· 2 beautiful & easy hair updos ·

Jeg gleder meg som et lite barn til 17. mai, og da jeg pusset sølvet til bunaden min i går kveld kjente jeg at det begynte å krible ekstra godt i magen. Nå er det bare en uke igjen! Jeg vet ikke hva det er med denne dagen som er så spesielt, men jeg tipper det må være den deilige feststemningen, møte med både kjente og ukjente, gjenforening med familie, og selvfølgelig.. Æren av å få bære det fineste plagget jeg eier. Bunaden min! Jeg elsker å sette håret mitt opp til bunaden, slik at den kommer i fokus. Her er to frisyrer jeg elsker, og jeg kommer nok til å gå for en av dem på den store dagen. De er lette å mestre!

// I’m so excited for the National Day. It’s next week already! When I was cleaning my silver for my national costume (or ‘bunad’ as we call it in Norway) I got even more excited for the big day. I don’t know exactly why I love this day so much, but I think it’s a good combination of the gatherings with friends and family, the good vibes and all smiles! I can’t wait to wear my national costume again, and for that I thought I would share two easy updos for inspiration.

❥ Messy & romantic

Jeg bruker ofte YouTube når jeg ønsker inspirasjon til frisyrer, og da jeg gjorde denne oppsatsen tok jeg utgangspunkt i denne → videoen ←. Jeg startet med å krølle håret mitt for at frisyren skulle bli mer ‘messy’ og tilfeldig, men det velger man selv. Jeg synes ikke det er så fint når man ser totalt striglet ut, eller når håret ligger perfekt. Alt du trenger er fliseklemmer og hårspray! Frisyren er rett og slett mye enklere enn det ser ut til, og du mestrer den på få minutter.

// I often use YouTube when I want inspiration for hairdos, and for this one I got inspired by this video. I startet with curly hair, just so that the final result wouldn’t look ‘too perfect’. I like when my hair looks a bit messy like I didn’t spent too much effort on it! All you need is bobby pins and hairspray.

. . .

❥ Simple & sophisticated

Til denne frisyren bruker jeg et ‘wrap-up-tool’ fra Glitter (denne fikk jeg av snille mormoren min faktisk), fliseklemmer og hårspray. Frisyren er gjort på ett minutt, og er like lekker til bunaden som til sommeren når du ønsker å få håret bort fra ansiktet på en litt ryddigere måte enn en messy bun! Love it.

// For this hairdo I used a ‘wrap-up-tool’ that I actually got from my grandmother a while ago. I also used bobby pins and hairspray to secure the final result. It’s all done in a minute (not kidding) and this look is also great for the summer when you want to get the hair out of your face during the day. I love it!

1. Start med å gre alt håret bakover eller i skill, om du vil. (Jeg har alltid sideskill)
2. Dra alle hårtuppene gjennom wrap-up redskapet, start fra nederst, og rull den med håret inni oppover mot nakken.
3. Lukk wrap-up’en når du har rullet den helt opp. Du kan både feste den oppe, eller nede. Alt ettersom hvilket resultat du ønsker.
4. Fest den og eventuelle lokker på villspor med fliseklemmer, og avslutt med hårspray for å ‘låse’ frisyren. Voila!

1. Start with pulling your hair back – side parted, or whatever you want (I personally prefer that)
2. Drag your locks through the wrap-up tool, and start rolling it from the bottom of your hair and up to your neck.
3. Close the wrap-up. You can either close it at the top or the bottom, depending on what result you want.
4. Finish the updo by securing it with bobby pins and some hairspray if you feel like you need it. Voila!

25 Responses to Inspo til 17. mai frisyren

 1. Disse to frisyrene har jeg brukt mye 🙂 de er så fine 🙂 hva skal du i Stockholm ?

 2. Enig med deg der at det er finere når håret er krøllet end at deler av håret skal ligget klistra til hode bunnen. Jeg skal ihvertfall prøve den på toppen!

 3. Kjekt innlegg! Også lurer jeg på hvilken linse du bruker til canon kameraet ditt? 🙂

 4. Håret ditt er så flott! Elsker fargen og det ser skikkelig sunt ut! Kommer til å prøve meg på den første frisyren til nasjonaldagen 🙂

 5. Hvordan pusset du sølvet og hva brukte du? ☺️ Hehe, student som aldri har gjort det før skjønner du!

 6. Fine frisyrer, og så mye lettere å lage enn man tror! Takk for tips, disse må jeg prøve <3

 7. Hei,
  hvordan får du frisyren med wrap-up’en til å ikke være som en donut/bun men mer snurret? 🙂

  • Du surrer håret rundt wrapupen fra tuppene og helt opp, så fester du den. Det gir en annen effekt enn hva man får med donuten 🙂 Følger bruksanvisning med den! Klem

 8. Veldig fine frisyrer, akkurat slik jeg ønsker å ha på 17. mai. Hva bruker du i håret før du lager de, slik at håret ikke blir så flatt og glatt, har alltid det problemet når jeg lager frisyrer? 😀

Follow @ Instagram