fbpx

· W E L C O M E  O C T O B E R ·

Da var vi i oktober måned, og det er tid for å kle seg i oversized strikk og finne frem te-favorittene. Personlig elsker jeg grønn te på dagen og kanelte på kvelden – helst fra YogiTea! Hver eneste tepose har sin egen lille ‘quote’, og det gjør kosestundene enda litt hyggeligere med noen vise ord. HER finner dere et stort utvalg av alle sortene deres. Ellers er det også måneden for Halloween, og det får meg til å tenke på da jeg bodde i New York og feiret Halloween der. Det kan ikke måle seg med Norge, og jeg husker jeg kledde meg ut som Wonder Woman. Hele New York City så ut som zombie town, og det var så kult! Arh, det gledes at jeg skal tilbake om to måneder. Men anyway, her er min liste over 10 ting jeg vil gjøre denne måneden. Del gjerne din liste, om du har!

· 10 things I want to do this month ·

1. Gi garderoben en høst-detox. Det er på tide å ta farvel med sommergarderoben! Akkurat nå er klesskapet mitt en god blanding av alle sesonger, og jeg kjenner at det er skikkelig demotiverende. Da tømmer jeg hele klesskapet helt, og plasserer høstklærne fint og ryddig inn på nytt. Sommerklærne derimot, de pakker jeg ned i esker og plasserer i boden. Deilig, og ikke minst blir det mye mer inspirerende å kle seg når det er luft mellom plaggene, og tydeligere hva som er der! Dette skulle jeg egentlig gjøre forrige måned, men så plutselig kommer sommerdagene i Bergen litt forsinket. Ikke verst!

2. Feire bursdagen til Billy. Lille, skjønne rampungen har bursdag 23. oktober og fyller 3 år! Jeg går nok ikke all in i år med ballonger og diverse i år (haha), men hundekake og en ekstra fin tur skal det uansett bli. Jeg har sagt det før og sier det igjen, jeg aner seriøst ikke hva jeg skulle gjort uten Billy i livet mitt. Han beriker det noe så enormt, og jeg elsker den lille pelsdotten høyere enn noe annet i verden! Han har så stor personlighet, og er tidenes koseklump.

3. Reise, jobbe hardt og oppleve. Denne måneden blir det litt mer aktivitet på reisefronten kontra forrige! Jeg har allerede startet oktober i Oslo, og videre går turene til Ålesund, Saint Tropez og Stockholm for jobb. Jeg gleder meg veldig.

4. Innføre totalt shoppestopp, og kvitte meg med ting. Det har kommet til et punkt hvor jeg nesten blir fysisk dårlig av å ha så mye ting og tang rundt meg. Faktisk foretrekker jeg å ha for lite, kontra for mye. Nå skal klær, noen av de dyre veskene, sko, ting og tang UT. Jeg innfører herved shoppe-stopp på ubestemt tid. Det gir meg ingen verdens ting lengre å ha en ny, dyr, fin kåpe, veske.. You name it.Tvert i mot så blir jeg nesten kvalm av det, og det føles bedre å spare og heller takke nei til ting. Det blir en stor levering til UFF denne måneden, for å si det sånn. Med god samvittighet!

5. Drikke et glass varmt sitronvann på morgenen, og et glass spirulina utover dagen. Placeboeffekten ditten meg datten – I don’t care! Jeg gjør det for meg selv. For min del synes jeg dette er utrolig deilig, og jeg føler meg ren fra innsiden når jeg drikker varmt sitronvann og grønne drikker. Jeg elsker å koke opp vann, tilsette frisk sitronsaft og raspet ingefær. Det virker rensende på kroppen, og et glass iskaldt vann med 1-2 ss spirulina er jeg glad i. Ikke for smaken sin skyld, men følelsen.

6. Bruke plommene fra pappa sin hage til noe lurt. Pappa er verdens snilleste – han kom med to fulle poser med plommer fra hagen til meg! De er så søte og gode, men jeg klarer umulig å spise opp alt selv. Da må jeg såfall avlyse alle reiseplaner og plotte toalettet inn i kalenderen min istedenfor ?
Er det noen som har noen gode plomme-oppskrifter å dele med meg?

7. Begynne å skrive ned to-do’s for hånd, i den fine blokken min. Jeg er flittig bruker av to-do lister på telefonen min, og det kommer jeg nok alltid til å være. Men de siste ukene har jeg faktisk skrevet ned ny to-do liste hver morgen for hånd i blokken min istedenfor, og for min del virker det til å være mye mer effektivt. Da blir tingene gjort, og de er liksom der uten at jeg bare kan trykke på tastelåsen, så er de ute av syne. Anbefales! Jeg har med meg blokken i vesken overalt, og da er det lett å skrible ned ideer og gjøremål så fort de inntreffer.

8. Lage et stort polaroid bilde, å gjøre hjemmet mer personlig. Jeg ble suuuperinspirert av flotte @NeginMirsalehi, da jeg så det fine bildet hun hadde hjemme med alle polaroid bildene! (Se bilde i collage ovenfor). Spørsmålet er bare hvor jeg får tak i rammen! Men det finner jeg vel ut av – kanskje jeg allerede har en stående i boden som kan passe. Synes det er så fint med personlige bilder hjemme, og dette er noe jeg vil ha mer av fremover. Jeg har mange tomme gullrammer som fortjener fine bilder i seg! Dette blir min lille oktober-mission.

9. Invitere til vin og spillkveld. Her forleden da jeg hadde venner over på grilling og jetski, fikk det meg til å tenke at jeg må bli mye flinkere til å sette av tid til slike anledninger. Det er jo så utrolig koselig! I oktober skal det inviteres til vin og spillkveld. Gleder meg allerede.

10. Ta opp igjen strikkeprosjektet. Jeg begynte på verdens fineste strikkegenser i fjor høst, og dette arbeidet skal jeg se å ta opp igjen. Jeg tenker faktisk å begynne i kveld! Det er overraskende bra terapi å skru av alt av kontakt med omverden, sette seg i sofahjørnet å koble ut med strikkepinner og en kopp te mellom hendene. Shit, nå høres jeg gammel ut! Men det er virkelig utrolig avslappende.

Pictures in collage from weheartit.

50 Responses to 10 ting jeg vil gjøre i oktober

 1. Jeg er så enig med deg om det med pengebruken! Blir liksom ikke glad av å kjøpe nye ting lenger. Her om dagen gikk jeg på et senter, mens jeg ventet på å bli hentet. For hver gang jeg tok en vare opp, la jeg den bare tilbake, og det føltes overraskende godt ? shoppestopp er innført her også.
  Ha en fin dag!

 2. Elsker denne spalten – du inspirerte meg til å lage min egen lille plan for hver måned. Nå er de kjedelige dagene hvor jeg ikke vet hva jeg skal bedrive tiden med fulle, for å gjennomføre det jeg ønsket å gjøre! Hadde vært kjekt med et innlegg i slutten av vær måned der du gjerne bretter ut om hva du fikk fullført, gjerne med koselige bilder av punktene av f.eks. strikkegenseren om du blir ferdig. En liten oppsummering rett og slett 🙂 Ville også takke deg for at du tipser om de ellers «kjedelige» tingene om jeg for kalle det for det. Som tøymykneren me kokos, jeg har blitt fast bruker av den! alt for få av bloggerne som tiper om disse hverdagslige tingene! DIGGER det!

  • Jeg skal gjøre det! Ikke dum idé i det hele tatt 😀 «Måneden som gikk» kan bli en ny spalte, tilhørende denne! Og forresten så gøy at du likte tipset om tøymykneren, jeg ELSER den 😀 Klem

 3. Tusen takk for at du alltid inspirerer meg så sinnsykt! Hver eneste gang jeg klikker meg inn her får jeg en skikkelig god følelse og masse motivasjon til og enten bli bli flinkere på å spare, bli en bedre kjæreste, bli flinkere til å lage mat, sortere og organisere i klærne mine og rett og slett bare bli et bedre menneske <3 og hvis du ikke allerede har hørt det i dag; du er best!

 4. her var det mange bra punkter. kan du eventuelt filme når du soterer skapet , hadde vært gøy 🙂
  jeg vill også slutte med å shoppe. så nå skal jeg prøve det frem til jul.
  ha en fin dag videre ! <3

 5. Skal du ha et salg av klær og vesker? Hvor er den kule blå kåpen med tags på fra?:-) Elsker bloggen din. Du er en stor inspirasjon <3 ståååå på!

 6. ingenting med innlegge å gjøre. men spør likevel, ser du har handla noen ganger fra Asos. vet du hvor lang tid det pleier å ta før du mottar pakken ?håper du kan svare ! <3

  • De gangene jeg har handlet fra Asos har det tatt opptil tre uker før pakken kom. En gang tror jeg jammen meg det tok en måned :O Lang ventetid, men så er jo frakten gratis også 🙂

 7. Mange fine punkter! Høsten er og blir min favoritt årstid? og JA til litt strikking på kveldene! Lurer på om du vil selge skjørtet ditt fra ganni med røde blomster, det korte?

 8. Hei Eirin! Har du fortsatt ysl monogram cross body vesken (den svarte med gull)? Lyst å selge den?:)

 9. Plommesyltetøy er sååå godt! Du trenger ca. 700g plommer, 100g melis (her tipper jeg sukrinmelis funker bra også) ogen vaniljestang. Fjern stenene, ha plommene i en kjele med vaniljefrø og melis og la koke i 20-25 minutter, så kan du eventuelt mose plommene med en gaffel hvis du ønsker mindre biter. Har laget dette mange ganger, superenkelt og veldig godt!! God kveld til deg <3

 10. Er så utrolig koselig med sånne to do lister for måneden. Jeg er bare ikke noe flink til og prioriere de tingene. Men denne måneden skal jeg. Lurer på og kaste meg på den shoppestoppen. Men lurer også på og starte på julegaver. Men kan ha shoppestopp mot og kjøpe noe til meg selv hehe.
  Ha en fin kveld videre.

 11. Inspirerende innlegg! 🙂 Har et lite spørsmål! de øreringene du har fra Camilla Phil kolleksjonen, vet du om det er de største eller minste ringene?

  Ha en fortsatt fin kveld! 🙂

 12. Du er så flink med bloggen din, må inn og sjekke hver dag ? Det med shoppestopp er faktisk veldig deilig. Nå har jeg hatt «ufrivillig» shoppestopp i et par mnd rett og slett fordi jeg ikke har hatt råd til å handle, og da merker jeg hvor skremmende mye jeg vanligvis handler bare fordi jeg vil og ikke fordi jeg trenger det. Noe så tullete! ?

  Her er forresten tips til to plommeoppskrifter jeg måtte ta i bruk da jeg fikk plommelevereanse fra min pappa, Hehe! ?

  http://www.godt.no/#!/oppskrift/7681/galette-med-nektariner-plommer-og-blaabaer

  http://mamma-siviren.blogspot.no/2011/09/plommesaft-uten-fiksfakseri.html?m=1

 13. Takk for en fin liste, Eirin, mange tips jeg gjerne vil prøve selv 🙂 Har hatt shoppestopp i noen uker nå, mest fordi jeg sparer til en hel sommer på reise neste sommer, men det føles også utrolig deilig! Jeg har mer enn nok fint i skapet som jeg bør bruke!

 14. Heii, jeg lurte på om det hadde vært mulig at jeg kan kjøpe klærne du har tenkt å gi bort? Jeg syntes du har så utrolig fin stil og du er så utrolig fin og jeg ville blitt utrolig glad for det 🙂 så kan du kanskje gi pengene til veldedighet? Jeg skal til bergen 11-15 oktober og kommer gjeerne å henter <3 hehe, verdt å spørre i hvertfall 🙂

 15. Hei? høres ut som du har en superfin oktober foran deg! Hvorfor ikke lage galatte med plommer? Server med hjemmelaga vaniljesaus. Pleier å kjøpe butterdeig hvis jeg ikke har tid til å lage galette. Kjevler de ut, blander plommer med litt melis og sitronsaft, plasser i midten av og pakke det inn rundt fyllet. Pensle med egg og la stå i ovnen til de er gyldne (200 grader). Matprat har en enkel og god oppskrift på vaniljesaus. Evt også lage kanelboller med vaniljesaus og plommer inni 🙂

 16. Kan du ikke legge ut for salg på Tise? Du har jo så fin stil, så er nok flere enn jeg som har lyst å kjøpe klærne dine ☺️

 17. Liker så godt bloggen din! Syns den er så fin og gjennomført. Liker at du blogger så variert, og i tillegg tar nydelige bilder 🙂

 18. Alltid like inspirerende å lese listene dine, takk for at du deler! Jeg har blant annet satt som mål å vise og fortelle venninnen mine hvor mye de betyr for meg, samt å begynne på et fotoprosjekt.
  Når det kommer til kles/ryddemålene dine vil jeg anbefale bøkene «Listelykke» og «Magisk opprydding». Og så håper jeg at du har lyst til å dele prosessen med oss, veldig gjerne i videoform. Ville vært så gøy å se!

  Takk for at du er deg x

  • Tusen takk! Og for noen fine og inspirerende mål 🙂 Jeg ønsker meg magisk opprydning, selv om jeg føler jeg har ganske kontroll på den delen fra før – alltid fint med tips! Stor klem <3

  • Tusen takk! Og for noen fine og inspirerende mål 🙂 Jeg ønsker meg magisk opprydning, selv om jeg føler jeg har ganske kontroll på den delen fra før – alltid fint med tips! Stor klem <3

 19. Hvilke av veskene dine tenker du å selge? Den fra Gucci? Plommesyltetøy er kjempegodt 😀 Kult tips om polaroidbildet! Håper du deler det med oss om du lager det!

Follow @ Instagram