Goood morgen! Deiligste dagen i uken, er dere ikke enig? Jeg elsker søndager, og disse dagene er ofte late hjemme hos meg. Eller, nødvendigvis ikke så veldig late kanskje – men i den betydning at jeg som oftest holder meg hjemme i joggisen! Enten baker jeg, eller så fikser jeg litt i leiligheten, omdekorerer.. Kanskje flere av dere liker å bake på søndager også? Da passer denne oppskriften perfekt! Jeg elsker hjemmelagde horn. Perfekt bakst til uken!

· Grove horn med fyll  ·

dl melk
1
 pakke gjær
200 g hvetemel
200 g sammalt hvete finmalt
1 stk sammenvispet egg til pensling
1 ss sesam- eller valmuefrø til pynt
1 ts malt kardemomme
60 g smør

1. Smelt smør, ha i melk og varm blandingen til den er 37 °C. Rør deretter ut gjær i blandingen.
2. Bland mel, sukrin (1 ss, kan sløyfes – jeg liker ikke søte horn) og kardemomme. Hell i den lunkne melkeblandingen og elt til en smidig deig.
Dryss inn mer mel til deigen er glatt og ikke kleber, og slipper bakebollen. La deigen heve under plast på et lunt sted ca. 30 minutter.
3. Ha deigen på et melet bakebord. Kjevle runde leiver og del hver leiv i passe store spisser med pizzahjul, form horn,
ha i ønsket fyll (ost, pizzasaus, skinke eller pesto feks.) og legg dem på stekebrettet. Etterhev på et lunt sted i ca. 20 minutter.
4. Pensle hornene med vispet egg og dryss på frø. Stek hornene midt i ovnen ved 220 °C i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.

Tips: Du kan lage grovere eller finere varianter horn, ved å bytte ut melet med andre sorter. For eksempel bare havremel, sammelt hvete eller hvetemel. Det er helt opp til deg! Fyllet kan selvfølgelig også varieres, alt etter hva du liker. Jeg har tatt utgangspunkt i oppskriften fra Matprat.nomen gjort litt endringer. Dette synes jeg blir best! Da har jeg altså lagt til fyll, kuttet ut sukkeret, endret meltyper og brukt sesamfrø istedenfor valmuefrø. Sykt gode!

..  Nyt søndagen 

10 Responses to On sundays we bake

  1. Hei Eirin 🙂 Jeg lurte bare på hvor den kule kaffekoppen er fra? Ha en strålende Søndag videre 🙂

  2. Åå perfekt oppskrift <3 Skal virkelig prøves 😀 Takk!

    Slenger meg også på kommentaren over her og lurer på hvor den superfine kaffekoppen er fra? Er så svar for kopper med sitater på, hihi :*

    Nyt søndagen videre, her blir det eksamenslesing i noen timer til:)
    klem

Follow @ Instagram