D53A0045

· Meat-free, tasty, healthy, filling│a new dinner favorite ·

En av nyttårsforsettene mine var å utvide kunnskapen på kjøkkenet, å prøve ut kjøttfrie retter. I går handlet jeg inn spennende mat for uken, samt en helt ny rett jeg aldri har laget før. Spicy kikertgryte med kokosmelk! Denne inneholder masse deilige ingredienser, og jeg lagde en stor porsjon til kjæresten og meg selv. To venner av oss kom på besøk rett før middag, og de hadde egentlig ikke planlagt å spise ettersom at de allerede hadde det. Etter at de fikk smake endte det opp med at alle samlet seg rundt bordet med hver sin skål. Sykt godt! I dag blir det rester til middag, og jeg gleder meg faktisk ♥

// One of my New Year’s resolutions was to expand my cooking skills and try to make more meat-free dishes. Yesterday I filled up my fridge with lots of yumminess for the new week, and I also made a dish that I have never tried before. Spicy chickpea stew with coconut milk! It contains a ton of yummy ingredients, and I made a big portion for my boyfriend and myself. Two of our friends came over as well, and even though they just ate in advance, it ended up with everyone gathering around the dining table to have som of the delicious dish. I’m having leftovers today and I’m already looking forward to it!

D53A0079

· This is what you’ll need ·

1 løk / 1 onion
2 ss olje / 2 tbs cooking oil
1 søtpotet / 1 sweet potato
6 ts curry paste / 6 tsp curry paste
1 pose asiatisk wokblanding / 1 bag asian wok mix
1 grønnsaksbuljong / 1 vegetable bouillon cube
1 boks koksmelk / 1 can coconut milk
2 bokser kikerter / 2 cans chickpeas
3 dl jasminris / 3 dl jasmine rice
4 dl vann / 4 dl water

· Before serving ·

Vårløk / scallions
100 g peanøtter / 100 g peanuts
1 Lime / 1 lime

D53A0034

• • •

1. Kok ris etter anvisning på pakken.

2. Mens den koker, skyll kikertene i en sil og la dem renne av seg.

3. Hakk vårløken og sett den til side til servering. Hakk peanøttene og rist dem 2 min i panne.

4. Grovhakk løk og del søtbotet i biter. Stek det i olje i en stor gryte i 5-6 minutter på middels varme.

5. Skru opp varmen å ha i den asiatiske wokblandingen. I posen med wokblandingen finner du masse friske grønnsaker og grønnkål, samt en hel chili. Hakk denne i små biter og fjern frøene om du ikke ønsker retten for sterk. Stek alt i gryten på sterk varme mens du rører i 2-3 minutter!

6. Tilsett kokosmelk, curry paste, vann og buljongterning. Tilsett deretter kikertene, og kok alt til søtpoteten er mør. Smak til med salt og krydder. Jeg brukte litt av hvert, blant annet Vegeta – Allkrydda fra den lokale innvadrerbutikken. Dette bruker jeg til mye! Anbefales å ha i kjøkkenskapet til all slags matlaging.

7. Like før servering;, press over limesaft, dryss over hakket vårløk og ristede peanøtter. Bon appétit!


// 1. Boil rice according to instructions on packet

2. Rince the chickpeas and let them drain well before use

3. Chop the spring onions and set aside until serving. Chop peanuts and fry them 2 minutes in a dry pan.

4.  Chop onion and sweet potato into pieces. Fry both in a pan with oil for about 5-6 minutes on medium heat.

5. Turn up the heat and add the asian wok mix. In the bag you’ll probably find a whole chili (if not, buy one), chop it in small pieces and remove the seeds if you don’t want the dish too strong. Fry everything in the pan on high heat, stirring for 2-3 minutes.

6. Add the coconut milk, curry paste, water, and bouillon cube. Then add the chickpeas and cook everything until the sweet potato is tender. Season with salt and spices. I recommend the ‘Vegeta – Allkrydda’ spice from the local immigrant shop as we call it in Norway (…) I use this a lot when I cook!

7. Just before serving, squeeze over some lime juice, and sprinkle some chopped green onions and roasted peanuts over the dish. Bon appetit!

D53A0046

Hope you love it as much as we did!

♥ ♥ ♥

26 Responses to Spicy kikertgryte med kokos

  • Overalt! På reise, i magasiner, Instagram, apper, prøving litt frem og tilbake med smaker jeg liker.. 🙂 Elsker kokosmelk i maten, så det prøver jeg meg frem med hele tiden i alt fra supper til gryteretter!

 1. Åh, TAKK for oppskrift! Denne skal jeg teste ut i nærmeste fremtid 🙂 Jeg laget selv Chili con carne her om dagen, noe som smakte helt nydelig, og som enkelt blir vegetar uten karbonadedeigen! Anbefales. Ønsker deg en fin kveld videre, Eirin <3

 2. Lidt dårlig stil ikke at kreditere der hvor du har inspirationen fra! Mange madbloggere osv havde sat stor pris på dette. Også dersom du har endret lidt i opskriften – en henvisning til hvor inspirationen kommer fra slår aldrig fejl! 🙂
  Ellers keep up the good work.

  • Det gjør jeg ALLTID hvis du ser i arkivet, når jeg først har blitt inspirert 🙂 Denne oppskriften fikk jeg av en venninne. Don’t you worry about that! Er helt enig at det er kjedelig å ikke bli kreditert. Skjer meg hele tiden.. Takk!

 3. Dette så knallgodt ut! Kan du også legge ut oppskrift på de pizzabollene/snurrene du laget idag på snapchat? ?

 4. Dette så godt ut! Må lage denne til middag imorgen? Hvilke typer krydder brukte du? Ser du har skrevet salt og vegeta, men hvilke andre? Stoor klem til deg!

 5. Åååh, jeg blir så glad når jeg leser dette!! Det er så viktig at unge jenter med stort følge gjør en forskjell!
  Jeg ble vegetarianer i Mars og kunne ikke tenke meg å begynne å spise kjøtt igjen. Setter man seg nok inn i det ser man hvor mange fordeler det har helsemessig, på miljøet og ikke minst i forhold til dyrevelferd!

  Det er viktig at man er bevisst på kjøtt- og meieriinntakket!

  Hvis du er interessert i å lære mer om det, så burde du se: Cowspiracy, Food Matters og Forks over knives. Alle er på netflix 🙂

  Hvis du trenger litt mat inspo så burde du sjekke ut:
  – Naturallyella.com
  – ohsheglows.com
  – cookieandkate.com
  – vanloseblues.dk

  Du kommer til å bli kjempeglad i vegtarmat! Lykke til 😀

 6. Denne oppskriften så helt nydelig ut, står nå på listen over middager neste uke 🙂 Jeg har i likhet med deg blitt mer oppmerksom på hvor lurt det er med kjøttfrie dager (selv om jeg ikke har klart å kutte ut kjøtt helt), både for helse, miljø og dyrevelferd. Tusen takk for inspirasjon! Også må jeg bare si at jeg elsker bildene dine, har lest bloggen din i flere år og man kan se at du har lært masse siden du startet opp. Gir meg håp for mine foto-skills også, hehe! 🙂 Jeg prøver meg frem med de manuelle innstillingene om dagen, men synes det er litt vanskelig å få bildene akkurat slik jeg ønsker. Kanskje du har noen gode tips? <3

  • Du måå prøve den Torunn 🙂 Veldig god! Hyggelig at du legger merke til forbedringene.. Mitt beste tips er bare å prøve seg frem, rett og slett! Øvelse er det eneste som kan lære deg fotostilen du liker.. Jeg knipset tusenvis av bilder for å lære meg selv! Klem <3

Follow @ Instagram