meg til å lese hver dag, du gir meg så mye inspirasjon i hverdagen. Jeg skriver ikke dette for at du skal si "takk" eller kommentere noe, men fordi, jeg følte at jeg hadde lyst til å skrive er par fine ord på bloggen din, slik at denne kommentaren gir deg litt hverdagsglede når du leser den, akkurat som bloggen din gir meg når jeg leser den.

  Klem fra meg <3

 • Therese
  Disse tankene er som tatt ut fra mitt eget hode. Jeg setter utrolig stor pris på bloggen din Eirin, spesielt når du deler det som er personlig, vanskelig eller sårt med oss lesere. Husker blant annet et innlegg du skrev for en stund siden om «frykten» for treningssenter/hva andre måtte tenke om deg osv.

  Det er så altfor mange der ute som virkelig gjør ALT de kan for å passe inn, og ikke tar hensyn til seg selv og sine behov/ønsker. Jeg er så glad for at jeg også har akseptert meg selv for den jeg er. I altfor mange år har jeg bebreidet meg selv fordi jeg «ikke var som alle andre.» Det var aller verst på videregående. Jeg har faktisk ikke tall på hvor mange ganger jeg «løy» på meg en urinveisinfeksjon for å slippe å bli med på den nærmest «obligatoriske» festen eller hva det nå måtte være. Når de andre gledet seg til russetiden, gruet jeg meg. Der og da følte jeg meg så mislykket og ensom. Jeg brukte så utrolig mye energi på å «holde fasaden» og late som at jeg også så frem til russetiden og festing.

  Selv om jeg er student, og det forventes at man skal være med på alt mulig, så er jeg kun med på det jeg har lyst til. Det er jo ikke så ofte jeg har lyst til å være med på noe der alle sammen skal drikke, og der er så deilig å ikke skamme seg over det lenger! Av og til er det jo et eller annet jeg hiver meg med på, men da trenger jeg minst et par dager på å hente meg inn igjen hehe 😉 For meg så er det egentlig mer enn nok å være tilstede på forelesninger, og bruke pausene til å prate litt med de jeg studerer med. Resten av dagen/kvelden så vil jeg helst være for meg selv eller med kjæresten min. Jeg vil ha tid til trening, hjemmekos, matlaging og ellers bare «tutle» med det jeg liker hjemme i leiligheten. En dag det ikke er forelesninger er jeg gjerne bare med meg selv som jeg liker å si, men innimellom kan jeg finne på å tilbringe et par kveldstimer med en venninne.

  Jeg bor jo selv i Bergen, og da jeg flyttet hit begynte jeg på NHH. Regner med du kjenner til den skolen. Året på NHH var helt forferdelig mildt sagt, jeg passet ikke inn i det hele tatt. Heldigvis finnes det andre steder man kan studere, der det «sosiale presset» ikke er så overveldende at man nærmest blir kvalm.

  Det ble en lang kommentar! Klem til deg! 🙂

 • Lilly
  <3

 • Vårin Nielsen
  For et fint innlegg, du beskrev det veldig bra. Jeg er kanskje motsatt av det du beskriver, men selvfølgelig skal man respektere andres valg og personlighet. Det er jo bare sånn vi er. For en fin beskrivelse: «Vi trenger mennesker til å danse i den klare lyskasteren, men vi trenger også mennesker bak kulissene til å planlegge det store showet.» <3

 • E
  Du er så skjønn!! Virkelig en person jeg får mer og mer respekt for!

 • Takk for at du skrev dette innlegget. Kjenner meg så godt igjen.

 • lene
  Jeg føler at jeg er ganske lik deg på dette punktet.
  Jeg liker ikke å feste å dra på slike sosiale sammenkomster heller. Det er til tider vanskelig fordi i dagens samfunn er det normalt å feste 4 ganger i uken. Jeg har aldri vært intresert i å gjøre noe stort ut av meg, jeg liker å være alene, og eller gjerne med en av mine nærmeste som jeg kjenner godt. Jeg tenker ofte for meg selv at andre tenker at jeg er kjedelig, at jeg er sjenert og at jeg ikke har venner. Jeg har ikke mange venner, men jeg har en helt urolig bestevenninne som jeg tilbringer utrolig mye tid meg. Jeg trenger igrunn ikke flere. Jeg har også andre venner som jeg er med nå å da, men i hverdagen er jeg kunn med en, eller kjæresten og vennene hans.
  JEG LIKER DET SÅNN. men jeg hater å føle meg som en taper fordi det er normalt å bare ha lyst til å feste konstant og kunn prate om det.
  Jeg har mine øyeblikk hvor jeg blir veldig lei meg pga at jeg ofte føler at jeg ikke passer inn i samfunnet, men så tenker jeg at det er ikke synd på meg som faktisk har andre ting å gjøre og tenke på enn festing. Det finnes så mye mer man kan gjøre.

  Jeg er ikke redd for å være meg selv. Om folk synes at jeg er sjenert fordi jeg ikke gjør så mye ut av meg, så får de bare tenke sånn. Er det min feil at jeg er som jeg er.

  Jeg synes det er kjempefint at du går din egen vei Eirin, gjør det som gjør det lykkelig og ikke tenk på resten.
  Jeg skal forsøke å gjøre det samme 🙂

 • Nora
  JA!

 • Elisabeth
  Det er akkurat sånn jeg og føler det! For noen få uker siden var det en som sa, for tull da, at jeg er så flink og pliktoppfølgende. Det tok jeg meg egentlig skikkelig nær av, uten at det egentlig er noen særlig grunn til at jeg skulle det. Det er jo ikke en dårlig ting å være.
  Jeg trives også veldig godt i mitt eget selskap, det har jeg gjort helt siden jeg var liten, da lekte jeg ofte alene og ble beskrevet som veldig selvstendig av barnehagetantene.

  Jeg begynte å lese bloggen din fordi jeg så at du var på forsiden av Shape up og det var et intervju om deg der du beskrev hvordan du begynte å trene og slutte å drikke alkohol. Jeg liker godt å trene og jeg liker å være med venner og feste med de noen ganger, men jeg er så utrolig lei av at man absolutt skal drikke seg full hele tiden! Alkohol smaker jo ikke en gang særlig godt, og dagen etter blir helt ødelagt. Neste fest har jeg lys til å prøve å gjøre som deg og ikke drikke, eller drikke så lite som mulig. Skal se om det er noen som legger merke til det og om de syns det er en negativ ting. De vennene jeg har er jeg sikker på liker meg for den jeg er uansett, så jeg tror ikke jeg kommer til å miste dem for det.

  Utrolig bra skrevet, Eirin! Kommer til å fortsette å følge med på bloggen din!

 • Sarah
  Beste innlegget du noensinne har skrevet!

 • Åå jeg trodde jeg var den eneste som var slik. Tusen takk for at du skrev dette innlegget. Jeg leser kun din blogg for tiden og jeg elsker virkelig deg og bloggen din!!

 • Stine
  Wow, for et utrolig bra innlegg Eirín! Dette var akkurat det jeg trengte.. tusen takk for at du er du og at du tør å vise det! Du er så flink og fin, og et forbilde for mange 🙂 Ha en fin kveld videre 🙂

 • Irene
  Akkuratt sånn jeg, og helt sikkert veldig mange andre føler seg 🙂

 • Thale
  Herregud så fantastisk innlegg! Neeeesten litt tårer i øynene her

 • Andrea
  Skjønner ikke hvorfor folk gratulerer deg og syns du er så fantastisk? Å være introvert er ikke akkurat noe «nytt» liksom. Jeg har selv vært slik hele livet og ser ikke noe problem i det, aksepterer ikke folk meg så får det være deres problem, men å «hylles» slik du gjør nå bare for å beskrive en helt vanlig dagligdags situasjon/personalighet… nei, det blir for rart. Calm down people, du er ikke noe «special snowflake» hvis det er det du tror

 • Merete
  Tusen tusen hjertelig takk for et fantastisk flott innlegg, Eirín!

 • Rikke Pedersen
  Tusen takk for dette innlegget, Eirin! <3 Jeg er selv sånn som du, mer introvert enn ekstrovert. Er ikke alltid like lett, men dette innlegget fikk meg til å innse mer at det faktisk er greit 🙂 x

 • Kristina =]
  Som jeg skulle sagt det selv 🙂 akkurat slik er jeg også. Jeg liker å være med venner og finne på noe i ny og ne, men mest av alt liker jeg å slappe av hjemme for meg selv (og gjerne samboeren min da 😉 )
  Da jeg var liten likte jeg også godt å leke for meg selv, og jeg var ikke ofte på besøk med venner. Dette rett og slett fordi jeg hadde/har en enorm fantasi og greide fint å underholde meg selv 🙂 Framføringer var og er fremdeles noe av det verste jeg vet :S Men det går piiiitelitt bedre enn før da, heldigvis. Hehe

  Fortsett med den gode jobben din som blogger og hver deg selv! 🙂

  Hilsen fast leser siden..jah,et par år ;P Klem til deg

Comments are closed.