D53A9554

En av nyttårsforsettene mine for 2017 (du finner dem her) var å bli mer oppmerksom på unødvendig bruk av penger, å bli bedre til å spare. Som jeg beskrev i innlegget om nyttårsforsettene så kjenner jeg meg ikke noe særlig lykkeligere når jeg kjøper meg masse fint og nytt. Det varer gjerne en liten stund, så er det glemt! Men det som gjør meg lykkelig derimot, er å se pengene vokse på konto og at jeg oppnår noe med sparingen. Det føles godt å spare, og ikke minst trygt å vite at man har en buffer til enhver tid. Ved små grep i hverdagen kan man spare riktig så mye, hvis man bare endrer de små rutinene litt.

D53A9509

I boken min finner du tips til alt mellom himmel og jord, blant annet mine beste økonomi og sparetips. Jeg tenkte det var fint å se tilbake på det, da jeg tipper jeg ikke er den eneste som har dette som nyttårsforsett. Jeg skal ikke fordype meg like mye, men her kommer de alle oppsummert samt litt nye tips!

D53A9559-001

· Mine 10 beste sparetips til 2017 ·

♥ ♥ ♥


1. Bestill et ekstra bankkort som du døper til ditt eget ‘mat-kort’. Overfør et fast beløp i måneden!

2. Prøv å holde den store handleturen til én gang i uken, ved å planlegge måltier og handlelisten på forhånd.

3. Bli Trumf-medlem, Coop-medlem og benytt deg av Rema 1000 sin nye «Æ» app hvor du får 10% rabatt på dine mest kjøpte varer, samt 10% rabatt på frukt og grønt alltid. Dette er jo helt genialt! Du registrerer bakkortet ditt, så registreres de mest kjøpte varene og rabattene automatisk (ikke annonse). Følg også med når Trumf har trippel-trumf, og sjekk ut de ukentlige tilbudene for Coop medlemmer. En krone her, en krone der!

4. Om du sparer 25 000 i året på BSU konto, får du 5000 i skattefradag + ekstremt gode renter. Jeg brukte ikke pengene fra BSU konto når jeg kjøpte leilighet bevisst, fordi dette er den beste sparekontoen du kan ha. Pengene vokser fort, og du kan spare her helt frem til du er 33 år!

5. Spar et fast beløp til bufferkontoen din hver måned. Ordne til et (realistisk) fast trekk i banken!

D53A9512

 • • •

6. Selg noe av det du har før du kjøper deg noe nytt. Det finnes både apper og nettsider du kan bruke til dette! Finn, Tictail, LetGo.. Eller du kan arrangere byttekvelder med venninner! Alle tar med seg noen ting de vil kvitte seg med, så bytter man istedenfor. Gjør det til en koselig jentekveld! ♥

7. Ikke shoppe på impuls. Skriv en ønskeliste istedenfor, og unn deg det du virkelig har ønsket deg når du først har nådd et sparemål. Sett deg gjerne ned med penn og papir, og skriv ned flere småmål gjennom året med en tilhørende premie som står på ønskelisten! Da vil det føles mye bedre når du har gjort deg ‘fortjent’ til noe! Det skal være morsomt å spare. Akkurat som med kosthold, man sprekker fort om man eliminerer lørdagskosen, haha!

8. Ta med deg kaffe og lunsj hjemmefra på jobb eller skole, istedenfor å kjøpe det på farten. Pengesluker til tusen, selv om det frister! I know..

9. Last ned tilbuds-appen i appstore. Her får du oversikt over tilbud i alle de ulike matvarebutikkene. Om du har mulighet, kjøp større mengder og frys ned – men ikke glem at du har mat i fryseren før du drar på ukeshandel igjen. Husk også at du kan fryse ned middagsrester å tine dem igjen!

10. Neste gang du vurderer bilkjøp, vurder om du skal gå for elektrisk! Jeg gikk fra pengesluker av en dieselbil til elektrisk i fjor, og det er seriøst den beste avgjørelsen jeg noen gang kunne tatt. Jeg er storfornøyd, og sparer miljøet gjør man også! Det er deilig å plugge bilen i laderen når jeg kommer hjem på ettermidagen istedenfor å bruke rundt tusen kroner på drivstoff. Man kan kjøre forbi køen i kollektivfeltet (haha, føler jeg har gjort noe ulovlig hver gang), slippe dyre bompenger, parkere to timer gratis på offentlige parkeringer, og har ikke minst billig årsavgift for å nevne noen fordeler.. Hepp hepp!


Xx

For flere tips og triks – boken min finner du her

14 Responses to A more economical 2017

  1. Det er så mange bra tips i boka de å disse tipsene var gode tenkte jeg også skulle begynne å spar så skal ta i bruk disse tipsene tusen takk:) men Åssen går det med genseren du begynte å strikke ?:)

  2. Kan du lage et innlegg om den nye bilen din? 😀 har boken din og skal ta bruk av tipsene dine til sparing 🙂

  3. Hei Eirin.
    Har kjøpt boka di, og tenkte å bruke tipsene dine om sparing, tusen takk nye tipsene også! Har også som nyttårsforsett å spare mer. Leser bloggen din hverdag.

  4. Her var det mange gode tips! Jeg er så enig med deg, det er gøy i det man kjøper noe nytt, men jeg kjenner på en mye større glede ved å se at kontoen min fyller seg opp. I tillegg elsker jeg følelsen av å betale regninger. Jeg vet det høres dumt ut, fordi ingen liker vel egentlig å måtte kvitte seg med penger til kjedelige ting som feks. bilforsikring. Men jeg liker mestringsfølelsen. Jeg kan betale for meg, og det føles herlig.

  5. Hei! Mange gode tips du har! Kjøpte boken din før rett før jul og selv om jeg ikke er glad i å lese bøker så ble den utørst på null komma niks? Men jeg lurte litt på bilen din, kan du lage ett eget innlegg om den? Trodde nemlig du hadde Porschen din enda jeg??

    • Så utrolig kjekt å høre 😀 Takk! Jeg solgte den i august, og da kjøpte jeg e-golf fordi jeg ville gå over til EL med tanke på praktisk, kontor i byn, uttak i garasje osv… Den var grei, men rekkevidden var alt for dårlig. Nå har jeg bestilt Tesla Facelift som jeg skal hente neste lørdag, den har over dobbelt så mye rekkevidde så håper jeg blir fornøyd med den!

Follow @ Instagram